Нинова преди балотажа: Аз доведох Радев на "Позитано", той подкрепи ПП

Лидерът на БСП в оставка определи като "рамков" първия разговор с "Продължаваме промяната"
16 ное 2021 18:52, Красимир Ангелов
356
Нинова преди балотажа: Аз доведох Радев на "Позитано", той подкрепи ПП

"Хората в БСП са умни, с глави на раменете си и те решават за кого да гласуват". Това заяви лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова пред bTV в отговор на въпрос за кого ще гласува на втория тур на предстоящите президентски избори.

Макар ЦИК все още да не е потвърдила окончателно е ясно, че в неделя един срещу друг се изправят сегашният президент Румен Радев и проф. Анастас Герджиков.

Още по темата
"Аз го доведох на "Позитано" преди 5 г. и си спомням съпротивата срещу него. Нищо драматично не се е случило между нас от това, което виждате публично. Може би имаме различни разбирания по някои въпроси. Аз не приех, когато президентът дойде в парламента и каза: "Вие тука сте статуквото, промяната е отвън на площада", каза лидерът на БСП.

Нинова категорично не прие противопоставянето от страна на Румен Радев на партиите срещу гражданите и подчерта, че че през последните 5 години е била категорична опозицията на управляващата партия ГЕРБ.

"Задкулисието около Борисов сега се премести в служебния кабинет. Партията, която спечели изборите е президентска – на основание подкрепата на Радев към Кирил Петков. Той им помагаше с публичните си изяви и коментари" заяви Нинова.

"Днес депозирах оставката си до членовете на БСП, черно на бяло – оставката е факт и връщане назад няма", посочи Нинова. Тя уточни, че ще продължи да управлява партията до свикването на Национален конгрес на партията.

Нинова определи като "рамков" първия разговор с "Продължаваме промяната". Лидерите на двете партии са обсъждали бъдещото коалиционно управление над час.

"Беше покана за съставяне на общо правителство, начертахме една пътна карта как това ще се случи. В следващите дни ще съставим работни групи по теми. Ще направим обща програма, която ще бъде официална – писмено коалиционно споразумение за правителство", обясни Нинова.

Тя уточни, че са обсъждали съдебната реформа и функциите на КПКОНПИ. Тя изрази оптимизъм за евентуалната бъдеща коалиция, но подчерта, че има много работа да се свърши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
9
 
5
 
! Отговори
Смятайте! преди 2 години
Без БСП няма как да се направи правителство. Анадънму?
149
2
 
15
 
! Отговори
Край преди 2 години
Кражбите да спрели ХАААА ХА.Махаме Борисов и кражбите спират ХАААА ХА.Българското общество функционира чрез корупцията. Нещо повече - ЕС и САЩ функционират така.Може да се краде по -рафинирано - по харвадски но не и да се спре.Кирчо как го виждате с 10 хил лева заплата. За това ли заряза Канада. За това ли учи в харвард. Да не се краде е НЕВЪЗМОЖНО.
148
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шапката е мастияя. Ама сами синго навряхте. Радвам се ,че най после вашите пропаганди дойдоха върху вас :)) кеф
147
1
 
4
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
Не се хабете Нищо ново няма да измислите.
146
2
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Корнелия ВЕЛИКА !!!
145
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, равносметката дотук - в небитието са Атака, ВМРО, Марешки, Симеонов, ДБ, БСП. Славчо още шава, но няма да е за дълго, Възраждане са случайници и еднодневки... Остават ДПС и ГЕРБ. Радев, давай! С теб сме, разкажи им играта. Всички от статуквото - вън!
144
3
 
4
 
! Отговори
Кажи каквото преди 2 години
Имаш да казваш и стига игра "Многострадална Геновева".
143
1
 
10
 
! Отговори
Край преди 2 години
Кирчо Добрев папкаше добре при Бате /фиримите му работеха с държавата и общините даже и герберски/ сега се е присламчил към Радев. Права е Корнелия ама късно е либе за китка- да не е мълчала.
142
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е че всичките стари партии е нужно да бъдат закрити и забравени, заедно с всичките им партийни членове. Ако искаме държавата да върви напред е нужно обновяване и то много агресивно, изоставаме в много неща и сме вече по близко до африканските държави отколкото до запъдна европа. Кражбите трябв да престанат ако искаме да има държава след 10 години това е задължително !!!
141
5
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЛАБО УМНИКА РАДЕВ НАЙ-ГЛУПАВИЯ ПРЕЗИДЕНТ В ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО, С МАШИННА ИЗМАМА ЗАВЗЕ ВЛАСТТА , НО НИКОЯ ПАРТИЯ НЕ ПОИСКА ДА СЕ БРОИ СЪДЪРЖАНИЕТО ОТ РАЗПИСКИТЕ КОЕТО Е ПОКАЗАТЕЛНО, ЧЕ И ТЕ СА ТЪ-ПИ КАТО НЕГО!
140
2
 
5
 
! Отговори
Сънен преди 2 години
Ко става, бе....що риве Корниту...
139
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев получава моят глас в неделя, щом е успял на стъжни физиономията на Корнелата.За България ще настъпи истински ренесанс след като престъпната БСП, наследница на още по-престъпната и кървава БКП падне под 4%!
138
4
 
14
 
! Отговори
Станимир, Враца преди 2 години
Най-големият и може би единствен провала на г-жа Нинова в управлението на партията беше че гласува доверие преди 5 години на държавнически некадърния интригант Румен Радев, който вместо да следва русофилската линия на партията заигра по брюкселска ***, сформира собственост политически проект с финансиране по линия на Сорос, а сега след изборите ще започне да мачка собствения си народ за да прокара директивите на световната фарма мафия.
137
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не я мислете Корни, тя е милионерка, ще си живее живота, синчето е в САЩ. Дреме й.
136
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо Нали ПП щяда да измитат статуквото? Викаш БСП да се снишат, за да не се набива на очи, че ПП се сдушиха със статуквото и така лъсна същинската им роля.
135
1
 
12
 
! Отговори
Диоген преди 2 години
Сега защо цвилиш?Преди 5 г.му повярва,а?Хората Вярват в чекмеджета, макар че не можаха за 12г. да уличат собственика,че е уредил някой роднина на държ.служба.Макар, че Президента им беше хванат да ходатайства за два трудови договора на Дулцинеята си,макар служ. премиер да е уредил рожбите си,да са му живи и здрави,на синекурни постове. Макар висш президентски съветник "движи" услуги и получава торби с "благодарности",Вярват че Прокуратурата го репресира...ВЯРАТА,Корни, ти изяде главата!
134
11
 
7
 
! Отговори
Гнусни тролове преди 2 години
Гнусните слуги на Тиквата, които стоят най-ниско в хранителната верига на мафията са изключително досадни и жалки същества. Нещо подобно на хиените в АФрика, които обират най-последни остатъците от месото след лъвовете, леопардите и птиците. Тpoлoвете на тиквата вият като хиени като се надяват да продължава безкрайно процеса на грабене на България. Толкова са жалки защото са презирани от всички. Тиквата има отношение към тях милиони пъти по-ниско от към кърджалийското нищожество.
133
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 138 "Радев се изгаври с всички, преметна всички. Радев е гросмайстор" Радев само прави каквото му наредят от ДС, а на тях мозъците им са в Кремъл.
132
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си само ти другарко Нинова. Ако знаеш другарката Херо Мустафа кви сълзи рони, че се набута с проруски президент :) Другарката Митрофанова си умира от кеф как прецака янките.
131
0
 
10
 
! Отговори
Не реви... преди 2 години
Изяж си разписката.