Ваня Щерева се присъединява към Международното жури

Актрисата, певица и писател с участие на София Филм Фест
Обновена: 14 мар 2012 11:42 | 14 мар 2012 11:42, Петя Славова
0
Ваня Щерева се присъединява към Международното жури
Снимка: Булфото

Международното жури на София Филм Фест си има нов член. Това е Ваня Щерева, която вече е доказала своя актьорски талант на сцените на Шуменския, Пловдивския театър и Народния театър „Иван Вазов”.

Тя е автор на театрална музика и на стихове, създател е на текстове за повече от 100 български поп и рок песни, автор е на девет книги.

Ваня започва своята музикална кариера преди 10 години, а албумът й „Инвитро” печели награда за дебют за изпълнител през 2002 година. Три години по-късно излиза дебютният й роман „Образцов дом”, който печели конкурс и става бестселър. До днес романът има пет издания. Една от авторските й книги е „Стъклен дом” по едноименния телевизионен сериал. Актрисата има две филмови роли в „Малка нощна приказка” на Николай Акимов и „Рут” на Владо Шишков.

Ваня Щерева застава и зад камерата на много видеоклипове на български поп и рок изпълнители. Тя режисира и три късометражни филма по книгите си „Фасове”, „Любовни упражнения” и „30 неизвинени”. В момента Ваня подготвя дебютния си пълнометражен филм по книгата в съавторство с Людмила Сланева „Мила Мерилин”.

Селекцията от 12 стойностни игрални и късометражни творби на млади автори ще бъде предизвикателство за новия член на Международното жури, който прие и още едно приятно и интригуващо предложение – да се присъедини към прочутия Фестивален бенд на закриващото парти на София Филм Фест. Ваня ще свири за пръв път на сцената заедно с директора на Софийския фестивал Стефан Китанов и с директора на Варшавския фестивал Стефан Лаудин.
 


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари