"Игрите на глада" очаквано оглави бокс офиса на САЩ и Канада

Филмът събра 155 милиона за премиерния си уикенд
27 мар 2012 08:31, Петя Славова
0
"Игрите на глада" очаквано оглави бокс офиса на САЩ и Канада
Снимка: Форум филм

 155 милиона долара събра за премиерния си уикенд "Игрите на глада", съобщиха световните агенции. Филмът, чиято световна премиера се състоя на 23 март, зае първото място в бокс-офиса на САЩ и Канада.

По данни на в. "Дейли телеграф" само в петък, на 23 март, лентата е събрала от продажбата на билети в Северна Америка, сумата от над 68 милиона долара. Очакванията бяха през първите три дни на екран тя да донесе на създателите си 140-150 милиона долара.

Сумата от 155 милиона долара, събрана през първите три дни на екран в САЩ и Канада, е третото най-добро постижение в Северна Америка. С по-добри могат да се похвалят само последнаталента за момчето - магьосник "Хари Потър и Даровете на смъртта. Част 2" , който през 2011 г. реализира близо 169 милиона долара, следван от "Черният рицар" със 158,4 милиона долара през2008 г.

Филмът "Игрите на глада" на режисьора Гари Рос е основан на първия роман от трилогията бестселъри на Сюзан Колинс . Книгата е отпечатана в тираж от 3 милиона екземпляра само в САЩ. В лентата участват Дженифър Лорънс, Уди Харелсън, Лени Кравиц, Доналд Съдърланд, Уес Бентли, Елизабет Банкс, Стенли Тучи, Джош Хътчерсън, Лиъм Хемсуърт, Тоби Джоунс.

Какво прави историята толкова пленителна за многобройните фенове на трилогията по света? Всяка година в утопичната държава Панем, появила се сред развалините на някогашната Северна Америка, се провеждат Игри на глада. В тях всеки от дванайсетте й окръга е принуден да излъчи едно момче и едно момиче, тийнейджъри на възраст между 12 и 18 години, за да се състезават до смърт. Отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване, "Игрите на глада" са събитие, предавано по националния телевизионен ефир, в което участниците трябва да се борят, докато остане само един оцелял.

Второто място в бокс-офис класацията в САЩ и Канада този уикенд зае екшън-комедията "Внедрени в час", която миналата седмица бе начело. Лентата с Джона Хил и Чанинг Тейтъме с приходи в размер на 21,3 млн. долара или общо за две седмици на екран - 71 млн. долара.

Трета е триизмерната анимация "Лоракс" по детската книга на д-р Сюс. Лентата с екологично послание, озвучена от Дани де Вито, Зак Ефрън и Тейлър Суифт, този уикенд е с постъпления в размер на 13,1 млн. долара. Общо от излизането си на екран предичетири седмици филмът е донесъл на създателите си приходи от над 177,3 млн. долара


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари