Шифърът на Шекспир

Мистериозен свитък и християнски тайни в "Ромео и Жулиета", според Стефан Кисьов
Обновена: 1 мар 2011 16:18 | 1 мар 2011 16:18,
5
Шифърът на Шекспир
Корица: Ера

Най-новият роман на Стефан Кисьов – „Тайната на рицаря Капулети”, е базиран върху легендата за трагичната любов между Ромео и Жулиета.

Историята води началото си от стара италианска приказка и мнозина са творците, изкушени да я преразкажат през вековете.

Самият Стефан Кисьов пътува до Италия, прави щателно проучване в библиотеки и музеи и представя вечната любовна история с нови детайли и неочаквана развръзка.

Монтеки и Капулети – двама рицари в Светите земи, намират златен свитък с текст на староарамейски. В последвалия дуел за ценната находка Монтеки загива от оръжието на бойния си другар.

Години по-късно, на смъртния си одър Капулети изповядва на отец Лоренцо греха си, станал причина за нестихващата омраза между двата рода. Но златният свитък крие много по-страшна тайна, която излага на риск бъдещето на християнството.

Междувременно отецът е въвлечен в невъзможната любов на Ромео Монтеки и Жулиета Капулети. А свитъкът ще се окаже единственото спасение за обречената им връзка.

Каква всъщност е съдбата на двамата влюбени, разкрита ли е древната тайна – тези мистерии са биещият нерв на този вълнуващ роман.

Истинско приключение в Ренесансова Италия – с цялата й пищност и разгул, с възхода и падението на нравите...

Стефан Кисьов е роден на 30.04.1963 г. в град Стара Загора, където завършва гимназия с преподаване на френски език "Ромен Ролан".

Учил е в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", в Софийския университет "Климент Охридски" и Парижката Сорбона.

В стремежа си да опознае света и да трупа жизнен опит като писател, Кисьов сменя множество професии, но никъде не се задържа за дълго, често пътува и живее в различни градове и държави.

Работил е като електромонтьор в трамваен парк, шлосер в химически комбинат, администратор в хотел на Черноморието, сценичен работник в Старозагорската опера, сервитьор в НДК и резиденция „Бояна”, бил е журналист на свободна практика.

Автор е на 60 разказа, пиесата „Гларуси” и на романите „Джубокс”, „Никъде нищо”, „Не будете сомнамбула”, „Твоето име е жена” и „Воайорът и квартирантката”.

През 2004 година става първият носител на наградата "ВИК" за романа "Екзекуторът".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Светлана преди 13 години
Само не разбрах кой на кого е платил рекламата. И какво губи от това Шекспир?! А относно последния - идеите не подлежат на авторско право! Освен това легендата за Ромео и Жулиета съществува доста преди Шекспир да я опише в драмата си. Вярва се, че е реална случка, пръв я преразказва италиански автор, после англичанин я превежда на родния си език. И чак след това идва ред на Шекспир! Дайте и на него да му държим сметка, а?! Ха, сладури!
4
0
 
1
 
! Отговори
ппп преди 13 години
Аман от комплексари, няма ли кой да напише един роман за шифъра на Иван Вазов?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боли го к........ Шекспир, ха-ха! Дано романа да е хубав.
2
1
 
4
 
! Отговори
М. преди 13 години
Ще го прочета, независимо какви са качествата на този роман - това ще преценявпоследствие. Стремя се, доколкото мога да отделя време и средства, да следя процесите, които все пак протичат в лоното на съвременната българска култура.
1
4
 
8
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
ПЛАТЕНА РЕКЛАМА....НА ГЪРБА НА ШЕКСПИР...