Борис Джонсън иска тежки санкции заради расизма на мача

Ще пише на УЕФА за бърза проверка и наказания
192
Борис Джонсън иска тежки санкции заради расизма на мача
Снимка: Reuters

Британският премиер Борис Джонсън осъди остро расистките прояви на българските фенове по време на вчерашния мач между България и Англия в София.

Още по темата
Англичаните спечелиха квалификацията за Евро 2020 с 6:0, но двубоят бе помрачен от расистки скандирания от трибуните през първото полувреме, заради които на два пъти срещата бе прекъсната от главния рефер от Хърватия Иван Бебек.

"Расизмът, който чухме и видяхме вчера, бе отвратителен и няма място във футбола или където и да е другаде", се казва в изявление на официалния говорител на Джонсън, цитиран от БНР.

"Английските футболисти и треньори показаха страхотно достойнство и премиерът ги поздравява. Играчите бяха жертва на жалки атаки. УЕФА трябва да приеме фактите. С това петно на футбола не се действа адекватно. Расизмът и дискриминацията трябва да бъдат изхвърлени от футбола веднъж завинаги. Подкрепяме искането на Футболната асоциация за спешно разследване и тежки санкции. Ще пишем до УЕФА с искане това да се извърши бързо", допълни говорителят на Борис Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
2
 
0
 
! Отговори
друг път преди 4 години
Борис Джонсън за медиите: Хелоу, аз не съм расист. Брекзистиращият само-арийски идеолог се опитва да на разсмива, докато субсидира същите Канебановци и кубернетици (а не кибернетици)Лъжльовци
156
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ви върнат 100 000 гастарбайтери, ще идете да ги срещнете на границата с маймунски звуци.
155
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борката май е прекалил с тревата,пфуууу....аман от изкукуригали уруфляци
154
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НЕ ВИ ЛИ НАМИРИСВА НА МИНАЛОГОДИШНАТА С РУСКИЯ ШПИОНИН,КОГОТО РУСНАЦИТЕ ПЪРВО ПУСНАЛИ ОТ ЗАТВОРА,А СЛЕД ТОВА ТРЪГНАЛИ ИЗ АНГЛИЯ ДА СЕ ОПИТВАТ ДА ГО УБИЯТ С БОЙНИ ОТРОВНИ ВЕШЕСТВА И С АТОМНИ БОМБИ ? НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА,ЧЕ БОЗАВИТЕ *** ЗАПОЧНАХА НАЙ-НАГЛО ДА СЕ ПОДИГРАВАТ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ? НАЛИ ВСИЧКИ ГИ ВИЖДАМЕ КОЛКО ДОЛНИ ПИЯНДЕТА СА,И КАКВИ СМОТАНИ *** СА . И ТРЪГНАЛИ МИРИЗЛИВЦИТЕ ДА ОБВИНЯВАТ....ПФУУУ,АМАН ОТ ИЗВРАТЕНЯЦИ
153
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То не стига че футбола е под нулата (благодарение на корумпираната перука), ами сега и това. Няма оправия в тая държава!!
152
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадеца вика : Дръжте крадеца!
151
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвлича вниманието и печели време за Брекзита. Цялата тази история беше раздухана като калифорнийски пожар.
150
5
 
8
 
! Отговори
Fck преди 4 години
Знаете ли кво е най-тъжното ,че заради група посрани лай*****та и *** кратуни...ама буквално *** смотльовци..не са никви фенове наще ! *** е ,че България ще плаща сега за тия неща...не те...не хората ,който ги правят тия смешки ,гаври както щете го наречете. България и данъкоплатеца ще плаща за своеволията на група посрани тъпани! Браво Евала. Закво ходите на мачове въобще? Един въпрос ..Английския отбор или *** в него са виновни за загуба от 6:0 или бездействието на Бг Отбора?
149
2
 
18
 
! Отговори
Новичак преди 4 години
Няма ли да си изтеглят посланника от България?
148
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние сме пос...рана държава, която хейто всичко. Не че защитавам някого. Просто само простаци вече стои зад името българин. Все ми е тая този какво казал.
147
3
 
32
 
! Отговори
Шотландски боец преди 4 години
Точно тези ли ни поучават ?
146
3
 
22
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Тези изглежда са забравили какво направиха техните фенове *** на стадион "Хейзъл". Този мач не съм го забравил, гледахме го по тв Белград и сега не виждам техните фенове да са по - различни когато са извън острова.
145
2
 
8
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Тизи ли бе !
144
5
 
10
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Ха,ха.Империята не е това,което беше!Борката на ,колко магистрали е,дали някой знае...Тези от мъгливия остров ако знаят,какъв триглав ще им влезе с брекзита,няма и да се замислят за маймунските звуци на стадиона,защото скоро в лондон ще си е истинска джунгла и *** бургии ще им видят сметката!Само спомен ще е лафът-файф а клок,ти тайм...Дойде и вашето белезникави колонизатори!
143
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко много мъдрост лъха от Сахиб Джонсън...
142
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тежките санкции ще ги ядеш ти Борисчо като се случи Брекзита.
141
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си толкова рус в UK е само по себе си проява на расизъм, защото там освен пакистанци, чалмари и негритяни друго не остана. Нека си дрънкат безполовите юропендехи за расизъм и ислямофобия, докато държавите им се превръщат в дивашки халифати.
140
5
 
19
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Още два такива мача и кьорав мигрант няма да влезе в България...е и инвеститор ,де ама това са рисковете на прякото предаване.:))
139
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко твой приятел трупа точки на твой гръб
138
4
 
13
 
! Отговори
кака ви преди 4 години
Хайде сега българските държавници да ги видим колко струват - да не мълчат като...