Шефът на унгарския парламент разгневи гей общността

Той сравни с педофили гейовете, които искат да осиновят дете
17 май 2019 07:31, Александър Попов
75
Шефът на унгарския парламент разгневи гей общността
Снимка: Reuters

Изказване на председателя на унгарския парламент, който сравни гейовете с педофили предизвика остри реакции от опозицията и ЛГБТ сдруженията, предаде Франс прес.

Вчера Ласло Кьовер, който е член на партията ФИДЕС на премиера Виктор Орбан, заяви по адрес на гейовете, че "от нравствена гледна точка няма разлика между поведението на един педофил и този, който иска да стане осиновител, защото и в двата случая детето е обект на желание".

"Трябва да се засрами. А е председател на парламента!", възмути се съпредседателката на лявата партия "Диалог за Унгария" Тимея Сабо.

Според независимата депутатка Бернадет Сел, едно от главните лица на опозицията, партията ФИДЕС е станала крайнодясна и вече няма задръжки.

Левоцентристката партия "Демократична коалиция" заяви, че депутатите й повече няма да стават за поздравяване на председателя на парламента и го нарече "политически престъпник".

Да сравняваш желанието да станеш осиновител с педофилия наранява не само родителите от ЛГБТ общността, а всички родители осиновители", заяви главното унгарско сдружение за защита на правата на ЛГБТ.

Правителството на Виктор Орбан заявява, че иска да защити традиционното семейство и се противопоставя на еднополовите бракове в името на християнските ценности на обществото, споменати в унгарската конституция, в която бяха внесени изменения през 2011 г. от консервативното мнозинство на Орбан, припомня АФП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
venix преди 4 години
Браво на администраторчето! Поиграл си е с регюлър експрешъните за филтриране на определени думи и знаци. :D
45
2
 
6
 
! Отговори
тя преди 4 години
Най- достойния народ - унгарския !
44
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 4 години
Истината понякога е неприемлива !
43
3
 
1
 
! Отговори
watchtowerman преди 4 години
Гейовете не могат бъдат "гневни"..."Гневни" могат да бъдат само онези, които "чукат" гейовете т.е. ония, които "чукайки" гейщината, изчукват своите политически, глобални Властови интереси...
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на унгарците,НО ТРЯБВА ДА КАЖЕМ И БРАВО НА УНГАРСКИЯ НАРОД,който излъчва такива политици!Така е - какъвто народа,такива и политиците му!!!!А вие си блейте,че си нямате такива политици - АМИ Я СЕ ВИЖТЕ,КАКЪВ НАРОД СМЕ!!!КАКВИ ДРУГИ ПОЛИТИЦИ ОЧАКВАТЕ?!!!
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на унгарците! Радвам се, че имат достойни политици като Виктор Орбан и Ласло Кьовер! Ние не случахме на добър политик.... Ох, този г-н Бойко Борисов и компания, защо те?
40
3
 
25
 
! Отговори
,.,.,,. преди 4 години
Сравнението което прави Ласло Кьовер,е точно в ДЕСЯТКАТА.Ама и той и Орбан имат топки.Та си казват нещата такива каквито са.За съжаление у нас няма такива политици.
39
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вън предателя Орбан от Европа. Той работи за Тръмп и Путин.
38
4
 
21
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Преди време, когато се позволяваха такива проучвания беше установено, че 60-70 % от педофилите са били преди това хомосексуалисти. Така , че браво на човека, че се грижи за децата да не попаднат в ръцете на извратеняците, а обратните нека си вият...
37
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на човека! да си взимат кучета и котки и да млъкват разните му там...
36
4
 
20
 
! Отговори
Q преди 4 години
Абсолютно е прав, извинявам се на всички гейове и лесбийки, не знам дали сте забелязали, но между еднополови някак си не става да се зачене дете, някак си не е възможно. Никой по тази причина не е длъжен да ви позволява да осиновявате деца, за да си играете на семейство . Проумейте го и престанете да наглеете !
35
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крив мустак, ниско чело ръси глупости.
34
4
 
27
 
! Отговори
Радио Ленинград преди 4 години
Браво! Аре стига с извратен историй... Не може деца да гледат как двама мъже се целуват и спят заедно. Престанете с гей паради те деградирали същества!
33
25
 
3
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 4 години
Тоя директно трябва да го изхвърлят. И после съд за изказването!
32
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баааа хти гандия тоя
31
7
 
8
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 25Не се кахъри за Сорос.Нито парите нито политиката идват от него.Всичко е работа на Вашингтон а Сорос е само лицето предвидено да обира негативите
30
12
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Сабо да си гледа сабото и любовницата. Апропо, от реакциите излиза, че всички хетеросексуални са във ФИДЕС.
29
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се обиждат? Лично бях 15-16 годишен по живково време когато един ми се лепна докато чаках пред лекарски кабинет. В София 14-15 годишни момчета яко ги "плющат"вече в гей средите. Наблюденията ми са, че мъжката част на гей обществото са предразполижени към педофилия. Яко шмъркат кокаин, сменят се партньори, зарибяват деца, секс турове в Западна Европа и Близкия Изток. После, ама СПИН! Най-жестоките убийства при гей двойки. Гърлото от ухо, до ухо!
28
2
 
11
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
И мен много от решенията на МС и в частност на ББ ме разгневяват, но никой не ми е дал национална или международна трибуна.
27
3
 
28
 
! Отговори
kireza преди 4 години
БРАВО НА УНГАРЦИТЕ.....ЕХХХ А НИЕ СИ ИМАМЕ ЧАДА НА САТАНАТА,КОИТО ПРОДАВАТ РОДИНАТА НИ......БРАВО НА ОРБАН,БРАВО НА ШЕФА НА УНГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ!!! ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ОТ НАШИТЕ СЪОТВЕТНИ ЛИЦА - ПРЕМИЕР И ШЕФА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА ЧУЕТЕ ТАКИВА ИЗКАЗВАНИЯ???ГОСПОДИ,ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ....А М И Н