Софиянци протестират срещу хартиената бюлетина

Граждани хвърляха сгрешени протоколи пред НС
4 ное 2022 12:42, Йоана Цонева
108
Софиянци протестират срещу хартиената бюлетина
Снимка: БГНЕС

Пред северния вход на Народното събрание граждани протестират срещу предложението да бъде върната хартиената бюлетина. Организатори на протеста са представители на политическата формация "Изправи се, България", майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" и ПП МИР.

Активисти на формациите разпръснаха копия на сгрешени протоколи от последните избори, в които се използваха хартиени бюлетини пред сградата на парламента. Такива копия от протоколи получиха и депутати.

Според лидера на "Изправи се България" Мая Манолова връщането на хартиената бюлетина крие риск от манипулация на вота.

Още по темата
"Това е едно позорно действие, което ще върне статуквото. Този парламент ще остане в историята като най-зловредният парламент. Ние сме тук, за да бием камбаната, че статуквото се връща със съдействието на хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС, БСП и "Български възход", които се доприбавят.“

Преди дни парламентарната комисия по правни въпроси подкрепи проект на решение за промени в Изборния кодекс, който предвижда избирателят да може по свой избор да гласува с хартиена бюлетина или с машина, като остава условието да няма машинно гласуване, когато секцията е по-малко от 300 избиратели и в секции в чужбина, за образуването на които са подадени по-малко от 300 заявления, или в които на последните избори са гласували по-малко от 300 избиратели.

Промените в Изборния кодекс са в дневния ред на депутатите днес. Едно от предложенията, чийто вносител е БСП, е именно връщане на хартиените бюлетини. От ГЕРБ и ДПС вече заявиха, че ще подкрепят идеята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
6
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Не софиянци, а променкаджиите и техните близки "протестират", които обаче са една шепа! Много лесно се гласува с машините, но на следващите избори ще гласувам с хартия, за да не ми вземат гласа с мадуровките!
63
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По лесна фалшификация и неграмотните пак ще почнат да гласуват. Няма да има адекватно представяне на младите и образованите и те ще избягат в чужбина, а това ще утежни и без това плачевното състояние на България.
62
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 67На последните избори ако не бяха манипулациите на венецуелските машини партия ПП щеше да има не повече от 10%.
61
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хващат се за хартиената бюлетина като удавници за сламка/ бсп/
60
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ббоко ттиквата също е софиянец:)):)):))
59
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не САМО СОФИЯНЦИ СА ПРОТИВ ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА!!! ВСИЧКИ СМЕ ПРОТИВ, ОСВЕН ТЕЗИ, КОИТО ЗНАЯТ, ЧЕ ВЯТЪРЪТ НА промяната ще ги отвее??
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бъркайте Софиянци с двама *** г-жа кюстендилска
57
3
 
11
 
! Отговори
развеселен преди 1 година
На снимката се виждат двама души, държащи празни образци на бюлетини. Това ли са протестиращите софиянци? Някак срамежливо журналистката е скрила количеството недоволни.Ех, тази медийна мания по хиперболите!
56
10
 
9
 
! Отговори
до 67 преди 1 година
А да подкрепят изборните измами на ГЕРБ, ДПС и БСП ли? С купени гласове на хора не можещи да говорят и пишат български, с фалшиви бюлетини, протоколи и т.н. Сега ще видиш как ще им се вдигне резултата на тези трите партийки.
55
7
 
4
 
! Отговори
Софиянци казват преди 1 година
В провинцията "софиянец" е синоним на тарикат, които който прави по втория начин нещо. Та прави са които искат да не са със "софиянците".
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"копия на сгрешени протоколи"??? Откъде са ги взели и дали няма лична информация на български граждани там? Службите трябва да се занимаят сериозно с това. Откъде накъде по улиците се валят изборни книжа? Или са фалшиви, или изборната система е тотално пробита
53
0
 
4
 
! Отговори
джоган преди 1 година
ръ... гай бачо ангеле кюстендилският мин...дил в дивия
52
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са софиянци, а някакви платени ***. Няма нормален човек, пък бил той софиянец, пловдивчани, русенец, .... какъвто щеш българин, който да подкрепя изборните измами на еврейо-атлантипатиците. А последните избори с машините и машинациите за ПП, Янев и ДБ бяха просто дъното на падението на т.нар. преход
51
11
 
6
 
! Отговори
провинция преди 1 година
Всеки нормален е против хартишките на боко курнилия.
50
0
 
0
 
! Отговори
бай Ламби преди 1 година
До От мен Слагай го сега щот кът стане студено и зор тръгва да ферментира.Тряаа да хване поне два три дена от топлото време че да тръгне да утасва зелето.То затуй бабата от една седмица се едно и също повтаря: "Зели зели бе?"
49
1
 
5
 
! Отговори
до63 преди 1 година
Ами то до 45-та София е била 100 000 души - повечето селяни. Аристократите :-) идват по-късно при комунизЪма - и сега е 2 милиона.
48
0
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
До до 45 Имали сте вийй ама трици у гъ...Абе вийй у София до 1945 година нямахте улици и канализация бе, ква тоалетна хартия те гони.
47
0
 
14
 
! Отговори
Стига бе, преди 1 година
...че откога Мая Костинбродска и Майките с "уврежданията" станаха..."софиянци" ! Докато не влезе някой в затвора за лъжи , манипулации, и фалшификации , такива като Мая Общата, Отровните и всякая там сво'лочь, ще се правят на протестъри/подплатени/!
46
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Личи си колко са умни "софиянци" след като сами виждат колко бездарни и малодушни са предишните управляващи от ПП и пак натискат те да ги управляват.Ами след като се видя,че не могат да се справят да се махат.Оставиха България за година и половина управление с няколко милиарда дългове повече.С дългове вдигаме пенсии и заплати.Хаха.Дано никога повече не видят власт тия
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Софиянците са като марсианците.