4-годишно момче, което брои и на мандарин, стана член на Менса

Теди се научил да чете сам
24 яну 2023 19:02, Нели Христова
57
4-годишно момче, което брои и на мандарин, стана член на Менса

Момче, което се е научило да чете на две години, е прието за най-младия член на Менса в Обединеното кралство.

Четиригодишният Теди от Портисхед в Съмърсет може да брои до 100 на шест чужди езика, включително мандарин.

"Бяхме в локдаун, а той беше единственото ни дете тогава. Не забелязвахме нищо, докато не започна да повтаря думи от детските програми, да ги проследява. Когато го пратихме обратно в забавачницата им казахме: "Мислим, че се е научил как да чете. Малко по-късно ни звъннаха, бяха повикали учител от училището да провери и ни потвърдиха: "Да, той може да чете", обяснява майката на Теди пред BBC.

Когато попитала дали това е нормално, те й отговорили: "Не, всъщност не е."

"Той избира нова тема за нещо, което да го интересува на всеки няколко месеца. Понякога това са числа. Известно време бяха таблиците за умножение, това беше много интензивен период, а след това държави и карти и научаване да брои на различни езици", каза майката в програмата Today на BBC Radio 4.

"Той играеше на таблета си, сложихме подходящи игри като Thomas the Tank Engine, и той просто си стоеше, издавайки звуци, които просто не разпознах. Когато го попитах какво е това, той ми отговори: "О, мамо, броя на мандарин."

Бет Хобс казва, че коефициентът на интелигентност на сина й го поставя в 99,5 персентил за неговата възраст, представлява особени родителски предизвикателства.

"Е, той не знае, което е доста хубаво", казва тя. "И ще го поддържаме така, докато можем. Той започва да разбира сега, че приятелите му не могат да четат и той се чуди защо. Но за нас е наистина важно да го държим на земята. Ако може да прави тези неща, добре."

"Ще се опитаме да поддържаме това възможно най-дълго. Ако отиде на училище и реши, че това е, той е завършил образованието си, добре", добавя Бет.

Mensa приема само хора, които са в топ 2% от общото население на контролиран IQ тест.
Въпреки че обикновено не оценява децата, той предлага подкрепа за родителите, които могат да тестват детето си чрез образователен психолог.

Теди направи едночасовия тест на възраст от три години и седем месеца. "Притеснявах се, че ще може да седи пред лаптоп за един час, но той наистина го хареса", казва майка му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
подтекст преди 1 година
Научило се само да чете от гледане на образователни филмчета и таблета. Веднага дайте на всички деца таблети, телефони, лаптопи и ги застопорете пред екрана на телевизора! Може да проработи.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съжалявам, но ако натиснеш зелено копче и чуеш "зелено" на китайски не е интелигентност, а невролингвистично програмиране. Нещо като куче на Павлов, но малко по-сложно. И доста по-опасно. Често такива деца служат за избиване на комплексите в образованието и интелигентността на собствените си родители. И обикновено цялата система се срива около пубертета. И по мое време имаше такива. Единият се самоуби, а другият умря от свъхдоза. Бяха изключително самотни. Оставете децата да щуреят!
40
0
 
1
 
! Отговори
Bogdanamar преди 1 година
Адаптирайте го малко тоя текст след гугъл транслейт, умници!
39
0
 
4
 
! Отговори
горкото дете преди 1 година
Сега го мятат във всякакви експерименти с все по- голямо натоварване, да видят колко още е възможно. Гледам вече са го емнали в Менса. За пари и сензация. До 10 годишно ще е изпушило и отнесено кой знае в какъв свят. Докато децата лудуват и тичат наволя, то ще седи пред комисии на лаптопа. Жалко.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност от текста става ясно, че детето си е играло с таблет, на който са се изобразявали някакви неща, възможбно и някакви надписи, съпроводени с букви.Като се има предвид, че действоето е във Великобритания, очалвано става дума за английски език,който НЯМА фометично а по-скоро КАРТИННО писмо(Масово се пише само печатно, "думите" са кратки, т.е. запомня се ОБРАЗ).Детето свързва образа със звука, който многократно чува. Пресилено е да се каже в този слуай, че чете. А на 6 езика до 6 са 36 думи.
37
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е,че е рядкост та да може стадото да има какво да критикува.Не е лесно да си умен сред *** на този свят.Дано да е живо и здраво, да допринася със знанията си за по-добър живот на неуките.
36
0
 
4
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 1 година
Браво на детето бих бил горд като родител но дано не е за сметка на социалните умения както в повечето случаи се получава.
35
0
 
4
 
! Отговори
G.I. Joe преди 1 година
Борис Джонсън и той като Тръмп се научили да четат на 10г но такива ги избират хората за съжаление.
34
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много хубаво, не е на хубаво
33
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То само чете, зомбира се , браво за паметта , ще я изпържи хубаво на 30 ще е интересно какво ще се е получило, най-верояно наркоман или ще се възбужда от математически моделирания във формата на донът
32
5
 
8
 
! Отговори
Света се обърка преди 1 година
Жалко за красивото и умно дете. Сега като се почнат едни тестове... едни изпити и опити колко много може да запомни... и като се тръгне по всякакви конференции и институти и край с детството още преди да е започнало 5г. И ако родителите излязат едни амбициозни и до там.Ама такова ни е обществото. На човек с мозък се гледа вече като на панаирджийска мечка. А сега мойто мУмче я преброй до сто на мандарински... Браавус. А сега кажи нещо на испански... А такааа. Я кажи колко е 23 по 62... Юнак....
31
2
 
1
 
! Отговори
32 преди 1 година
Който веднага ми е лепнал минус - уникално ме развесели!!!
30
0
 
6
 
! Отговори
Майна преди 1 година
НЕБЕЗИЗВЕСТНИЯТ ШАМПОЛИОН, КОЙТО РАЗЧЕТЕ РОЗЕТСКИЯ КАМЪК , също се е няучил САМ да чете на 4 годинки. Той е уникален човек! Жалко , че е починал на 42.
29
0
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Май въобще не си разбрал, че САМО се е научило да чете. Не е единственото такова дете!!!
28
1
 
2
 
! Отговори
До Просото преди 1 година
Ако се чудиш дали има прераждане - прочети за ОММ СЕТИ. Така се пише с две м. Супер интересна реалност за една жена, родена в Англия,но....виж сам!;)
27
0
 
6
 
! Отговори
Илиана преди 1 година
Страхотен сладур е !!
26
2
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Мандарини сър забавляват се :)))
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То вече само дечица стават членове на Менса, защото на възрастните им се подиграват, а на децата не върви да го правиш.
24
0
 
6
 
! Отговори
Киро Харварда преди 1 година
И аз съм вундеркинд, оправих за 8 месеца, не за 800 дни държавата, благодарение на моя завиден интерект !!!
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
25, ти мани бачкаторите, ама то и политиците ни е надминало. Това е тема за размисъл...

Спонсорирани публикации