"Warcraft" превзе и киното

Филмът по известната компютърна игра тръгва у нас
10 юни 2016 11:26, Петя Славова
2

Снимка: Форум Филм

Отдавна, като че ли бизнесът с компютърни игри победи Холивуд по приходи и някак естествено меката на киното се обърна към тях, за да превземе още една уж нова територия.

Така малко след като пернатите от Angry Birds оживяха и на кино екрана, дойде ред и за следващата компютърна игра, но с доста по-сериозна история – Warcraft.

Магичният и живописен свят е пресъздаден под вещото ръководство на Дънкан Джоунс („Луна“, „Първичен код“), който се е заел с нелеката задача да  обедини онези, които отдавна са навлезли в този свят, яздейки лъв, вълк или летящи върху хищни птици с едва прохождащите в новата реалност зрители, които за първи път узнават за нея.

Сценарият, написан от Джоунс и Чарлз Ливит, е базиран на поредицата видеоигри на Blizzard Entertainment,  чието начало тръгва от 1994 г.

Сюжетът ни вмъква в Азерот – мирно местенце, където нахлуват армия орки от друг свят, искащи да превземат тяхната територия. Влизането им става през специален портал, а идеята на новодошлите не е просто да се населят на това място, а да използват душите на местните като „гориво“, което им дава по-мощна сила.

Естествено подобен сблъсък на два различни свята води до множество епични питки с куп странни персонажи. Случващото се е видяно от гледната точка на неканените гости и на онези, бранещи земята си.

Джоунс ще ни покаже отблизо силата на двете страни, слабите им места и въпреки многото събития, ще успеем да усетим многото лица на войната и участниците в нея, всеки от които има лична кауза, която да защитава.

Симпатяги ще намерим и от двата лагера, изправили се един срещу друг.  Същото е положението и с неприятните типажи.

Визуално зрелищен, епичен и могъщ „Warcraft: Началото“, както подсказва заглавието, дава заявка, че историята тепърва ще става още по-интригуваща. Невъзможно е да не бъде сравнена с поредица като „Властелинът на пръстените“ , тъй като и режисьорският почерк на Дънкан Джоунс притежава замаха на този на Питър Джаксън.

Главните роли са поверени на  Травис Фимел ( сериала „Викинги“) и Пола Патън, които именно дават заявка и за романтични моменти в описаните смутни времена.

Техните персонажи имат трудна съдба, тъй като са от двата враждуващи клана, а дали любовта им ще оцелее или ще приключи трагично по Шекспировски, може да разберем от 10 юни, когато филмът излиза по кината у нас.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари