Рецептата Dnes: Любимата сьомга на Паолина Петракиева

Вкусна риба с чери домати и каперси
31 юли 2018 08:30, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Любимата сьомга на Паолина Петракиева
Снимка: Паолина Петракиева

Продукти:

1 голямо парче филе от сьомга, около 1,200 кг
3-4 добре узрели розови домата
сокът на 1/2 лимон/лайм
10-12 чери доматчета
1 бурканче каперси
прясна мащерка, черен пипер, хималайска сол на вкус
1 с.л. захар
1 с.л. брашно
 
Приготвяне:
 
Големите розови домати се почистват от обелката и се нарязват на ситни кубчета. Задушават се в дълбок тиган, добавят се солта и захарта. Сьомгата се реже на порции и се овкусява със сок от пресен лайм или лимон (ако предпочитате по-кисело), черен пипер и прясна мащерка.
 
Когато доматеният сос поври 10 минути, към него се добавят нарязаните на две чери доматчета и каперсите. Похлупва се с капак за около 3 минути, (тъй като рибата се сварява много бързо и за да остане сочна, не трябва да се оставя много да ври), след което сосът се сгъстява с разбитото в малко вода брашно.
 
Когато ястието е готово, снемете го от котлона и по желание овкусете с малко зехтин и черен пипер.

6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо ми се губи момента м/у рязането и вренето на рибата. И тез домати пълни с обелки, които се чистят...
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая не ми изглежда някога да е готвила. По-скоро е музикантка – свири на нещо.
3
0
 
5
 
! Отговори
месара преди 2 години
тая мома кога дойде от село, кога се напомпа със силикон, кога чу за сьомга и каперси?!
2
0
 
3
 
! Отговори
Шеф Кифла преди 2 години
И аз правя доматения сос с добре узрели розови домати. Става много по-вкусен. Иначе на този вид риба е по-подходящ бял или друг вид пипер. А лимонът е напълно излишен, когато в ястието има домати. Относно сваряването на рибата в доматения сос, ами това оставям без коментар :))) аз бих я запекла леко под фолио и след това бих добавила доматения сос.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откога доматите имат обелки? Каперсите, розовите домати и чери доматите и хималайската сол с каква цел са, за да стане кифленска рецептата ли? Доматен сос се прави от домати, най-добре от консервни.

Къде се сварява рибата?

Спонсорирани публикации