СДС, ВМРО и още искат да се явят с ГЕРБ на вота, последната дума е на Борисов

Засега той не коментира дали е съгласен на общи листи
131
СДС, ВМРО и още искат да се явят с ГЕРБ на вота, последната дума е на Борисов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няколко политически сили заявиха амбицията си за разговори с ГЕРБ за общо явяване на изборите на 4 април, но лидерът на партията Бойко Борисов засега не коментира дали е съгласен да вкара техни хора в листите.

ГЕРБ вече започва своите вътрешни номинации за кандидати за депутати. Местните структури ще правят своите предложения до 8 февруари, а последната дума ще е на Изпълнителната комисия и на партийния лидер Бойко Борисов.

Още по темата

Миналата година той се закани, че ще има "проветряване" на листите. Това стана по време на среща с млади икономисти от Центъра за дясна политика, което предизвика подозрения, че някои от присъствалите ще бъдат издигнати депутати.

В средите на ГЕРБ отново усилено се заговори през последната седмица за възможността около формацията на Борисов да се създаде по-широка предизборна коалиция.

От СДС вече направиха заявка, че искат отново да са заедно с ГЕРБ на вота. Зам.- председателят на ВМРО Ангел Джамбазки  също призна, че воеводите искат да водят разговори с ГЕРБ за общи листи.

Пред лидера на НФСБ Валери Симеонов също стои дилемата – дали отново да се обедини с ВМРО и да тръгне с ГЕРБ.

А иначе и на тези избори се очаква да бъде спазена традицията за лидерско състезание в 25-и многомандатен избирателен район в София, където водачи на листите да бъдат Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Борисов най-вероятно ще поведе и листата в Пловдив.

Борисов вече влезе в задочен спор с президента Румен Радев за датата на изборите. Първоначалната, която беше анонсирана от Радев, беше 28 март. Тогава Борисов съобщи, че ГЕРБ се готви за избори точно в този ден. След като президентът издаде указ и насрочи вота за 4 април, Борисов заяви, че "инатът не е помогнал на никого", защото точно тогава е католическия Великден.

Борисов и Радев и днес имаха различни позиции. Президентът обвини правителството, че насажда паника, а премиерът категорично го опроверга.

"Считам, че това което казва президентът Радев, не е вярно. Най-меките мерки са в България. Чакаме да видим резултатите след връщането на учениците в клас и ако са положителни, веднага ще се обърнем към ресторантьорите", категоричен беше премиерът. "Но нека не забравяме, че всички тези мерки бяха приложени именно по искане на лекарите - за да намалим натиска върху болниците“, посочи министър-председателят.

Борисов акцентира, че при определянето на мерките за справяне с пандемията правителството се съобразява единствено с медицинската експертиза. "В момент, в който други държави се свиват до вечерен час, ние отваряме още 3-4 бизнеса днес, а от четвъртък ще тръгнат и учениците. Не е политическо решението за затваряне на ресторантите, а медицинско и в момента, в който ми подадете знак, в този ден здравният министър ще разреши дадения тип дейност. Всички сектори се стараем да заработят максимално бързо", заяви министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
2
 
! Отговори
Джорджо преди 3 години
След като пилота обяви червена диктатура чрез президентска република ала Ердоган избора на останалите е широка коалиция против ренесанса на червената мафия.
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 112 ТИ ДА ВИДИШЕ пак добре,че ти е светнала лампата за ГЕРБ след 12 години.На мен ми светна още на 800 те дни и спрях да гласувам.Защо ли?Ами без значение как се казват всичките са комунисти.Ако изборите променяха нещо щяха да ги забранят.Те са просто клапан и хората си мислят,че избират някого.За съжаление не е така и се убедих с очите си и като теб,но ти още не си осъзнал,че не БСП е причината да живееш добре като са те на власт.
102
9
 
12
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 3 години
Никога не съм гласувал за БСП, но винаги когато гласувам за други партии, оставам без работа и не ми стигат парите за елементарни неща. Така беше със СДС, ОДС, НДСВ и сега с ГЕРБ. А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм живял сравнително подобре. На кого да вярвам на мене си или какво ме манипулират. Ако сравним времето и се върнем назад то при ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ имаше работа и пари и добри заплати и пенсии. С 86 % увеличиха пенсиите..... Е защо тогава гласувах за ГЕРБ? Сигурно не съм добре, за да повярвах на една мутра! А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм
101
7
 
10
 
! Отговори
Батальона се строява преди 3 години
Правителство може да има или около ГЕРП или около БСП...Не се ли обедините около най голямата опозиционна партия в случая БСП (добра или лоша), която е единствена партия способна да гътне TYЛУПА, ще му хапнете отново маркуча... Нужен е ОБЩ ФРОНТ около БСП! Тоя ПЕЗЕВЕНК много ви обича разединени и така се крепи 11 год. Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ TYЛУП...в случая това е БСП...иначе Тиквун ще е вечен!!!Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира дори и Хитлер!
100
4
 
5
 
! Отговори
безродниците преди 3 години
До Народа е с БОЙКО!!!Всички пътища водят да БКП и Москва! Напред към Запада - спасител!
99
3
 
8
 
! Отговори
Всички преди 3 години
с гроб ще отпаднат. Хиените ги не искаме.
98
2
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Патериците се страхуват да не артисат!То за СДС е ясно-сами 1%максимум,ама другите- "велики родолюбци"?
97
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е сега вече ина глухите и на слепите стана ясно че патриотите са си гербава партия за разслояването на гласовете който не искаше герб гласуваше за тях - все една за герб биз да го знае дано сега го разбераттали ще е янето бареков марешки славчо или патриотите- всички са патерици на обирджиите от герб с намерението и те да намажат като будалкат българинаи за това само той си е виновен - дано да му светне
96
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко повече власт няма да видиш. Гарантират ти го 3 млн. души. Пътник за затвора си.
95
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички да се обединят в една партия направо и да има само един избор в бюлетина, като на избори в северна корея. Само 1 избор... алчна *** на хранилката завинага
94
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И преди и сега ГЕРБ е във власта!!!
93
37
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ми мирише на победа! Давай ГЕРБ! Един милион сме!
92
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
единствената цел на тези партии състоящи се от един файтон хора е да си осигурят живота.и какво собствено мнение или действие ще очаквате от тях.
91
4
 
28
 
! Отговори
@ к.97 преди 3 години
Вероятно ГЕРБ, разбирай ББ, ще приюти остатъка от СДС и ще пусне ВМРО + НФСБ да плуват самостоятелно. Коалиция ще има чак след изборите. Чак ако разбере, че Патриотите като отделна коалиция може да глътнат водица, Боце ще ги прибере, но с условието всяка жаба да си знае гьола. "Воля" ще бъде оставена сама да се бори на изборите, защото е бреме за всяка партия, която я приеме. Отливът на електорат и за ГЕРБ, и за Патриотите ще бъде осезаем.
90
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС, ВМРО, НФСБ и Воля искат да си продъпжат депутатстването си в НС.От тях само ВМРО самостоятелно може да събере 10-ина депутатски места. НФСБ има електорат само по Южното Черноморие и в Пловдивско, който не отговаря на властолюбивите амбиции на В.Симеонов, а на Марешки електоратът се стопи и няма да му осигури парламентарно присъствие, отделно той има ефективна присъда 4 г. затвор. За СДС ГЕРБ ще "отпусне" дежурните 2 депутатски места за Р.Христов и още един, който няма да се казва Ал Йо.
89
39
 
12
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Само така! Силна дясна и патриотична коалиция!
88
14
 
16
 
! Отговори
13 преди 3 години
До Гласуваш за герпГЕРБ СЕ ПИШЕ С Б - простако!!!!НЕ СИ ИНТЕРЕСЕН, Я....И СИ ЛЯГАЙ С РАКИЯТА, ТО- ДРУГО-НЯМА ДА ИМА ДО ТЕБ!!!
87
22
 
8
 
! Отговори
13 преди 3 години
До Народа е с БОЙКО!!!да, ПРАВ СИ!!!ТОЙ СИ Е НАШИЯ ЧОВЕК, ЗАЩОТО - МИСЛИ ЗА НАС!!!ДРУГИТЕ- МИСЛЯТ, само з себе си!!!
86
2
 
2
 
! Отговори
13 преди 3 години
До АнонименА ТИ ПЪК - НА ККЪВ СЕ ПРАВИШ?ВМИРИСЪН НЕДОДЯЛАНИК!!!ПО ЦЯЛ ДЕН - ДРАСКАШ, КОЙ ТИ ПЛАЩА, БЕ ***???Я...МАЙКАТА и не се меси в БЪЛГАРИЯ, не си българин, за това!!!
85
16
 
9
 
! Отговори
Василев преди 3 години
А какво стана съсх справедливите искания на гражданите от протестите???Всички сте умрели лисици, искате хем да получавате повече, но за сметка на това да си останете на това посредствено ниво!!!Бати Бойко върви и се развива в правилната посока, може и да крачи бавно като ***, но България става все повече призната страна с авторитет , на която се чува гласа!!!Агент Дороти Хампшир!ЦРУ!!!

Спонсорирани публикации