МВнР покани наблюдатели на изборите на 14 ноември

Министерството ще предложи на ЦИК да ги регистрира
6
МВнР покани наблюдатели на изборите на 14 ноември
Снимка: МВнР

В изпълнение на международните си ангажименти и съгласно Изборния кодекс, МВнР отправи покани за международно наблюдение на насрочените за 14 ноември 2021 г. избори за народни представители и насрочените в същия ден избори за президент и вицепрезидент на Република България с евентуален втори тур на 21 ноември 2021 г., съобщиха от пресцентъра на външното ни министерство.

Постоянното ни представителство във Виена изпрати вербални ноти с покани до държавите участнички в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) , Бюрото за демократични институции и права на човека и Парламентарната асамблея на ОССЕ. Поканите бяха оповестени и на заседание на Постоянния съвет на ОССЕ във Виена.

Покани бяха отправени и до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) - чрез постоянното ни представителство в Страсбург, както и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) - чрез генералното ни консулство в Истанбул.

МВнР ще предложи на ЦИК да регистрира като международни наблюдатели посочените от тези организации представители.

Правителството на Република България разглежда приоритетно организирането и провеждането на честни и свободни избори, като международното наблюдение ще бъде допълнителен гарант за това.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: изборинаблюдатели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТРЯБВА ДА ИМА НАБЛЮДАТЕЛИ И ОТ ЕП И ОТ ЕС- НАЛОЖИТЕЛНО Е ДА СЕ БРОЯТ БЮЛЕТИНИТЕ, ИНАЧЕ ОСТАВА СЪМНЕНИЕТО ЗА ИЗБОРНИ МАНИПУЛАЦИИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. В ЕВРОПА С МАШИНИ СЕ ПРОВЕЖДАТ 1% ОТ ИЗБОРИТЕ- ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЛИ СЕ МАНИПУЛИРАТ?
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ се плаши от наблюдатели! Досега никога не сме ги канили да ни наблюдават.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде ще спят тия наблюдатели- в някой от 19-те имота на Рашков ли?)))))))))))))))))
2
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Яжте и пийте Мевере черпи :)))
1
0
 
0
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Еййй само 2 дни след честването на независимостта ни, ние каним на сгляда европейските си надзиратели. *** независимостта.... ОСТАВКА чорап.