Вирусолог номер 1 в Германия: Животът ще се нормализира чак следващото лято

До Великден пандемията няма да е отшумяла
2 ное 2020 19:13, Нели Христова
76
Вирусолог номер 1 в Германия: Животът ще се нормализира чак следващото лято
Снимка: БГНЕС

От днес в Германия влиза в сила новият локдаун - и въпреки това водещият германски вирусолог Кристиан Дростен не очаква бързо нормализиране. "Едно е сигурно: до Великден пандемията няма да е отшумяла", заяви той пред германското издание "Нойе Оснабрюкер Цайтунг" и добави: "Най-късно през лятото животът ни ще се промени към по-добро, но само ако сега успеем да овладеем разпространението на коронавируса", цитира думите му "Дойче веле".

За целта, препоръчва Дростен, всеки от нас трябва да се държи така, сякаш е заразен. И обратното: да се отнасяме към другите така, сякаш те са заразени. Само така може да се пресече пътят на заразата, смята вирусологът.

"Предстоят месеци на сериозни ограничения"

Според преценката на Дростен, от особено значение в борбата срещу коронавируса е засиленото използване на бързи тестове за Ковид-19. "Така можем да установим не само дали даден човек се е заразил с коронавируса, но и дали и доколко е заразен за останалите", заяви вирусологът.

Предстоят тежки времена, предупреди и германският министър на здравеопазването Йенс Шпан. Дори след няколко седмици да отменим локдауна, не е изключено да последват нови строги ограничения, заяви Шпан пред германската обществена телевизия ZDF. Германия се намира в безпрецедентна ситуация, предстоят месеци на сериозни ограничения, предупреди още той.

Какви ограничения важат от днес

От днес в Германия важат новите мерки срещу коронавируса. Врати затварят всички ресторанти, барове, клубове и дискотеки. Същото важи за театрите, оперите, концертните зали и кината. Германците имат право да се срещат навън само с още едно домакинство, а пътуванията с цел туризъм са забранени. За сметка на това училищата и детските градини остават отворени. Търговските обекти също ще продължат да работят, макар и с по-строги ограничения. Предвидено е тези мерки да важат поне до края на ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
0
 
! Отговори
47 преди 3 години
До АнонименКогато починаха, дори не бях запознат с факта, че ИМА хранителни добавки. Тая измишльотина дойде бая по късно ...
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46Странно ... баба на 97 почина ... Дядо изкара до 83.
43
19
 
10
 
! Отговори
До момента преди 3 години
В Словакия на доброволно тестване са се подложили 3 625 332 словаци. Положителни са били резултатите на 38 359 от тях, което е 1,06 на сто от всички тествани.Което доказва за пореден път, че Мангъров е много далече от истината.
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме ми за еуросаюза той се напьлни с маймуни папуаси и аборигени.
41
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хер Дростен направи добър бизнес с лабораторията си, която разработи и пусна тестовете по целия свят. Един от печелившите на короната.
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
40Когато лазарниците снанат повече организма не може да си доставя всичко в нежните количества въпреки добрата храна, слънцето и въздуха. Към 60 г. вече са нужни добавки.
39
1
 
17
 
! Отговори
52г. преди 3 години
Аз го изкарах само със загуба на обоняние за 2 седмици и нищо друго.Всичките ми познати го изкараха сравнително леко.Но разбира се, не е гаранция и допускам, че е индивидуално при всеки.
38
1
 
6
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
И кой съд ще ме осъди?
37
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тези добавки, най-добрия вариант е човек да си набавя нужното с храната, чистия въздух и слънцето. И най-важното карайте го по-айляк, дори да се скъсате от работа най-много шефа ви да си вземе още едно порше.
36
11
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Това, което правиш в момента, е адски подсъдно. Само да си знаеш
35
5
 
7
 
! Отговори
На 58 г. преди 3 години
Моят живот от днес ще е малко по-нормален. Минаха двете седмици от първите симптоми и теста. Първата бе кошмарна, но не толкова колкото при свинския грип. Гадината удари първо в носа и обонянието, после в гърлото, но до белите дробове не я допуснах с ударни дози мед и джинджифил и периодично пръскане на салбутамол. Задух почти не усетих, но отделях доста секрет. Вече се изчисти. В крайна сметка снимката ще покаже колко са засегнати дробовете.Не е толкова страшно, поне при повечето хора.
34
0
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
- Как си Кире?- Няма живот, ей. Навън ковид, у дома - чума
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме ми за фашистите те изгубиха войната Турците и иранците са мнозинство в джермани.
32
1
 
7
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Аз съм българче ... и расна,в дни ковидни, страшно време,щом линейка не дочакам,в ада Дявол ще ме вземе.
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A в Белорус защо няма локдаум и диктаторът Лукашенко, само да допълня, кървавият комунистически диктатор не налага забрана за излизаме, пардон, изках да кажа демокрачитно по европейски локдаун, нито насилсвена принуда за носене на намордници въпреки многомилионните демократични протести?
30
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашият Боцко е най - адекватен - разчита на будната съвест на безарбайтчетата и ще успее да ги превъзпита!Борисов е велик ръководител и държавник!
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
70 процента от немците трябва да изкарат вируса.Есента и зимата са сезоните на острите респираторни заболявания и заради това в Европа скача броя на заразените
28
1
 
12
 
! Отговори
Хах преди 3 години
и ще се влоши началото на октомври, играхме го вече тоя мач
27
6
 
14
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Има план за Златния милиард,евреина Рокфелер...знае как...А за лимита каза Coрoc -ще ни редуцират, ама много !
26
1
 
7
 
! Отговори
вирус лайвс матър преди 3 години
бългериън лайф но матър