Рецептата Dnes: Свинска пържола със сини сливи и сметана

Сочна и сладко-солена
10 фев 2017 08:18, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Свинска пържола със сини сливи и сметана
Снимка: Youtube

 Продукти:

4 свински стека
50 г сини сливи
1 чаша червено вино
100 г масло
2 щипки черен пипер
100 мл готварска сметана
1 щипка сол
 
Приготвяне:
 
Сливите се заливат с виното в тенджера. Важно е да престоят, за да попият от него. Загрейте маслото в тиган на средна температура. Запържете в него стековете от двете страни. Овкусете ги със сол и черен пипер. Междувременно в отделен съд на слаба температура задушете и сините сливи както са си с виното, но добавете и малко вода, колкото да ги покрие. Варете ги така за около половин час. Ще се образува сгъстен сос. След като сте запечатили месото го свалете от огъня. В същия тиган с маслото от пържолите изсипете сливите и към тях добавете и сметаната. Разбърквайте добре за няколко минути, за да се получи кремообразен сос. Залейте стековете и сервирайте.

 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Шеф Курбанджиев преди 1 година
Няма такова понятие св.стек в рецептурниците.Все едно пил.вратна пържола да кажеш.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гняс.

Спонсорирани публикации