Красота по време на изолация - как да си направим домашен ексфолиант?

Даваме ви няколко изпитани рецепти
30 апр 2020 20:35, Дарена Найденова
1
Красота по време на изолация - как да си направим домашен ексфолиант?
Снимка: IStockphoto

Чувствате, че лицето ви се нуждае от освежаване, но не можете да отидете до магазина, за да купите всички необходими продукти? Не се притеснявайте, на помощ идват скрабовете за лице, които може да си направите сами у дома. Те са супер лесни за приготвяне и най-вероятно имате всички необходими продукти в кухнята си.

Тези ексфолианти са полезни за кожата и знаете точно какво съдържат и от какво са направени. Те ще ви помогнат да се отървете от мъртвите кожни клетки и ще направят лицето ви гладко и свежо. Освен това, те са много по-евтини в сравнение с търговските продукти, така че тук прибавяме още един плюс към домашните ексфолианти.
 
Все пак има неща, за които трябва да внимавате. Козметикът на звездите Рене Руле съветва да смилате добре съставки като орехи, сол и ядки, тъй като те нямат гладки ръбове и могат да създадат малки разкъсвания по кожата, които да доведат до раздразнение. Освен това трябва да сте внимателни да не търкате прекалено силно, защото това ще зачерви кожата ви.
 
След като сте взели под внимание тези подробности, е време да пристъпим към по-приятната част – създаването на домашни ексфолианти. Рецептите са много лесни и ще ви позволят да се чувствате прекрасно дори по време на карантина.

1. Захар и кокос
 
Съставки:

70 грама захар

1-2 супени лъжици кокосово масло
 
Как се прави:
 
Смесете двете съставки и разбъркайте докато се получи хомогенна смес. След това нанесете върху кожата. Добре е да използвате най-фината захар, за да може да не навредите на лицето си. Може да запазите кафявата захар за тялото, кожата там е малко по-груба.
 
Още рецепти за домашни ексфолианти четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
8
 
! Отговори
Бубето преди 3 години
Домашна маска за лице против бръчки:2 с. л. хума1 с. л. лимон1 с. л. кисело мляко1 с. л. медПърво, почиства се лицето (най-добре) с мицеларна вода или с розова вода. Съединяват се, първо, хумата, след това мед, после парченце лимон и накрая киселото мляко. Разбърква се до постигане на хомогенна смес и се нанася.:)

Спонсорирани публикации