Коронавирусът превърна меден месец в почивка без край на Малдивите

Младоженци не успели да се прибере в Дубай, нито в родината си Египет
26 май 2020 18:45, Анисия Иванова
12

Разказваме ви една история за това как пандемията от коронавирус превърна двуседмичен меден месец в Канкун в почивка без край за вече 2 месеца – при това на Малдивите.

Меденият месец е преживяване, което всички младоженци очакват с нетърпение. За Пери и Халед от Египет обаче истинското приключение започва след почивката. След две седмици в Канкун, Мексико, на 19 март двамата отпътуват през Истанбул за Дубай, където живеят и работят, разказва тяхната история Bulgaria ON AIR.

"От Истанбул трябваше да стигнем до Бахрейн и след това да летим за Дубай. Докато бяхме на полета за Истанбул приятели ни писаха, че Арабските емирства затварят границите си", разказва Халед.

Тъй като вече са в самолета и пътуват, Пери и Халед са убедени, че ще успеят да се приберат. В Истанбул обаче получават шокиращи новини: не могат да се приберат нито в Дубай, нито в родината си Египет. От Турция няма полети за Египет, а Обединените арабски емирства допускат само граждани на страната.

Търсихме в Google държави, които допускат на териториите си египтяни без виза. Видяхме за кои все още се предлагат полети и Малдивите бяха единият вариант. Имаше полет след 2 дни", споделя Пери.

Ограниченията в Турция не им позволяват да влязат в Истанбул. Така след 2 дни, прекарани в самото летище, те най-накрая отпътуват за Малдивите. Но предизвикателствата продължават, тъй като хотелите постепенно спират работа. Последния месец те прекарват в сграда, предназначена за блокирани гости от правителството на Малдивите в курорт на остров Олхувели.

"Плащаме по по-малко от половината в сравнение с това, което плащахме за предходните курорти. Тук правят всичко по силите си. Организират полети. Броят на хората тук намалява, вече сме останали общо 50-60 души от целия свят", добавя Пери.

И въпреки че финансово вече се справят трудно и нямат търпение да се приберат вкъщи, Пери и Халед са благодарни за незабравимото приключение. Подали са формуляр за одобрение за пътуване на официалния онлайн портал на правителството в Дубай, но все още изчакват разрешение, а и организиране на транспорт.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Котки преди 1 месец
Така се получава. А има някои хора покрай тая пандемия изпиха домашната ракия и сега им се налага да пият уиски.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, бе, да...
А един мармот завива баклава в станиол.
6
2
 
4
 
! Отговори
българин преди 1 месец
На мене ми разказаха за едни българи дето отишли за малко, една седмица или десетина дни на Карибите, там ги заварил коронавируса и те бедстващи - 3 месеца стоят на Карибите!!!
5
1
 
15
 
! Отговори
Боса на кокоса преди 1 месец
Щом могат да си позволят немалката сума от 30-40х€,значи не са за жалене.Дай може всекиму толкова дълга почивка там.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как ли ще реагира Грета Тунберг на тази новина.
Тази двойка лети от Дубай за Мексико, от Мексико за Истанбул, от Истанбул за Малдивите и след това от Малдивите към Дубай.
Няколко милиона тона керосин по-късно щастливата двойка си е у дома. )
3
3
 
11
 
! Отговори
Г.Т. преди 1 месец
Който има пари, ... има пари!
2
9
 
6
 
! Отговори
Ген Минетчийски преди 1 месец
И аз сакам един мускулест и надарен мъжага за меден месец..
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво. Да са живи и здрави. :)