ПП и ДБ няма как да подкрепят ГЕРБ, ще е политическо самоубийство

Повечето партии не са склонни да се коалират с ГЕРБ, каза Емил Соколов
5 окт 2022 12:42, Анисия Иванова
349
ПП и ДБ няма как да подкрепят ГЕРБ, ще е политическо самоубийство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Хоризонтът за това да се състави ново правителство е много тесен. Партньорите, на които г-н Борисов разчита – ПП и ДБ, няма как да го подкрепят. Това означава те да извършат политическо самоубийство."

Този прочит на вчерашните изявления на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов направи в интервю за БНР политическият анализатор Емил Соколов, който бе част от предизборните листи на ПП.

Всичко, около което тези две политически формации градяха имиджа си в последните две години, беше разбиването на модела ГЕРБ, посочи той и допълни, че сега ПП и ДБ обмислят как да излязат от ситуацията, без да влязат в капана, че "едва ли не те предизвикват нови избори".

"Тоест размишляват над това как да му откажат, без у хората да остане впечатление, че те са причината отново да отидем на избори.", каза той.

Още по темата

Според Соколов по-логично е ГЕРБ да търсят подкрепа от ДПС, "Възраждане" и новия политически играч – "Български възход". Той обаче уточни, че Борисов е наясно, че коалиция с ДПС, "камо ли пък с "Възраждане" е абсолютно невъзможна за продаване дори пред неговия електорат, колкото е лоялен да е той".

"Г-н Борисов на думи винаги е готов да приеме всичко", подчерта Емил Соколов.

"Заради това повече партии не са склонни да се коалират с ГЕРБ. Защото сме виждали през годините как и Обединени патриоти, и Реформаторският блок буквално бяха изсмукани, изядени от ГЕРБ, разпарчетосани след коалиция с тях, защото обраха всички негативи на това, че г-н Борисов казва едно, а прави друго."

Ако ПП получи втория мандат, най-вероятно ще влезе в преговори за съставяне на правителство, но това е обречено, изтъкна Емил Соколов.

"Математиката стига докъм 111 депутата, почти аналогична ситуация с тази, която беше в 47-ото НС след изтеглянето на ИТН. Но не виждам защо ГЕРБ, ДПС, "Български възход" да не могат да сформират правителство на малцинството. При предварителни разговори с ПП и ДБ могат да се договорят евро-атлантически стъпки като изпращане на военна помощ на Украйна и т.н. Според мен трудно ще се случи, г-н Борисов не е фен на плаващите мнозинства."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следването на нарцисизма е път към провал! Няма по-добро и разумно решение от конфигурацията ГЕРБ + ПП + ДБ в настоящото следизборно състояние! При добър разумен старт на такова управление, никакви избиратели няма да излязат на улицата, освен подстрекатели, които винаги се намират. Обачв тррябва проява на разуми добра воля!
153
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗА ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ДНЕС ЕВТИНО ГОРИВО И НИСКА ИНФЛАЦИЯ - МОЛЯ НАПИШЕТЕ В ГУГЪЛЧО ДА ВИ КАЖЕ КОЙ УПРАВЛЯВА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ДНЕС! ЗА СВЕДЕНИЕ РАДЕВ УПРАВЛЯВА ПОЧТИ 2 ГОДИНИ ЕЕЕ, ЩЕ СТАНАТ ТРИ! ЛОШОТО Е , ЧЕ НЕКАДЪРНИК И НАЗНАЧАВА НЕКАДЪРНИЦИ СЛЕД НЕКАДЪРНИЦИ
152
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде ГЕРБ, ДПС, ПП, ДБ и БВ, та чак и БСП се прегърнете па целунете - напук на Путин, щото той е виновен за всичко. Проявете смелост, нали се правите на евронатовски бабаити
151
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забрана на партиите, те са вредни .Само правителство на специалисти в различните министерства. Ясно е че това с идеологиите раздели народа!
150
1
 
15
 
! Отговори
ами преди 1 година
новите избори ще са ритуално самоубийство на някои партии,които си мислят че ще имат по висок резултат, ще бъде същото разпределение , само че някои ще загубят депутати за сметка на други партии, е какъв е смисъла пак да се харчат пари и да ходим пак да гласуваме, може ли малко разум , моля!!!
149
8
 
23
 
! Отговори
чичо преди 1 година
Че те в парламента ще се сватосват ли?Щяло да е политическо убийство,а по-добре ли е национално убийство.Тази омраза Радев я докара.Този човек е престъпник.
148
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какъв беше смисъла Герб и ИТН да подкрепят свалянето на правителство на ПП и сега да искат да правят пак правителство с подпрепата на ПП? Просто Герб да влязат в управлението, друга разлика няма
147
2
 
9
 
! Отговори
Lu преди 1 година
Ми прекрасно, значи ГЕРБ са в опозиция и си гледат другите велики мислители, какво ще съставят.
146
4
 
5
 
! Отговори
Lu преди 1 година
Ми прекрасно, значи ГЕРБ са в опозиция и си гледат другите велики мислители, какво ще съставят.
145
12
 
18
 
! Отговори
Хак да ни е... преди 1 година
А сега де. Борисов е виновен за всичко. Дори, че Черно море е солено. А Радев гледа отстрани сеир, защото той доведе страната до всички кризи. Включително и политическата. Няма да се оправим с такива , но ние си ги избрахме отново.
144
10
 
7
 
! Отговори
правителство ще има преди 1 година
Когато П Промяната се преименува на Шменти Капели БГ и съгласие на Да Бе и закрият национал социалистите от Фашраждане
143
9
 
13
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
ГЕРБ няма как да управляват, те самите си знаят. Ще върнат мандата.
142
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко народЪ ти е гневен, че не намали бендзина както обеща!
141
15
 
11
 
! Отговори
До 139 преди 1 година
Боко не иска да дискутира в ефир с опонент,защото е много ограничен и изпраща в телевизиите само свои наведени слуги.
140
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСКИЯ ТРЪБАЧ ЛЪЖЕ ЧЕ Е ЕВРОАТЛАНТИК
139
15
 
14
 
! Отговори
Този преди 1 година
свали правителството на Петков чрез Троянския си кон Слави по-най наглия начин с помощта на Доган и копейкин,а сега иска подкрепа от ПП и ДБ.Това е безумие.
138
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантизма по важен от българската стабилност .Кълнат се в евроценности и "цивилизационния свят" но не й в отечеството и родината си и народа си . Преди верни на Москва ,днес на Брюксел . Презират народа си ,погнусяват се като чуят български език или българи. "Пази боже сляпо да прогледа" на Алеко Константинов описва този феномен .
137
4
 
5
 
! Отговори
Имнокрасивите преди 1 година
Излизате на протест! Вече няма да ви бият зад колоните!
136
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Хасково от вчера са обявени 100 свободни работни места. Деян Добрев изтеглил родата си от държавните служби по нареждане на Боку защото вече са хрисими и евроатлантици
135
6
 
4
 
! Отговори
САТАНАТА преди 1 година
Получи власт в изолация,бърбуй!