Папата: Гладът е нарушение на човешките права

Има храна за всички, а на мнозина им липсва парче хляб
27 юли 2021 12:35, Ерол Емилов
48
Папата: Гладът е нарушение на човешките права
Снимка: БГНЕС

Гладът е нарушение на човешките права, заяви папа Франциск.

Той направи обръщение към участниците в подготвителната среща на високо ниво за хранителните системи, която бе открита в понеделник в седалището на Организацията на обединените нации по храните и земеделието (ФАО), предаде ТАСС.

"Ние произвеждаме достатъчно храна, за да нахраним всички, а на мнозина им липсва парче хляб. И това е истински срам, престъпление за нарушаване на основните човешки права. Отговорност на всеки е да премахне тази несправедливост чрез конкретни действия, прилагайки подходящи политики на международно и национално ниво“, се казва в обръщението на папата.

Още по темата
Главата на Римокатолическата църква е категоричен, че за да се осигури спазването на всички човешки права трябва да има нулев  глад. За това не било достатъчно само производството на храни. Трябвало да се промени и манталитета на хората.

Премиерът на страната Марио Драги отбеляза, че хуманитарните въпроси са в основата на председателството на Г-20.

Драги говори за неприемливостта на глада и увеличаването на броя на гладуващите в своето встъпително слово. Той отбеляза, че хуманитарните въпроси са в основата на италианското председателство на Г-20.
 


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сатана или т.нар. папа, а изнасилването на малолетни деца не е ли? Че в твоите покои това май е често срещано занимание.
38
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 1 месец
Изхвърлт се тоновое храна. А това не е редно. Вместо да се унщожават може да се насочат към райони с гладуващо население. Разбира се това трябва да стане в срока на годност на храните. Но храна, за производството на която са вложени толкова ресурси просто да се унищожава си е престъпление,
37
2
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
До анонимен 37 : Признавам, хапвам си добре. Преди два часа изядох за обяд колкото индийско село за месец. Всяка стотинка ми е изкарана със собствен труд, и обложена с данъци. Смяташ ли че трябва да изпитвам чувство за вина заради това? Тия утопични комунистически теории ги пробутвай някъде другаде ако обичаш. Който иска да яде - си намира работа.
36
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Така е, но шепа хора оставят мнозинството да гладуват. Тази шепа от хора заграбват всички възможни ресурси и преяждат, а останалите хора умират от глад.
35
3
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
До Анонимен 35 : Даже им е малко на гореспоменатите. Първо да се научат че правата им свършват там, където започват правата на околните. Никой няма да ви търпи да сеете зарази заради личното ви удобство. Никакви права за егоистите.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А насилственото ваксиниране, насилственото затваряне в къщи, насилственото носене на маски, пръскането на протестиращите с водни оръдия и сълзотворен газ, недопускането на хората до магазини, спортни и културни прояви какво точно е? Сигурно е спазване на човешките права, според папата.
33
1
 
6
 
! Отговори
Папчо Папурков преди 1 месец
Гладен .... нещо да апнеме д......мама му....
32
1
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Католическата църква от столетия тъне в разкош, докато подопечните и мизерстват. Лицемери от класа.
31
3
 
6
 
! Отговори
Така де преди 1 месец
Умират много хора от глад, а големите организации само ваксини и пари ги вълнуват. В сравнение на бройките на ден писани уж ковид жертви, защо не пускат на ден брой умрели от глад? Защото ще е много страскаща и неудобно истина!
30
1
 
7
 
! Отговори
Шоп работяга преди 1 месец
Подкрепям казаното от папата, но при едно условие - да помагаме, само ако се спазва принципът "Храна срещу труд!" Този принцип да се прилага не само относно населението на далечни екзотични държави, но и спрямо нашите вечни "трайно безработни".
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гладът е нарушение на човешките права - каза папата, който е най богатия на тази планета.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
a ti si narushenie na Bojite zakoni, Satana!
27
0
 
14
 
! Отговори
Бреееей! преди 1 месец
Чии права са нарушени, когато майка ми с 40 години трудов стаж не би могла да оцелее без моята помощ, а едни други получават 22 вида помощи само защото се водят трайно безработни самотни майки и нямат никакво намерение някога да започнат работа? За тях от хазната се отделят по няколко милиарда годишно и по тази причина все не достигат пари за формиране на справедливи трудови пенсии.
26
0
 
9
 
! Отговори
Спомняте ли си преди 1 месец
Коя беше онази африканска държава край море, което гъмжи от риба и чиито джунгли са пълни с дивеч, а според нечии изчисления пък на глава от населението там се падали по2.5 броя огнестрелно оръжие, доставено главно от наши предприятия-производители на оръжие? Това се коментираше сред народа по времето на късния соц в отговор на официалните брътвежи, че освен със специалисти, които да ги учат как да произвеждат, трябвало да им помагаме и чрез безвъзмездни дарения на храни и други необходими неща.
25
0
 
13
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
То и горенето на клада е нарушение на човешките права, ама не виждам ТАЗИ църква да е особено загрижена за това.
24
0
 
12
 
! Отговори
Йезуитски патос. 2. преди 1 месец
"... за да се осигури спазването на всички човешки права трябва да има нулев глад. Затова не било достатъчно само производството на храни. Трябвало да се промени и манталитетът на хората." - Какво точно да се промени свети отче? Да накараме онези, които произвеждат храни и пращат помощи да се почувстват гузни и да даряват още повече на гладуващите? Или да накараме здрави млади какавани да престанат да се трудят само за свръхраждаемост, а да си размърдат мързеливите дирници и да започнат работа?
23
0
 
8
 
! Отговори
Йезуитски патос. 1. преди 1 месец
"Гладът е нарушение на човешките права" - това е точно така, когато на работещ човек заплатата не покрива основните нужди, когато трудов пенсионер с пълен стаж трябва да избира дали да си купи храна или евтини животоподдържащи лекарства или когато в зими като Лукановата складовете са пълни с храна, а магазините нарочно се държат празни. Или когато кръгът около Жан Виденов изнесе зърнените храни и остави народа без хляб.
22
0
 
10
 
! Отговори
Муахаха преди 1 месец
Така е, ама поне на мене безплатен обяд, никой не ми дава!
21
0
 
1
 
! Отговори
Селянин с Колело преди 1 месец
Черния папа йезуит получава тръпки знаейки колко хора умират от глад по света. Разпуснатият Тамплиерския Орден първо се присъединява към Ордена на Калатрава, а след това се превъплащава в Йезутския орден. Англия спасява Йезутския орден от унищожение, когато Ватикана взаимно с много Европейски държави започват гоненията над Орденa. Благодарение на чаветата от Англия, Йезуитите успяват да инфилтрират Ватикана след падението на Наполеон. Всеки Папа, който преследваше Йезуитите беше убит от тях.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи, според Папата, едни етноси само да се плодят като насекоми без да работят, пък други хем да работят, хем да носят морална и финансова отговорност за не работещите като им доставят храна, вода и други екстри... Хайде, бе. Когато намалят раждаемостта в райони, известни с глад и болести - тогава да ми говори бла...бла. Ватикана е достатъчно богата, след векове кражби и грабежи, за да се погрижи за гладните в бившите испански, английски и холандски колонии в Африка, Азия и Арабските страни...