Руснаци отвлякоха дъщерята на украински шампион

Украинската прокуратура води разследване
31 мар 2022 21:52, Йоана Цонева
80
Руснаци отвлякоха дъщерята на украински шампион
Снимка: БГНЕС

Украинската генералната прокуратура на съобщи, че води разследване за отвличането на 12-годишно момиче от град Мариупол от страна на руските нашественици, предаде агенция УНИАН.

Според разследващите детето е било в Мариупол с баща си, когато войната е започнала. На 17 март баща ѝ загива при атака със снаряд, поразил дома им. Според украинските медии загиналият баща на 12-годишната Кира е Евгений Обедински, украински шампион по водка топка, капитан на националния отбор на Украйна. При опит да напусне Мариупол, малката Кира е била ранена в резултат на експлозия на мина.

Още по темата
След това момичето е било отвлечено от руските агресори и отведено в окупирания Донбас. Тази информация разкри дядото на Кира, който е усял да се свърже с нея по Skype. Той се страхува, че Кира може да бъде преместена на друго място или изпратена в сиропиталище.

Мариупол е обкръжен от руската армия и е подложен на ожесточени атаки от нея. Градът, който е от стратегическо значение за Русия, е изравнен със земята след седмици на неспирни атаки от руската армия. Тя извършва всекидневно военни престъпления там, убивайки невъоръжени цивилни граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
3
 
! Отговори
украински шампион по преди 2 години
...."украински шампион по водка топка"....
53
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мариупол вече е превзет и сега именно убийствата и престъпленията ще спрат. Именно доблестната украинска армия тероризира цивилното украинско население. При превземането на населени пунктове руснаците са намирали изнасилени и убити и даже непогребани млади жени. Хората благодарят на руснаците, че са ги освободили, както сами се изразяват, от тези из.р0ди.
52
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало, журналистката. Провери ли с доказателства това, което си написала и можеш ли да се явиш на съд за разпространение на фалшиви новини.
51
4
 
7
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
До В.:::// А не така ,не влизата в неолибералният хор за демонизиране на Русия и персонално Путин.За Русия само нещо отвратително и то колкото е възможно повече или нищо.
50
7
 
12
 
! Отговори
В. преди 2 години
Отвлекли, излекували и подарили компютър
49
10
 
10
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
""Украинската генералната прокуратура на съобщи, че води разследване за отвличането на 12-годишно момиче от град Мариупол от страна на руските нашественици,"" За повече драматизъм,може да добавите,че детето ,вече е изядено на другарска трапеза,както и всякаква друга проста-щина ще свърши работа.Все пак трябва да засвидетелствуваме своят евроТейски,неолиберален "демократизъм",в съзвучие с такта задаван от Вашингтон
48
15
 
20
 
! Отговори
Гош преди 2 години
Русия винаги е мразила България, никога не са казали една добра дума за нас, винаги са ни разделяли и вкарали в конфликти и войни със съседни на нас държави, от 45г до 89г извлачиха всичко от България, историята ни се опитаха да променят, държавния резерв и държавния архив ни откраднаха, азбуката ни не била наша а на Македония, те не говорили на Български ами това бил техен език и кво ли още не а русофилите продължават да им се дупят с наплюнчен *** и щастливо охилени. Няма по долни от русофили
47
12
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
кой знае от кой балкон е стрелял тоя и са го обезвредили. Ей такива останали само в апратамента в град които се бомбандира от седмици са ми най-любимо. Ще да е обилновенн човек
46
5
 
6
 
! Отговори
65 Лъжеш Джендър преди 2 години
и знаеш това
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако автобус 60 местен се преобърне,претъркаля,че има ранени,загинали ще се появят 15-20 линейки коя от коя по бързи и ще го наобиколят около местото по възможност,че всички лекари санитари ще бързат да оказват бърза помощ,а що остава за влак композиция-20 пътнически вагона тогава въобще ще е като на филм за спешни отделения придошли от всякакви районни центрове,а в Мариупол война се води под предтекст специална операция,а няма специален транспорт за пристигане на помощ с извозване,кой е длъжен.
44
12
 
29
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
"...Детето е ранено само, войниците явно са го намерили некъде и са го спасили ..."- Нападнали Украйна, сринали Мариупол със земята, убили бащата на Кира, ранили и самата Кира ... и накрая я отвлекли за да я спасят ... в този форум има пациенти които се нуждаят от спешна медицинска помощ, даже се чудя хора ли са изобщо и дали по скоро нямат нужда от ветеринар ... ?!
43
18
 
10
 
! Отговори
Ha преди 2 години
Цар Освободител се нарича така защото е премахнал крепостничеството което си е робство. Руснаците са продавани и разигравани на карти например. Е не е трябвало те са си останали роби по душа!!!!
42
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с това избиване на деца. Каквито и да са бащите им, децата не носят вина за това. Ако баща и наистина е бил азовец и убиец, получил си го е, детето и без това е останало само и нещастно.
41
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При опит да напусне Мариупол, малката Кира е била ранена в резултат на експлозия на мина. "След това момичето е било отвлечено от руските агресори и отведено в окупирания Донбас." - Е това е изречението трепач на всекаква логика... Детето е ранено само, войниците явно са го намерили некъде и са го спасили ... Според драскачите на тая статия детето е отвлечено ... С такава пропаганда надали и един ще хванете да ви повярва.
40
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Монев дишай. Това не са ти робавладелците от запада, дето са ходили в Африка и който добарат на кораба и в робство. Успокой се малко, не бъркай народите.
39
2
 
5
 
! Отговори
Do 54 преди 2 години
Винаги съм знаел - погледни се в огледалото за да видиш истински и.зро.д
38
25
 
12
 
! Отговори
Монев преди 2 години
И не само това момиче - РУСНАЦИТЕ ОТВЛЯКОХА НАСИЛСТВЕНО В РУСИЯ И руски терито рии много майки с деца,кметове на населени места ...НЯМА РАЗЛИКА МЕЖДУ SS-войските на Хитлер и тия " освободители " ! Свобода за Украйна и украинците !!! Путиновата армия е срам за руския народ !
37
1
 
2
 
! Отговори
? преди 2 години
Делото срещу лекарите (на руски: дело врачей, врачи-вредители или врачи-убийцы) е заведено в началото на 1953 г. по скалъпени обвинения в конспирация за елиминиране на съветското ръководство.
36
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не бе! Трябваше да оставят детето в Мариупол! Така е по евроатлантически.
35
20
 
10
 
! Отговори
Винаги съм знаел преди 2 години
Комунизма и комунистите раждат и.зроди......за 100 години-толкова....