Софиянци протестират срещу хартиената бюлетина

Граждани хвърляха сгрешени протоколи пред НС
4 ное 2022 12:42, Йоана Цонева
108
Софиянци протестират срещу хартиената бюлетина
Снимка: БГНЕС

Пред северния вход на Народното събрание граждани протестират срещу предложението да бъде върната хартиената бюлетина. Организатори на протеста са представители на политическата формация "Изправи се, България", майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" и ПП МИР.

Активисти на формациите разпръснаха копия на сгрешени протоколи от последните избори, в които се използваха хартиени бюлетини пред сградата на парламента. Такива копия от протоколи получиха и депутати.

Според лидера на "Изправи се България" Мая Манолова връщането на хартиената бюлетина крие риск от манипулация на вота.

Още по темата
"Това е едно позорно действие, което ще върне статуквото. Този парламент ще остане в историята като най-зловредният парламент. Ние сме тук, за да бием камбаната, че статуквото се връща със съдействието на хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС, БСП и "Български възход", които се доприбавят.“

Преди дни парламентарната комисия по правни въпроси подкрепи проект на решение за промени в Изборния кодекс, който предвижда избирателят да може по свой избор да гласува с хартиена бюлетина или с машина, като остава условието да няма машинно гласуване, когато секцията е по-малко от 300 избиратели и в секции в чужбина, за образуването на които са подадени по-малко от 300 заявления, или в които на последните избори са гласували по-малко от 300 избиратели.

Промените в Изборния кодекс са в дневния ред на депутатите днес. Едно от предложенията, чийто вносител е БСП, е именно връщане на хартиените бюлетини. От ГЕРБ и ДПС вече заявиха, че ще подкрепят идеята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
13
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Всички развити демокрации гласуват на хартия и отдавна са отписали машинното гласуване като глупост на хилядолетието. Но *** знае най-добре...
43
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше Редовно правителство, избрано на Редовни парламентарни избори. ГЕРБ го свалиха на 6-ия месец, защото им затвори кранчетата и не можеха да крадат. Сега да си носят отговорността.
42
3
 
16
 
! Отговори
МАШИННИ ИЗМАМНИЦИ преди 1 година
СА ТИЯ, ДЕТО НАЙ - МНОГО ПИСКАТ......
41
11
 
11
 
! Отговори
Специалист преди 1 година
А сте върнали хартията и ви смачкваме. Машините остават крадливи политически мижитурки.
40
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забравихте май измамите на ГЕРБ с тоновете хартиени бюлетини. Къса памет. Относно ДБ и ПП- разни провинциалисти без 2лв. в джоба заради сбърканото си мислене и неграмотността си как сте нямали приятели, гласували за тях, аз бих заявил, че 95% от моите приятели и роднини (образовани и топ платени хора) гласуват за ДБ и ПП и подкрепят напълно машинния вот. Протестирайте си срещу него- затова и цял живот сте на дъното- защото сте далеч от технологиите.
39
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, тия да не са пиндосите на ПП, дето защитаваха Минджевата мижитурка
38
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да има стабилно правителство на мнозинството на ГЕРБ-ДПС им трябват над 40% подкрепа. А това може да се постигне само с хартиени бюлетини. И край на коалициите ГЕРБ-ДПС ще е с над 150 депутата.
37
0
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
СССР дойде. Отне земите на Българските ковбои - селяните, вкара ги в ТКЗСето, Раздаде им вестник Работническо дело и всички гласуваха за БКПето на Бай Тошо, понеже ако не - ги очакваха концлагери. Сега веке Български Ковбои - селани със собствени земи нема. Земите са собственост веке на КомунРeзaкоАпаши! Населението оди по улиците с телефони в ръка, търсейки храна по магазините и танцувайки Чалга оди електронно да гласува в коша за бokлyк!
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100% хартиена бюлетина, така, както се прави в Европа /с много малки изключения/. Много ни влече Латинска Америка, нали? Впрочем, преди 10-тина години за машинното гласуване се даваше пример Венецуела, защото там били неграмотни!!! Много неуместно е да се разхвърлят сгрешени протоколи. Изглеждат като доказателство за неграмотност в европейска държава, където всеки четвърти бил вишист .... /броим и фалшивите новини/.
35
12
 
5
 
! Отговори
експертът преди 1 година
До ПП е ДИАГНОЗА....ГЕРБ е диагноза - гасто-езофагеална рефлуксна болест - и като такава трябва да се лекува до изкореняването й, като вариолата!
34
2
 
14
 
! Отговори
От мен преди 1 година
Интересува ме кога ще се разваля времето, за да слагам вече зелето...
33
4
 
6
 
! Отговори
до 45 преди 1 година
Така ли правехте във вашето село. Защото ние в София си имахме тоалетна хартия.
32
4
 
7
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
По времето на Бай Тошо всички с вестник в ръка Работническо дело, който ни показваше къде да одиме да гласуваме и избирахме 99,999% БКПето. После се връщахме у дома, накълцвахме вестника и го използувахме за тоалетна хартия. Сега електронно ни показват как да гласуваме. Земаме си телефоните, компютрите и отиваме да гласуваме. Връщаме се у дома и чупиме телефона и компютрите на парченца да ги използуваме за тоалетна хартия и те променят данните на 30% гласували за Щяло и Нещяло с неумито дyпe!
31
4
 
8
 
! Отговори
СМЕХ.. преди 1 година
БАЦЕ ПЕЧЕЛИ ВИНАГИ---СЪС ВСИЧКИ БЮЛИТИНИ ....ХАХАХААААА
30
6
 
19
 
! Отговори
До Баце преди 1 година
Ти сляп ли си, не виждаш ли, че сега ГЕРБ и с машини спечелиха.
29
3
 
11
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА... преди 1 година
...Е ЛОШ ПОРНО-ФИЛМ ЗА БЪЛГАРИТЕ....ЗА ДА ИМ ОБЕРАТ СПЕСТЯВАНИЯТА ОТНОВО И ОТНОВО....С ИНФЛАЦИЯТА!
28
3
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 1 година
То, добре че им ги отрязаха, че кой знае още колко поразии щяха да направят!
27
7
 
11
 
! Отговори
Смех преди 1 година
НЕ ГЛАСУВАМ ЗА КИРЧО И КОКОРЧО...ЗАЩОТО СА ПРОСТИ ПРЪЧКИ!...САМО ГЕРБ И ТОВА Е....!
26
4
 
8
 
! Отговори
до 18 преди 1 година
И кой наивник ще се захване с производство, като веднага ще го налазят мутрите и ще му вземат бизнеса? Това без политически гръб в България е невъзможно!Бизнесът е сепариран и раздаден на свои хора, които пълнят чекмеджета още от управлението на Борисов. Промяна няма...останаха само излъганите надежди на хората.....
25
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Момчетата се опитаха да направят нещо, но Мафията им отряза крилата още в зародиш. Пък и материалът е заспал. Медиите - на командване от Зайчарника и Сараите. Така че в крайна сметка - нищо не се получи с така дълго очакваната Промяна.