Проф. Денчев: Има нагласа да не ни приемат в Шенген

Според него, страната ни не е защитавала своите интереси
6 дек 2022 22:08, Петя Славова
21

След Нидерландия, Австрия е втората страна, която се обяви против влизането на България и Румъния в Шенген.

Според проф. Стоян Денчев, има нагласа тези две страни да не бъдат приети в Шенген.

"Предварително е намислено да остане само Хърватия, изиграха го по "блестящ" начин. Целият народ и всички български политици трябва да изригнат в този момент и да заклеймят тези нечестни европейски политици", заяви общественикътв в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му България никога не е защитавала своите интереси, защото продължаваме да се караме.

Проф. Денчев коментира и обвиненията, отправени от сирийски мигрант към българските гранични полицаи - че са стреляли по него и едва е оживял.

"Българската граница не трябва да се преминава безнаказано. Ако мигрантите бягат от войната, има гранични пунктове - да отидат да си подадат документите, а не да режат преградното съоръжение", подчерта той.

Общественикът е на мнение, че медиите, свързани с разследването на случая, "имат определена задача - България да не влезе в Шенген".

"Колкото по-голяма е държавата, толкова по-голяма е корупцията", категоричен бе гостът.

В ефира на Bulgaria ON AIR проф. Денчев подкрепи твърденията на президента Румен Радев, че действията на "Продължаваме промяната" са шарлатания, но все пак подчерта, че "един държавен глава трябва да прецизира изразните си средства".

"Проф. Николай Габровски ще бъде добър премиер, ако успее да създаде правителство. Това е правителство на България без значение, че ГЕРБ има възможността да го предложи първо. Бойко Борисов направи добре, че се отдръпна", отбеляза той.

Според него правителство на малцинството няма да бъде възможно нито с първия, нито с втория мандат. Шанс са правителство може да има с третия мандат, който Денчев прогнозира, че ще отиде при БСП или "Продължаваме промяната".

Общественикът обобщи, че "България е поставена на спусъка на общественото внимание".

"Вече не вярвам на европейските политици, но все още вярвам на българските. Не може да те гледат в очите, да те тупат по рамото и накрая старата Европа да се отдели от новата", заключи той.

 


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямаме шанс. Първо не сме им нужни и ни презират и второ Европа в момента си има достатъчно грижи, за да добави още една. Нещо като нямала си баба беличка, та да си вземе козичка.
16
4
 
4
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Абе дядка,не ни искат заради твоите от ДПС,които отровиха морала в държавата ни,заразявайки ни с мюсюлманската корупция,заради ГЕРБ,които доразвиха тази отрова и сринаха държавността.Престанете да ни говорите дивотии.
15
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Интересно! Третият мандат при Продължаваме промяната?!? А вторият? Една статия не можете да напишете коректно..
14
3
 
3
 
! Отговори
Антифашист преди 1 месец
Никакъв шенген, излизане от ЕС веднага и помощ за Украйна!
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дъртите комунисти не харесват да има контрол, защото няма да могат са печелят парички от контрабанда и трафик. С завладяна държава от ГЕРБ-ДПС-БСП няма как да ни пуснат къдеот и да е било !
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз нямам зор да влизам в Шенген.
11
4
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 месец
В Шенген няма място за държави където органите на реда са трафикантите. Разбра ли библиотекарю с пагон?
10
3
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 1 месец
Няма да влезем в шенген, ама ще ни прекарат да минем на евро.
9
6
 
14
 
! Отговори
Пепи преди 1 месец
Какъв шенген, какви пет лева. Огледайте кенеффа, в който живеем и го сравнете с Германия, Франция, Австрия и сами ще си дадем сметка, че няма как да сме с тези страни. Какво има да се драматизира вместо да се фокусирате върху образованието, което е пълен кенф също. Или това е целта?
8
2
 
7
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 1 месец
Демокрация идва от демос. 90 % от този демос има право :На 400 евро месечна заплатаАко те му стигат - има право да ползва бързи кредити или да разчита на някакъв БЕТИма право да напусне страната- да търси по- добър живот.Правата му не стигат, да защити себе си и семейството си от богопомазани ***, които го газят на улицата. В цивилизованите страни има закон.Перифразирано "овцете изядоха хората" в България звучи- "Обръчите от фирми" стопиха нацията.Хора това е вашия нашия живот !
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите се мразят по между си.Но има нещо по- любимо от мразенето между нас си.Да се обединим да мразим някоя държава.Сега е Нидерландия.Смешни хора.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денчев би трябвало да знае, че най-напред ченгетата от мракобесната ДС, сред които е и той, които заббогатяха с държавни крадени пари и които бяха на подчинение на Москва, бетонираха имиджа ни на държава останала в сянката на комунизма. След това техните деца с некадърност, наглост и шарлатания, едва не я банкрутираха. Отвратително то е, че клеветят България пред европейските институции, само за да дискредитира властимащите, с цел отново да се доберат до властта.
5
6
 
4
 
! Отговори
Иво преди 1 месец
Никога няма да ни приемат защото всеки си гледа интереса. Примерно ПП обвинява Меси, Меси пък ПП виновни, Радев пък нацупен, Христо той пада от небето.. вместо да застанат единно срещу европа те самосебе си плюят. Така е по зле. Показваме че найсъина имаме проблем
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде стига вече с тоя Шенген , нито ни трябва нито искат да ни го дадат има ли значение
3
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кажете честно, къде видяхте в Шенген държава под военнаФатмашка диктатура и без демократично избрано правителство и парламент? Няма такава държава в Шенген, всички са нормални европейски демокрации. Не виждате ли, че живеете в една голяма лъжа, като Путинова Русия?
2
3
 
11
 
! Отговори
Смях преди 1 месец
"Колкото по-голяма е държавата, толкова по-голяма е корупцията" - имайки предвид, че сме една плюнка на картата и номер 1 по корупция, това е достатъчно показателно.
1
9
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 1 месец
Горе главата на всички българи, една съсипан Европа не може да сломи бг духа а наистина имаме ли нужда от шенген? Пускаме периодично емигранти мъже те ще ги оправят.