Съвременната жена и политиката в "Лола - секс, мусака и революции"

Излиза първата книга на Капка Тодорова
29 сеп 2015 09:44, Петя Славова
2
Съвременната жена и политиката в "Лола - секс, мусака и революции"
Снимка: Издателство "Труд"

Ирония, самоирония и точни описания на българската жена, на обстановката в страната ни и на бита ни ще намерим в книгата на Капка Тодорова, която познаваме като журналист, подписваща се под псевдонима Лола Монтескьо.

"Лола – секс, мусака и революции" е нейната първа книга. Изданието събира теми, които засягат съвременната жена и политиката.

"Няма начин дамите да не са попадали в някоя от абсурдно-забавните ситуации, описани така увлекателно от Лола – хем са преувеличени и иронизирани, хем звучат толкова познато и достоверно, че имате чувството, че описват именно вашето ежедневие", отбелязват издателите.

Езикът е шеговит, изпълнен с множество възклицания, образен и жив. Темите са много – от варенето на лютеница до фейсбук, от секса до гледането на деца, от шкембе чорбата до "Шанел 5". И всичко това е пречупено през погледа на съвременната жена, която е едновременно страхотна домакиня, майка, сексапилна съпруга, успешна бизнес дама, активна и отговорна гражданка, спортистка и какво ли още не, а във всяка от ролите си е просто безупречна.

Не случайно предговорът на книгата е написан от Иво Сиромахов. Двамата имат сходно чувство за хумор и често възприемат небивалите ситуации по подобен начин, надсмивайки се на абсурдите, които ги заобикалят ежедневно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари