Рецептата Dnes: Мързеливи сарми с кисело зеле

За празнична трапеза
16 дек 2020 10:01, Илияна Николова
11
Рецептата Dnes: Мързеливи сарми с кисело зеле
Снимка: istock

 Продукти:

1 малка кисела зелка
1 ч.ч. ориз
50 мл олио
2 моркова
2 големи глави лук
8 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
черен пипер на вкус
100 г стафиди
вода, зелев сок
 
Приготвяне:
 
В дълбока тенджера загрейте олиото. В него задушете нарязаните на ситно лук, чесън и моркови. След това прибавете и нарязаната зелка, малко вода и малко от зелевия сок. Оставете да къкри, докато зелето поомекне, като ако е необходимо добавяйте по малко вода.
 
Когато зелето се задуши овкусете с червен пипер, чубрица, стафидите (ако ще слагате от тях). След като покъкри още 5-7 минути може да го прехвърлите в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза и зелето.

11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В приготвянето -
къде е ориза
12
2
 
6
 
! Отговори
Тези... преди 1 месец
...сарми на снимката изглеждат така, сякаш някой вече ги е ял . А иначе си е обикновено зеле с ориз и както някой писа по-долу - липсва им мръвката!
11
4
 
1
 
! Отговори
IT-спец преди 1 месец
интересно звучи като предложение, аз само бих пропуснал ориза понеже не съм китаец и ще сложа повечко лук и моркови примерно....
10
0
 
3
 
! Отговори
МесоЯд преди 1 месец
липсват Вратните пържоли и/или Ребърцата, аз такива неща без Свинско не близвам!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И що някой цапна минус на н.2..
Стафидата е сушено грозде.
100 гр. стафиди се получават от около половин килограм грозде.
8
0
 
1
 
! Отговори
Пак очаквам преди 1 месец
блокиране за кой ли път. А Илиянчето да си сготви една тенджера с манджата с грозде и да си я хапва с кеф. Ако знае поне какво е тенджера.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"сарма" произлиза от турска дума и означава свшване това нещо на което му викоте сарми няма нищо общо като на сармички това си е чисто зеле
6
0
 
10
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 1 месец
Оризът остана в чашката.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От кога на киселото зеле с ориз му се казва мързеливи сарми?
4
0
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 месец
БЛАГОДАРЯ
3
1
 
6
 
! Отговори
бай Ламби преди 1 месец
Илиянчее то убау, ма нещо не разбрах оризчето га тряаа да го сложим у манджата да се готви бре мойто момиче.В началото, накрая или по средата да го уложим у манджата?Или требе кът стане готово зелето и да го поръсим накрая със суровия ориз за вкус дет се вика?
2
1
 
9
 
! Отговори
Г.Т. преди 1 месец
Ей, най-накрая ми дадоха рецептата за манджа с грозде!
1
0
 
12
 
! Отговори
мързеливи кюфтета преди 1 месец
За да приготвите мързеливи кюфтета, изпържете каймата в тигана.

Спонсорирани публикации