Г-20 провежда първа среща за правата на жените в Италия

Ще се обсъждат възможностите за реализация в различни сфери
26 авг 2021 08:55, Ния Христова
40
Г-20 провежда първа среща за правата на жените в Италия
Снимка: БГНЕС
Първата среща в рамките на Г-20, посветена на правата и заетостта на жените, ще се проведе днес в курортното морско градче Санта Маргерита Лигуре в Италия, съобщи БНР.
 
Срещата ще председателства италианския министър на равните възможности и семейството Елена Бонети. Ще участват съответните министри на Г-20, представители на международни организации, от света на бизнеса, науката и др.
 
Темите, които ще бъдат обсъдени, засягат възможността на жените в равноправна трудова, икономическа, научна и културна реализация. Точка от дневния ред е и въпросът за жените в Афганистан.
 
Срещата ще се проведе при големи мерки за сигурност. В чест на жените са посадени специално хиляди цветя, провеждат се разнообразни културни програми.
 
Санта Маргерита Лигуре е едно от елитните туристически места в област Лигурия - в миналото като много други в този район били предимно рибарски селища, като фамозното в цял свят сега Портофино.
 

40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 1 месец
E сега чак видях стари моми - феминистки какви глупости са писали. От девет кладенеца вода се носи за да се докаже, хм, глупаво меко казано мнение! Даже и някакво си същество използва думи като патологично!? То няма лошо. Стига да знаеш значението!
38
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 1 месец
Те не врещят срещу правата, а защо изобщо жените имат каквито и да е било права. Иначе за всеки е ясно, че правата са еднакви. Ами тогава? Причината е, че искат да са пълновластни господари в дома, понеже навън трябва да се подчиняват на шефа, иначе - навън.......
37
1
 
4
 
! Отговори
анонимна преди 1 месец
Какво врещите срещу правата на жените? Ами и вие абсолютно имате същите права - някой да ви е спрял да ходите по конкурси, изпити и т.н.! И не ми говорете как жените ги печелели, защото този мръсен начин се отнася и за някои засукани мъже! Нито пък че мъжете работели по мините - ами за каквото ставате, за това! Да не би да няма слабички и дребни мъже, дето не могат да работят в мина!?
36
1
 
1
 
! Отговори
анонимна преди 1 месец
До аз - а ти пък имаш право да блъскаш като вол и никой да не те бръсне за нищо. А вие дето плачете за жените в ислямския свят - да се борят те за правата си, да не искате от Европа някой феминист или феминистка да мре заради тях, те докато се занимават с развъждане, как ли пък не!
35
2
 
2
 
! Отговори
Кака Съба преди 1 месец
На повечето хора коментирали тук или атрибутите са много малки и се ежат , като заклани петли, или мозъците. А най-вероятно и двете.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 1 месец
Има човешки права, няма термин мъжки и женски права.И смятам, че трябва да се борим с насилието в глобален план. Феминистите нещо да кажат по въпроса, че все още има държави в които малки момичета биват убивани, задето ходят на училище? Защо в 21 век все още го има това нещо? Да поговорят и за това, че има държави в които малко момиче не може да има колело, защото е момиче и не трябвало да "шофира" и е лишена вече от детство! Нещо по тоя въпрос? То само за проблеми в Европа е лесно да се говори.
33
0
 
1
 
! Отговори
за какви глупости преди 1 месец
Мислите
32
1
 
4
 
! Отговори
анонимна преди 1 месец
Тук изпълзяха разни с единствената мисъл да унижават жените и да показват омразата си към тях. За някакви безобидни мнения от сорта че нямат повече права от мъжете и че мъжете са начело на държави и вземат повечето решения, се изляха жлъчни и примитивни коментари. Що не идете при талибаните, ще властвате над жените, защото тук парашутът ви няма да се отвори!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
31
1
 
1
 
! Отговори
лили преди 1 месец
Анонимна била първосигнална, защото казала, че повечето президенти и изобщо началници са мъже!? И че те командували!? Не вярвам на очите си, подобна грубост и явна несправедливост са белег на нещо патологично?
30
2
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
До до Кака Съба ...Повечето жени са с ППМС - постоянен ПМС :)
29
4
 
4
 
! Отговори
A3 преди 1 месец
jenite imat prawo da rajdat, chistijat, gotwjat i wazpitawat decata ... samo che neshto ne se wazpolzwat ot tezi prawa ?!?!?
28
5
 
4
 
! Отговори
до Кака Съба преди 1 месец
Ми за това че доста от жените освен да варят яйца не стават за друго, кой им е виновен?
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Семейство Бонетти е много загрижено за афганките...Там си има шериати ,халифати и куп правила,които се спазват с Калашников. Мъжът, спокойно отпива от сутрешното кафе и внимава ,какво ще каже имама ,ходжата, старейшините.В неговата представа е ,че жена му реди домът.Ако нещо се обърка,няма връщане назад.Затова е спокоен и си стои в ръцете на това равновесие.Ние си имаме боди,мокри тениски,богат чичко и намалени показатели.Преуспяват нашите дами и ние им пазим спокойствието.
26
4
 
3
 
! Отговори
Кака Съба преди 1 месец
До Христо Христов Вярвам, че едно яйце не може да си свариш сам. Все чакаш мама, баба или жена си!
25
4
 
4
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 1 месец
до анонимна Мила дамо, както казваше Жорж Ганчев, не бъркайте мисловните възможности с права!!! Директори, президенти и пр. са основно мъже, не защото жените са лишени от права, а защото на такива позиции се поставят хора, които ще свършат повече реална работа. А дано ме разберете, но се съмнявам. От написаното личи, че сте на първа сигнална система и просто се заяждате за да се правите на интересна!!!
24
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Поредната полова конференция на демократичните па'разити.
23
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Сбъркали са отново адреса - тук права имат, защо не е в някоя арабска страна, или направо в Афганистан, че белким някой изобщо им обърне някакво внимание?
22
3
 
4
 
! Отговори
лили преди 1 месец
То щото мнооооооого издържате на стрес, затова сте мятали света във войни с милиони жертви, преди това в робства и непрекъснати вражди, че и сега в модерното уж време не се спряхте За отбелязване, че в предишните времена жените пък съвсем никакви права не са имали, тъй че не са ви пречели.........
21
3
 
4
 
! Отговори
една преди 1 месец
Че не е ли права анонимна, че вие командвате, и то какво? Сега слушам, че пари няма за пенсионери и тези на първа линия, защото трябвали пари за бежанците? Нали вие командвате, защо така, че и някои тръгнали да спорят, че жените имали повече права!? По закон са еднакви, а в живота е и така, и онака. В общи линии кой как се уреди.
20
2
 
4
 
! Отговори
анонимна преди 1 месец
Нещо съвсем не сте ме разбрали просто казах, че ПОВЕЧЕ права от мъжете нямат, и точка. Никъде не съм казала, че права нямат. Напротив, сега имат права. Не манипулирайте и вие. Тук има някакви, дето искат да изкарат повече права на жените, което е просто смешно.