Съпружеска подкрепа: Тайната на доброто здраве е в брака

Специалисти са анализирали преживяемостта на над 1 млн. души
7 юни 2017 21:08,
16
Съпружеска подкрепа: Тайната на доброто здраве е в брака
Снимка: Архив, Reuters

Тайната на доброто здраве на сърцето се крие в брака, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от британско изследване.

В едно от най-мащабните проучвания по рода си, специалисти от медицинския колеж "Астън" в Бирмингам са анализирали преживяемостта на над един милион души с три основни рискови фактора за болести на сърцето - високо кръвно налягане, висок холестерол и диабет тип 2, наблюдавани в периода между 2000 и 2013 г.

Резултатите са показали, че вероятността хората с висок холестерол да са живи в края на изследването е била с 16 процента по-голяма, ако те са били семейни. По-висока преживяемост с 14 и 10 процента е отчетена и при семейните хора съответно с диабет и високо кръвно налягане в сравнение с необвързаните.

Без зависимостта между семейното положение и здравето на сърцето да е напълно изяснена, се смята, че подкрепата, която дават съпрузите, е ключов фактор за повишените проценти на преживяемост. В частност специалистите допускат, че хората се справят по-успешно с контролирането на рисковите фактори, когато разчитат на помощта на половинките си.

Учените допълват, че необвързаните индивиди няма защо да се отчайват. Въпреки че най-високите проценти на преживяемост са отчетени при хората с щастливи бракове, несемейните индивиди могат да извлекат полза от добрите отношения с близките и приятелите си, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1,Има ги свестните мъже и не са малко, но и те търсят такива жени...
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха имам две деца с които пътувам- на 17 и на 15, изкарваме си добре. Бяхме в Куба Април месец. Не се оплакват, че ги водя с мен и виждат свят. Говорят перфектно Английски и Испански и не слушат чалга. Май донре съм се справила за там каквато ме нарече както си говорите на село
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в съвременния свят семейството и децата нямат същата тежест като да кажем преди 50 години. Човек започва да намира смисъл в кариера, пътуване и себеусъвършенстване, защото вече буквално няма граници пред мечтите. Имам деца и семейство, но ако нямах кариера и не можех да пътувам и да видя нещата който искам, нямаше да се чувствам щастлива. Не всичко свършва до стените и вратата на дома, има цял огромен свят, добре е да се види. Човек съжалява само за нещата които не е постигнал и направил
6
3
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Кажи ми какъв е твоят смисъл на живота? Когато си имаш образованието, добрата работа и заплащане, ама с много труд....на кого да си посветиш постиженията???? НА СЕМЕЙСТВОТО И ДЕЦАТА ЕСТЕСТВЕНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И да не забравяме родителите си!!!!!
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Вярно е! (2)Смисъла на живота е толкова далеч от теб колкото и Луната.Децата са смисъла на живота на *** и неудачника.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не пишете глупости като цитирате слабоумни проучвания!!!Онези в азиатските манастири (като шао-лин) като живеят по 100 и повече години сигурно имат по 5 жени .............ама НЕ!!!Фактите са верни а изводите са СЛАБОУМНИ!
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости! Човекът отдавна не е само животно, за да живее заради раплождането си. Всички удобства на цивилизацията са направени от хора, които в главата са имали съвсем други мисли. Семейство и деца - между другото.
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тез феминистки изказвания ... То и за жените в България се отнася същото...:-) :-)
1
8
 
6
 
! Отговори
Вярно е! преди 6 години
Това е смисълът на живота! Семейството и децата, иначе защо изобщо живеем?