Софиянци протестират срещу хартиената бюлетина

Граждани хвърляха сгрешени протоколи пред НС
4 ное 2022 12:42, Йоана Цонева
108
Софиянци протестират срещу хартиената бюлетина
Снимка: БГНЕС

Пред северния вход на Народното събрание граждани протестират срещу предложението да бъде върната хартиената бюлетина. Организатори на протеста са представители на политическата формация "Изправи се, България", майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" и ПП МИР.

Активисти на формациите разпръснаха копия на сгрешени протоколи от последните избори, в които се използваха хартиени бюлетини пред сградата на парламента. Такива копия от протоколи получиха и депутати.

Според лидера на "Изправи се България" Мая Манолова връщането на хартиената бюлетина крие риск от манипулация на вота.

Още по темата
"Това е едно позорно действие, което ще върне статуквото. Този парламент ще остане в историята като най-зловредният парламент. Ние сме тук, за да бием камбаната, че статуквото се връща със съдействието на хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС, БСП и "Български възход", които се доприбавят.“

Преди дни парламентарната комисия по правни въпроси подкрепи проект на решение за промени в Изборния кодекс, който предвижда избирателят да може по свой избор да гласува с хартиена бюлетина или с машина, като остава условието да няма машинно гласуване, когато секцията е по-малко от 300 избиратели и в секции в чужбина, за образуването на които са подадени по-малко от 300 заявления, или в които на последните избори са гласували по-малко от 300 избиратели.

Промените в Изборния кодекс са в дневния ред на депутатите днес. Едно от предложенията, чийто вносител е БСП, е именно връщане на хартиените бюлетини. От ГЕРБ и ДПС вече заявиха, че ще подкрепят идеята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да има промяна трябва поне две трети от хората да подкрепят тези, които да извършат промяната. Българите са неблагодарни, завистливи хора , които се радват на всяка жълта новина около свестните политици . Докато Има Такъв Народ, Промяна няма да има .
23
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ умре, но Слави Трифонов и Гълъб Донев искат да го съживят като Франкенщайн. Омразата ми градира в момента. Не знам до къде ще стигнем!
22
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много хора тук атакуват ПП, но истината за мен е , че пенсията ми е с 300 лв. по-висока, внукът ми ходи безплатно на детска градина и др. неща като премахване на данък-лихви, с който Герб прибираха скромните ни стотинки, което беше срамота! Много пенсионери-демократи ще гласуваме за ПП и заради тяхната смелост и решителност!
21
3
 
10
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Мая не знам коя си с четири кокошлета прави протест?!?!? Днес, не се ли изчервявате като го четете??????
20
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Боко цените щяха да са същите. Война е. Гласувам за ПП, против мафията Боко-Доган-Пеефски.
19
5
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
пчеличката мая се опитва да напомни за себе си :) много жалка женица !
18
9
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 1 година
Борисов не е свален, а му изтече мандата. Но управлението му бе под всяка критика и липсват много милиарди от бюджета, за които не е разследван защото няма работеща съдебна система. Това е някакъв цирк с тоги и перуки, мафиотизиран.
17
3
 
12
 
! Отговори
ПП е ДИАГНОЗА.... преди 1 година
ДИАГНОЗА : ХОРА С ОТСЛАБЕНИ УМСТВЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ...... НЕ СА СПОСОБНИ ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ ДЕМОКРАТИЧНОТО Е ВСЕКИ ИЗБИРАТЕЛИ ДА ИЗБЕРЕ НАЧИНА, ПО КОЙТО ДА УПРАЖНИ СВОЕТО ПРАВО.....
16
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алоо, София не е България! Те като искат, да си гласуват с машини, но да оставят другите също да могат да избират как да гласуват.
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак, Мая!Гнусотия!Дори каузата да е правилна, защитниците й не са правилните!
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи не са софиянци, а черните "софиянки" на Манолова! И айде стига със заигравките към Борисов, че ви цепи на избори за кой ли път! С машини, с бюлетини,по бикини или от ареста - Без значение...
13
6
 
2
 
! Отговори
ония от седянката в преди 1 година
парламента доказаха ,че мислят народа за *** ,че не може да се справи с машините, та въведе отново хартиите . Не е *** ,а отвратен от вас и не иска да излезе да гласува . Това е истината!
12
13
 
8
 
! Отговори
НЕееее преди 1 година
Не на хартиените бюлетини!!!Не на подменените чували с бюлетини в тъмните улички към ЦИК!!!Не на подправените изборни протоколи!!!Не на опорочените и направени недейс
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде да не се обиждаме така! Софиянци не сме на Мая умpелата партия и неграмотните умнокрасиви гeй поддръжници на Кирчо! Това са само малка, но много креслива и дезориентирана безработна част от софиянци! Манипулативно е да пишете така общо "софиянци", след като имате предвид само yтайката!
10
5
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Значи някой им плаща. Демек някой лъже с електронното гласуване. Това са изводите, които си правя от фактите изложени в статията.
9
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Респект.Като сме тръгнали дай да се откажем и от дебитните карти и да върнем спестовните книжки. И от мобилни телефони да се откажем.
8
3
 
8
 
! Отговори
do 2 преди 1 година
Говорим за софиянци, това че си отишал в София миналата година и живееш в Люлин не те прави софиянец
7
7
 
7
 
! Отговори
Само така преди 1 година
И аз съм против хартиената бюлетина. Така електората на ДПС, който не живее в България, не говори и не пише български ще се улесни да задраска цифрата, която му наредят. Същото е с избирателите на ГЕРБ от махалите, които са си пазарили гласовете. Но пък така на тези две партии ще им е и по-лесно отново да манипулират и фалшифицират вота. За пенсионерите на БСП е ясно защо им е хартия.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нема ли снимков материал към статията? Искаме да видим Майчето на кво се е направила тоя път.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея платени протестиращи циркаджийки от Системата... налапаха се с кинти покрай увредените си отроци и сега пей сърце...