Бил Гейтс решен да спре пандемията, търси ваксина

Той не се тревожи от отвличане, тероризъм а от коронавируса
27 апр 2020 09:37, Петя Славова
108
Бил Гейтс решен да спре пандемията, търси ваксина
Снимка: БГНЕС

Вторият по богатство човек в света, който някога будуваше и се притесняваше от глобално избухване на зараза като тази с новия коронавирус, сега е решен да я спре.

В интервю за "Таймс" той разказва за усилията на фондация Бил и Мелинда Гейтс за намиране на ваксина за лечението му.

"Единственото нещо, което ме държи буден през нощта, е мисълта за пандемия", казва в интервю миналия февруари Бил Гейтс, припомня Bulgaria ON AIR.

"Изминаха 100 години, откакто светът преживя огромна грипна епидемия. Хората днес пътуват повече, така че скоростта на разпространение ще бъде по-висока. Ако налице е заболяване, инфекция, предавана по въздушно-капков път, числата могат да бъдат ужасяващи.”

Не отвличане, тероризъм или загуба на богатството, а вирус тревожи Бил Гейтс. Сега той не казва с назидателен тон "Казах ви", а признава: "Сбъдна се най-лошият ми кошмар."

Мъжът, който създаде "Майкрософт" и чието богатство възлиза на 75 милиарда британски лири, също е експерт по ваксини, тестове и лечение. Той и съпругата му първи поеха по пътя, давайки пример и на други, в опит да "изкоренят болестите“ – първо полиомиелит, после малария и ХИВ – чрез тяхната фондация Бил и Мелинда Гейтс.

Той е обсебен от идеята за спасяването на живота на милиони хора и винаги е бил наясно за опасностите от друга болест, която би измъчвала света.

През последните три месеца Бил Гейтс отчаяно се опитва да намери решение за борба с Ковид-19, неговият нов враг. За разлика от президента Тръмп, който предложи използването на дезинфектант, за да се победи вируса, Гейтс винаги е предпочитал фактите, данните и мнението от експерти. Той може без затруднение да изброи бързо статистически данни за населението на всяка страна по света, а за примери има епидемиолози, изпълнителни директори на световни фармацевтични компании и Нобелови лауреати, които са на негово разположение във всяка една минута.

В нормални времена той прекосява света надлъж и шир, често пътува до Африка, Китай и Индия в рамките на един месец, в опитите си да спаси живота на хората от болести. Сега той е блокиран в Сиатъл, но все още носи своята запазена марка пуловер с V-образно деколте, панталони в бежов цвят, мокасини и часовник за 10 долара. За разлика от милиардери като Джеф Безос, който се възползва от ролята на Amazon в ситуацията на тотална блокада на света или като сър Ричард Брансън, който поиска подкрепа за спасяване за бизнеса си, единствената мисия на Бил Гейтс е да се справи с вируса и да спечели. "Всичко друго разсейва човек. Не обичам да се заемам едновременно с много задачи”. Той не иска благодарност, той иска унищожение на вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
147 преди 3 години
До До 82Брат, прав си относно опцията за коригиране; но нали писах какво им пречи да осмислят какво се казва в поста и цъкат ли цъкат...На мен също се е случвало да натисна погрешно и най-много се ядосвам, когато дам положителна точка, а съм искала обратното.
93
2
 
4
 
! Отговори
бил преди 3 години
бил .......ще останеш в историята като бил един голям алчен*ук
92
0
 
7
 
! Отговори
Антиваксър преди 3 години
до noFreemann: Спокойно, не се притеснявай, има един там горе, който ни обича, въпреки това, което сме. Та е важно, той какво иска. В тази връзка един виц: "Летели всичките световни лидери в един самолет. Обаче самолетът се повредил и започнал да пада. Всички взели да се молят: "Боже направи така, че да кацнем живи и здрави". А Бог отвърнал: "Абе ако знаете какъв зор видях да ви събера всички в тоя самолет". Та така.
91
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината ще се купува комплект с лиценз за Windows.
90
1
 
13
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
дръж си я ваксинката. искам корона вирус.
89
2
 
21
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
И най-лошото е, че няма да ни питат... ще направят така, че ще е задължителна (като гражданската отговорност) за всички членуващи 193 държави в СЗО... това е целта на целия корона-театър!!! (вътре във ваксината какво ще има... никой за сега не знае - едни казват, че ще намалят продължителността на живот, други, че течния чип ще знае всичко за нас...) - в Давос последната среща точно за това е била!
88
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-точно - цели да затриеее колкото се може повече свят!!!
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
443 619, приятелю
86
3
 
11
 
! Отговори
адффд преди 3 години
Чирак-сатаниста отново в действие.
85
2
 
21
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Ама чакайте малко, тоя Бил Гейтс нали есента обяви, че се пенсионира? Цъцъцъ, пенсионер човек, пък на работа се върна и то не като компютърджия, а като вирусолог и епидемиолог! Мммм, каква огромна крачка за човечеството! Нещо като разходките на НАСА до Луната преди повече от 50 години! Остава сега и Илон Мъск да стане ортак на Бил Гейтс и на такъв *** ще може да се вярва! Зер, те са от един народ, който винаги казва истината и никога не е направил нищо лошо в историята!
84
6
 
0
 
! Отговори
Андромеда преди 3 години
Приятели, мина един час, информирайте ни колко хора са се подписали.
83
4
 
2
 
! Отговори
До 82 преди 3 години
Приятел, Без да исках ти сложих грешното палче. ДНЕС.бг защо няма опция за корекция?
82
2
 
18
 
! Отговори
Антиваксър преди 3 години
Боже, какъв добър човечец! Що не си го прибираш вече ?!?Иначе тези поръчкови статии не носят никаква полза. Балъците и без това са съгласни да ги ваксинират и чипират, а останалите 10% вече знаят каква е истината и не може да ги излъжете.
81
2
 
26
 
! Отговори
Ковид-1984 преди 3 години
Гейтс да не се прави на Бог ! Ваксината му против малария в Африка не донесе никаква полза, тази година се очакват 700 000 умрели, двойно повече отколкото през 2018.Гейтс преследва лични интереси, не го мислете за голям филантроп.
80
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 3 години
Vizte tozi pres_upnik kakvo e razrabotil do momenta-pone tova,za koeto si priznavat:biometricupdate/201909/ID2020-and-partners-launch-programe-to-provide-digital-id-with-vaccinesNo comment....
79
1
 
15
 
! Отговори
До 78 преди 3 години
Теб май са те чипирали вече
78
17
 
0
 
! Отговори
До 76 и 77 преди 3 години
Великата андромеда ви поставя следната задача, бройте подписалите се и на всеки час ни информирайте тук колко хора са се подписали. Като излизате навън си слагайте алуминиева шапка и избягвайте 5жи антени. Отричайте всички научни данни и се доверявайте само на анонимни източници от фейсбук.
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПреди еддин час броят на подписалите беше 367,115.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
443 274 са подписалите петицията до момента
75
1
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
Варненските тираджии са станали нервни .Мирише на фалит . Брансън продава острови . У варна кво ще се продава ??? А бил г.е.й иска монопол върху ваксина за която боко да ни даде заем от четри бона да си я купу ,щото нямало пари за най разплутата дуржавна администраци и за гербавите ченгета . Да пазим хората на тиквата да са на доживотни държавни ясли .Ето затова в Албания и Македония дават на хората и помощ и двойни пенсии а герб и ЕС само за ченгета и дебели лилита .