Гореща точка под снега

Новият роман на Жозе Родригеш душ Сантуш е апокалиптична и напрегната кримка за глобалното затопляне
Обновена: 6 апр 2011 12:32 | 6 апр 2011 12:31,
0
Гореща точка под снега
Корица: Хермес

Реални опасности, международна престъпност и мистични събития преплита романът „Седмият печат“ на Жозе Родригеш душ Сантуш.

В него Интерпол търси помощта на криптолога и професор по история Томаш Нороня за разследването на убийството на Хауърд Доусън – ръководител на американската антарктическа станция.

Доусън става свидетел на най-голямото доказателство за глобално затопляне, виждано от човек, но преди да успее да напише доклада си, е убит.

Задачата на Томаш е да разшифрова посланието, оставено от убийците – 666, библейското число на Звяра.

Мисията на професора ще го отведе до далечни точки на света. Животът му ще бъде в опасност многократно.

Залогът е глобалното затопляне, изчерпването на световните запаси от петрол и апокалиптичният срив, който би съпроводил това събитие.

„Когато сне седмия печат, настана тишина на небето“. Така Библията оповестява началото на Апокалипсиса.

Има ли надежда за човечеството?

Още по темата

Жозе Родригеш душ Сантуш е топрепортер и най-продаваният португалски автор в света. Българската публика го познава покрай бестселъра „Божията формула“, на чиято премиера у нас авторът лично присъстваше.

Жозе Родригеш душ Сантуш е роден през 1964 г. в Мозамбик в семейство на лекар. На 17 години той вече работи като репортер, след което завършва журналистика в Лисабон и работи в BBC Лондон. По-късно е водещ на късните новини по Португалската национална телевизия и преподава журналистика в Нов лисабонски университет.

Правил е репортажи за военните конфликти в различни горещи точки по света: Южна Африка, Ирак, Израел, Палестина, Босна и Херцеговина, Сърбия, Грузия.

Започва да пише случайно и още първият му роман „Островът на тъмнината” е приет добре от публика и критика.

Големият международен успех идва с написването на третата му книга – „Кодекс 632”, последван от „Божията формула“ и „Седмият печат“.

В момента Жозе Родригеш душ Сантуш пише роман, в който част от героите са българи и присъстват в текста с истинските си имена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари