Новите центрове на НАТО - опит за силов натиск върху Русия

Руският отговор ще е адекватен, заяви постоянният представител на Москва в НАТО
Обновена: 6 фев 2015 14:05 | 6 фев 2015 11:02, Елка Василева
423
Новите центрове на НАТО -  опит за силов натиск върху Русия
Снимка: архив, Reuters

Приетите в четвъртък от НАТО решения за укрепване на източните граници на пакта променят военно-политическата ситуация в Европа, представляват голям риск за Русия и ще бъдат взети предвид при военното планиране на Русия, заяви постоянният представител на Русия в НАТО Александър Грушко.

Министрите на отбраната на страните от НАТО решиха в четвъртък да бъдат създадени шест центъра за командване и управление в България, Румъния, Полша, Латвия, Литва и Естония. Бяха определени съставът и начинът на формиране на група в повишена готовност в състава на силите за реагиране на Алианса, като беше решено силите за реагиране да бъдат увеличени от 13 000 на 30 000 души.

Още по темата

„Ние също така сме обезпокоени, че НАТО последователно изпълнява решенията от срещата на върха в Уелс за защита на източния фланг на Алианс срещу мнима заплаха от изток. На днешното /в четвъртък/ заседание бяха приети някои нови решения, които засилват този негативен за европейската сигурност тренд под формата на военно планиране и и го превъплъщават в желязо“, заяви Грушко пред руски журналисти, цитиран от РИА Новости.

„Ако погледнем съвкупността от военна активност, която се осъществява днес от НАТО, виждаме, че се случват сериозни промени във военно-политическата ситуация, преди всичко на границите на Русия, и това естествено трябва да бъде взето предвид в нашето военно планиране, така че законните интереси на сигурността на Русия да бъдат надеждно обезпечени“, каза Грушко.

Според него става дума за много сериозни промени във военните формирования на НАТО и във военно-политическата обстановка в Европа. „Това представлява голям риск за Русия и става дума за най-безопасния от гледна точка на преки военни заплахи регион. Имам предвид преди всичко Прибалтика“, заяви Грушко.

Той посочи, че поради усилията на НАТО „днес, за съжаление, се създават материални предпоставки този регион да стане регион на военно противостоене“.

Руският дипломат изрази надежда, че „в НАТО няма такива горещи глави, които биха могли да хвърлят такова пряко предизвикателство спрямо Русия“. „Разгръщането на допълнителен военен потенциал по протежение на нашите граници не е нищо друго, освен опит за оказване на силов натиск върху Русия. Това е напълно безперспективно занятие, но във всеки случай нашият отговор ще бъде адекватен“, заяви още Грушко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
34
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До Анонимен 181Ами много правилно го е казал човекът...
116
0
 
37
 
! Отговори
hahaha преди 9 години
Верно големи военнолюбци тия латиноси и негроси... Не че толкова искат ама пусто ще им се наложи да се отказват от хамериканското си гражданство...
115
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При започване на войната срещу СССР Хитлер не един път заявява, че води тази война не само като райхсканцлер на Германия и фюрер на немския народ, но и като вожд на обединена Европа, сплотена от него срещу руските варвари.
114
5
 
33
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Специално за България... - "братушките" ни пускат нова порция от мраз и студ...Единственото оправдание, което мога да намеря за болните им мозъци... - е зверския студ, на който са подложени...
113
12
 
35
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До Анонимен 173:)) Снощи си лягам, гледам тук голяма стрелба падаше, ракети, самолетиСега ставам, викам чакай да погледна, пак междузвездни войни.Големи военолюбци тия нашите Сърпове и Чукове.
112
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
52 хомосексуални спортисти от Русия. Повечето не се познават, тъй като са пределно недоверчиви. "Върнахме се с друго самочувствие и основахме руската спортна федерация на лесбийките, гейовете, би- и транссексуалните LGBT", разказва кънкьорът Констатин Яблоцкий. Оттогава досега са организирани 50 състезания за 900-те членове на федерацията, повечето от които се провеждат в Москва и Санкт Петербург.
111
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека да пишат тези които имат представа за военните от САЩ и Русия. Възхищавал съм се на организацията в амириканските бази, на реда и чистотата, както и качеството на храната. Руснаците бяха далече от нивото на американците. Но при демонстрации на уменията руснаците смаяха висши амер.военни. Видимо бяха по-добри. Амер-те пазеха природота а руснаците нехаеха. След амер.база остана парк, след ру-те разруха. Различно мислене и отношение. Кой е по-добър? Трудно да се каже.
110
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Над 51 415 фирми регистрирани у нас са собственост или управлявани от руснаци, но печалба не плащатЦели сектори от икономиката ни са зависими от Кремъл...е да ама пък са мъже...пияни ама мъже,жените им ги бият ..ама мъже истински РУСКИ МЪЖЕ..
109
5
 
40
 
! Отговори
Дмитрий Язов преди 9 години
Комaндния център няма да направи нищо сществено. Българската Нaроднa армия е социaлистически възпитaник и влaст Нaто няма да види а може изобщо да не се създaде поради съпротива от офицерския състав на БНA.
108
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименБългария не е лигитимен член на НАТО, защото не е проведен референдум за присъединяване и един подпис от едно еврейче Паси няма никаква юридическа на деца под 10 години е забранено да участват във форума...
107
6
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Момченцата от НАТО явно са се заблудили, но какво да се прави, там трансексуалните офицери се гримират като жени и си правят конгреси, а после публикуват снимки на начервени офицери в натовски униформи. На тия изобщо ясно ли им е, че в случай на конфликт такъв команден център дори и 15 минути няма на просъществува а целия район наоколо ще се превърне в пепел. Опита за силов натиск срещу Русия е просто жалък.
106
4
 
46
 
! Отговори
Дмитрий Язов преди 9 години
До aнонимен явно много си неподготвен като мислиш че центровете които искa да създaде Нато срещу Русия дали ще е Украйна дали Полшa или други сa наистина нaтовски. Укрaинскaтa aрмия е бивша чaст от съветскaтa армия и комaндирите и сa лоялни на Русия а Русия е приемник на Ссср и упражнява влaст и контрол във всички армии нa бившите съветски републики а и на бившите и сегaшните социaлистически страни. Тaкa че Нaто няма мегдaн на изток. Порошенко скоро ще сподели съдбaтa на египетския Мурси
105
5
 
58
 
! Отговори
референдум преди 9 години
Трябва да се направи референдум дали искаме натовски центрове в България. Сигурен съм, че 90 % от българите ще са против!
104
5
 
47
 
! Отговори
дон преди 9 години
В момната дават един руски теливизионен канал "Т 24 " от два дена го кледам по кабиларката. Погледайте го за руската техника която показват и тогава да си поговорим по трезво.жалко че пак сме на страната на губещите.България няма изгубена битка но жалкото е че винаги е била на страната на загибилите.що си слагаме *** докато другите си мерят пи......Де да бях ме като Швейцарците
103
5
 
32
 
! Отговори
Петър преди 9 години
До mitovaА Русия може ли да те накара да застанеш срещу България?
102
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека си говорим честно. Ако нашите управници не се съгласят да им играят по свирката, пиндосите ще сменят управниците или ще ни смачкат и пак ще си направят свърталище в София.
101
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО не иска открита война с Русия, това е сигурно. Но като всички юди се опитва да ги пре--е с пиндоски номера. Но Русия също няма да стои и да гледа. Така че ще видим кой кого.
100
6
 
50
 
! Отговори
ТИМ преди 9 години
Абсолютна грешка беше на нашите дупедавци да допускат команден център на един агресор на наша територия. Това прави България прицелна точка за нападение, тероризъм и прочее за всички, които ненавиждат САЩ, а те са много.....
99
5
 
54
 
! Отговори
морски преди 9 години
Да става война накрая,че да *** тая натовска ***.България е с Русия!Българин няма да вдигне оръжие срещу Русия!При конфликт народа ни знае на чия страна да застане.
98
4
 
32
 
! Отговори
Атлас преди 9 години
Тоя нема ли да миряса бе......

Спонсорирани публикации