Гърция не отчита спад на заразените с COVID-19 въпреки карантината

Страната е под карантина вече почти месец
25 ное 2020 17:15, Ния Христова
28
Гърция не отчита спад на заразените с COVID-19 въпреки карантината
Снимка: БГНЕС
Гърция не отчита спад в броя на заразените с коронавирус въпреки почти месец карантина в Солун и Серес, предаде БНР. Други 14 области също отчитат много заразени. Властите успяват с контрол и високи глоби да принудят гърците да спазват всички мерки.
 
При тази епидемиологична обстановка, заяви говорителят на правителството, е невъзможно мерките да бъдат отпуснати от 1-ви декември, както първоначално беше предвидено при въвеждане на карантината. Оптимистичният вариант за момента остава да отворят началните училища от 7 декември.
 
За търговските обекти все още се обмисля план как да се допускат клиенти без да се нарушават мерките.
 
Собствениците на ресторанти вече са убедени, че дори и за Коледа и Нова Година няма да работят. Според тях и да им позволят да отворят, няма да има клиенти при тези ограничения.
Още по темата
 
Министърът на развитието коментира днес, че за новогодишните празниците няма да е позволено да се напуска областта по местоживеене.
 
Вечерният час също е в сила. Забранява се движението от 21 часа до 5 часа.
 
Въпреки пълната карантина в страната синдикатите обявиха за утре стачка в градския транспорт, моряците на пристанищата Корфу и Игуменица, както и част от работещите във въздушния транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-после, говорят за стачки. Ефективно оръжие срещу всяко властово самозабравяне. Съжалявам само, че не чух за стачкуващи енергетици. Медицинският фашизъм тогава щеше да лекува на свещи.
22
2
 
7
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
До АнонименДа, мисля се за по-умен, съшо така се мисля и за по-умен от тези които приемаха бежанци с отворени обятия. Ако си мислиш че най-умните и способните печелят избори и управляват, май живееш в паралелен свят.Резултата от мерките им е нулев спрямо вируса и катастрофален за икономиката.Нашите резултати са сходни без мерки и всичо вървеше мноог добре.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Гърция имад спад на броя на новозаразените от около 14 дни и спад на починалите от 4 дни.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още 10 години затворени карантина и ще понамалят случаите.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Ти сик ***.Цял живот чакаш някой отнякъде нещо да ти подаде.
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТялотоТо ума си има капацитет... Не всеки може да разбере тези мерки и сметки...Ти се мислиш за по-умен от тези, които управляват Гърция ли?Ха-ха-ха.
17
14
 
9
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Ума ми не побира ината и фанатизма, с който цели нации се съсипват за нищо.Ще карат месец, два, три и после пак якия пик само че с изтормозени и гладни хора.Ние не сме малки деца, или кучета да ни връзват пред магазина. Ролята на властта е да информира и обясни, а който иска да си седи вкъщи, който не иска и не може да си гледа живота. Изкарах го и аз този ковид, нищо драматично, грип като грип.
16
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7 Гърците са бунтари по природа но тяхното правителство им помага с 800 Евро на човек на месец и те си стоят в къщи докато нашето еБано правителство ти помага с един гол Х.....
15
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карантината не е по медицински причини, още ли не сте разбрали.
14
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На хартия карантина - реални резултати не носи!Поне това успяха да докажат византийците.А ние щото не вярваме и толкова ни е акъла, ще проверим отново!
13
9
 
5
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
Ми щото толкова я и спазват маляките.
12
8
 
0
 
! Отговори
Епимено преди 3 години
Феномено мено ти ди ди ди ти ди
11
3
 
11
 
! Отговори
42 преди 3 години
А Белгия отчита спад.
10
11
 
9
 
! Отговори
антиковидист преди 3 години
До Антисоросоид...Не е само до парите аретлик! Парите са СРЕДСТВО. Целта е ВЛАСТ. Безпределна...абсолютна....неоспорима власт!
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да го изпрати до някоя грамотна тиква да го прочете на другите.
8
6
 
12
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Невярно! Спрямо 12-ти ноември (преди 2 седмици горе долу) има спад 55% на новите случаи. 7-дневното средно ниво за една седмица е паднало с 11%
7
15
 
11
 
! Отговори
Антисоросоид преди 3 години
щом и карантината не помага ,смятайте каква голяма световна измама и манипулация е цялата тази истерия.Само да кажа ,че наскоро Бъфет е купил за няколко милиарда акции на фармацефтични компании.Защо ли ?Които не вярват в конспирации пожелавам да си размърдат плоските като на Николета Лозанова за-д-ник мозъци и да се замислят и за ваксините ,за печалбите на Гейтс медийната пропаганда има още 100 точки ,но няма да ми стигне мястото.
6
9
 
13
 
! Отговори
агапи му гликя преди 3 години
Аз на едно се чудя! Гърците са бунтари по природа. Къде са стачките...паленето на автомобили..счупените стъкла....полицаите..пръскащи със сълзлив газ студенти и анархисти на площад "Синтагма'????? Ами ония дембели...дето все затваряха границата с трактори??Изродиха ли се...или толкова ги е страх за живота и парите,,,че са се превърнали в пълен карикатурен антипод на Алексис Зорбас!!!
5
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в следващите 6 - 8 месеца има вероятност 80 до 95 % от световното възрастното население да починат от covid-19 .
4
7
 
9
 
! Отговори
Бойка Ханъма преди 3 години
3пъти по малко умрели на един милион отколкото у нас....Като си немат Бойко Чумата-нека хранят бадева пенсионерски гърла!!!