"Марадона" през очите на Кустурица

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
31 окт 2015 11:01, Петя Славова
1
"Марадона" през очите на Кустурица
Снимка: А плюс филмс

Само ден след като Диего Армандо Марадона отпразнува своята 55-годишнина, може да видим и филма, който направи през 2008 г. за него Емир Кустурица.

Режисьорът отдава почит към любимеца си във футбола, като ни го представя извън терена, но също толкова силна личност, която даже е превърната в култ в някои части на света.

Марадона пък ще ни покаже и своите кумири, отбелязани с татуси по тялото му – Че Гевара и Фидел Кастро. Докато си приказва с футболиста, босненският музикант и режисьор няма да пропусне да покаже и най-големите постижения на спортиста, играл с фланелка номер десет.

Ще стане ясно защо е станал любимец на толкова хора – от Буенос Айрес, през Куба до Неапол. Кустурица не ще пропусне да ни доближи и до обикновения човек Марадона, който от бедно момче се превръща във футболиста – звезда. Гледайте филма на 31 ноември от 22.30 часа по  Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледайте филма на 31 ноември от 22.30 часа по Bulgaria ON AIR.--------------------------------------------не знаех, че ноември има 31 дни