Болен от коронавирус се качи на самолет на Ryanair, пътниците – ужасени

Трима здравни служители в защитни костюми го свалят от борда
27 авг 2020 16:44, Нели Христова
47
Болен от коронавирус се качи на самолет на Ryanair, пътниците – ужасени

Пътниците на самолет на Ryanair изпадат в ужас, когато трима души в защитни облекла се качват на борда малко преди машината да отлети. Полетът от летище Stansted  в Лондон се забавя с 1 час и 30 минути, тъй като здравните власти се опитват да свалят от борда пътник, който е нарушил карантината си.

Преди почивката си в Пиза, пътникът се тестват за коронавирус. Според правилата във Великобритания, докато не излязат резултатите от PCR теста, всеки тествал се трябва да остане у дома под карантина заедно с хората, които живеят с него. Обработката на теста понякога отнема до 72 часа.

Пътникът получил съобщение на телефона си от системата за "проследяване и тестване" минути преди самолета да отлети. Оказало се, че е болен от COVID-19, но въпреки това се качил на борда. Властите обаче веднага се усетили и за по-малко от 10 минути свалили него и спътника му от самолета и ги отвели в зоната за изолация на летището.  След това местата им били дезинфекцирани.

Говорител на Ryanair обяснява, че рискът за предаване на заразата на борда на самолета бил малък, защото заразеният пътник носил маска, както и всички останали туристи, а процесът по извеждането му от самолета отнел само няколко минути.

Самолетът все пак излетял и кацнал в Пиза, а властите в Италия не предприели никакви други действия. Нито един пътник не е бил подложен на изолация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова трябва да има специални сгради, в които заразените да си изкарват карантината под охрана.
43
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв ви е проблема, не разбрахте ли, че вирус НЯМА. Просто едни фашисти сее бават с вас.
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***.Не е бил болен, а само е имал полижителен тест.
41
3
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
До контрол- нулаАми не може да има 24ч. охрана за всеки карантиниран. Нали се водим разумни същества, трябва самоконтрол и отговорност поне малко да има в някои индивиди.
40
2
 
8
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
Никой не може да даде 100% гаранция, че всички пътници които се качват в самолета са негативни...тези които са решили да пътуват, трябва да осъзнаят че поемат всякакви рискове на своя отговорност...
39
9
 
8
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Крайно време е да се предприемат по-сериозни наказания към подобни индивиди. За да запазим демократичния дух нека имат право на избор - обществено полезен труд в ковид-отделение или ефективна присъда за опит за убийство.
38
2
 
7
 
! Отговори
контрол- нула преди 3 години
Аз не виждам да има изобщо някакъв контрол .Мой съсед беше посетен преди две седмици от спешна помощ с лекар облечен за ковид качи се в линейката ,а жена му която е директор на училище за тези две седмици почти всеки ден я докарваха различни хора с леки коли,с часове си говореше пред блока с тях,без маска.Кой провери дали спазва карантина- никой.Вчера пристигна с такси със съпруга си,явно изписан..
37
5
 
12
 
! Отговори
T преди 3 години
За тези няма мерки, но за българите има карантина.Добре дошли в съвременното Средновековие! Имаш ли пари - нямаш грехове/ковид.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До "Представяте ли си колко добре им работят системите,"Много добре им работят - 72 часа чакат за PCR-тест. Много добре сме научени да се отнасяме към своите системи. Здравната - скапана, но тестовете стават за 24 часа; образованието - скапано, но без западната политкоректност, промиваща мозъците на децата; науката - и тя скапана - професорите говорят глупости по медиите, но не си позволяват твърдения от типа на тези на един австрийски капацитетет, че 50% от хората в България били заразени.
35
7
 
1
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
То преди години така един самолет с холандци падна в Украйна,обаче никои не видя трупове,само току що излезли от печатница лъскави червени паспорти
34
3
 
3
 
! Отговори
Алоууу! преди 3 години
Парите в тази държава идват главно от:1. Еврофондове.2. Акцизи, данъци, такси и осигуровки.3. Някакви си там концесии и наеми. Сигурно под 5% от годишните приходи в държавния бюджет.Ако ви наложат отвън да не работят предприятия от по 200-300-1000 души, защото един чичка се бил се разболял - държавата фалира.Ето го анализът и синтезът: Всичко трябва да работи.
33
3
 
9
 
! Отговори
111 преди 3 години
Поредната постановка за всяване на страх.
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чесън не са ли раздавали после стюардесите.Чудно защо. У нас го ползват:Чесън - да хрупат,както и по две скилидки в носа и две в ушите.За другите входни врати на вируса нямам достатъчно сведения.Не е чудно Ганчев да ги ползва.
31
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са ли свалили показно и някой страдащ от зъбобол... Боже, какви ненoрмалници! Тези ли трябваше да ги стигаме?
30
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно, българин вирус не го хваща, НИЕ ВИНАГИ СМЕ НА ОПАКО! ЛОШО Е ДА ИМА ДЕМОКРАЦИЯ! ЛОШО Е ДА РАБОТИШ ПО ПРАВИЛАТА, да се заобикаля, да се промушваш е това е БЕЗЦЕННО КАЧЕСТВО!ДА ТЪРСИШ ВРЪЗКИ И ТОГАВА СИ ГЕРОЙ!ДНЕС ГОЛЕМИТЕ ГЕРОЙ маски не носят и от вируси не се плашат ДВА ЧАСА МОЖЕ ДА СЕ ИЗКАЗВАТ КОЛКО СА ВЕЛИКИ, УМНИ И ИНФОРМИРАНИ!ДОКТОРИТЕ СА *** И ПРОСТИ! Бъдете здрави!
29
0
 
11
 
! Отговори
Ако имаме усложнения преди 3 години
До Анонимен 25ни ще ни чуеш, ни ще ни видиш. Просто ще си отидем като част от статистиката. Ама някои нямаме право да се оттеглим във вилите в планината или хасиендите на село. Нищо, че ги имаме. Трябва да работим, да внасяме ДДС, ДОД, здравни осигуровки и т.н. за служителите си. Да дебнем момента, в който може да поработим.Трябва да продължим работа. Защото ако спрем - ще спрат и болниците. Техните пари идват от предприемачите, които дават добавената стойност в икономиката.
28
2
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До ВетеринарЕдин твой колега ми каза, че имало коронавирус някакъв по кравите и дрискали от него! Знаел как и с какво и ги оправял!
27
9
 
21
 
! Отговори
Пътник преди 3 години
Преди три седмици пътувах от България до Великобритания. Наложиха ми 14 дни карантина, защото имало много болни в България. По стечение на обстоятелствата, си направих тест за антитела два дни след пристигането ми. Оказа се, че съм преболедувал Ковид и имам антитела тип IgG (дълготраен имунитет). Познайте дали ми прекратиха "домашния арест". Естествено, че не. Пълен цирк!!!
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безумие....
25
5
 
5
 
! Отговори
Ти ще оцелееш... преди 3 години
До Анонимен 19Жените, вирусите, ***, както и всичко живо, имат вкус, правят подборка.Явно има причина да не те хапе ковидовия вирус... Но няма да е хубава причината. Не е имунитет.Отхвърлянето на човек от ***, и дори прости вируси, говори за тежки медицински проблеми, в самия човек...Иначе, радост е, че си здрав.