Специалист: Ваксините няма да спрат коронавируса!

Той ще остане дълго време сред нас, предупреди Андреа Амон
13 фев 2021 13:16, Петя Славова
58
Специалист: Ваксините няма да спрат коронавируса!
Снимка: БГНЕС

Светът трябва да се подготви, че въпреки ваксините, коронавирусът може да остане сред нас за дълго време. Това предупреди директорът на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията Андреа Амон.

Още по темата


По думите ѝ вирусът е по-вероятно да остане, отколкото да изчезне, тъй като много добре се адаптира към хората.

"Това няма да е първият вирус, който ще остане да битува сред нас. Така че това не е нетипична характеристика за един вирус. Въпросът е какви промени настъпват във вируса и съответно влияе ли се ефективността на ваксините“, каза директорът на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията, предава БНР.

Тя призова страните от ЕС да запазят действащите рестрикции, въпреки намаляването на случаите на COVID-19 в някои европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: СЗОваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се! Това ни е ясно на онези които можем да го видим. Колкото грипната ваксина е спряла грипа, толкова и тази ще спре коронавируса. Но тази има по-специфична функция, както Модерна обясни, прави се аналогия с инсталирането на плъг-н-плей операционна система в тялото на човека.
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говори се така, като че ли Ковидът е пристигнал от около една година при нас. Въпросът е, че дори нямат представа кога този вирус е влязъл в човешката популация. Търсенето на животинче, което да е предало вируса преди година, година и половина, остана без резултат. Откъде въобще знаят, че вирусът не е бил от много години при нас, след като умело се е прикривал зад симптоми на грип и спорни смъртни случаи с много болни от други болести хора? Такива ситуации не са прецедент в човешката история.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За разлика от 47 (1) при мен е горе-долу обратното с ваксините за грип. Всяка година боледувах от грип и една година реших да се ваксинирам. Резултатът при мен беше, че грипа го изкарах още по-тежко и повече не повторих. Сега обаче имаме друг вирус, който не е грип и с голяма смъртност и засега мисля да се ваксинирам. С грипът се справих просто - спрях да използвам градския транспорт. С коронавируса засега правя същото и никой около мен не е срещал вируса.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1и защо го пишеш тука?
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
47, явно започваш да излъчваш платени реклами... Какво ли не правят новите технологии...
40
22
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
На 66 г.съм,в добро здраве и продължавам да работя,работата ми е такава,че контактувам лично с много хора.До преди 5 г. не се ваксинирах против грип и почти всяка година боледувах,веднъж толокова тежко че едва не умрях.От 5 г. се ваксинирам и дори една сериозна хрема не съм хванал.На 10.2. се ваксинрах и срещу ковид,реакция на организма-никаква.След 20 дни ще получа и втората доза.Аз съм заможен човек,ще си живея спокойно и ще си позволявам всичко.Пък вие си плюйте по докторите и ваксинини
39
2
 
9
 
! Отговори
Баба мара преди 3 години
къде е ваксината за спина ебола зика никакви ваксини няма да спрат вирусатои затова е създаден да мори човечеството и бил геидс да става все по богат
38
3
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Психиатрично заболяване причинено безобиден грипен вирус не може да се лекува с ваксина - абсолютно вярно, че ваксините няма нито да намалят параноята и психозата на болните...
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът ще остане - и рестрикциите да останели - ама хора няма да останат!
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен37Да, то ясно, ама ти като си тръгнал да говориш, недей с половин уста. Кажи си го - на Астразенека ваксината е спряна. Те и другите ще ги спрът, спокойно, още месец и нещо да мине.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам, Андреа Амон, да дойде в България и да седне срещу тия дет ни плашат всеки ден по телевизията в 10 сутринта и да им го каже това в очите. Да видим коцко и мутафа, математичето, онова с козята брадичка и останалите от тъй наречените ни спасители, какво аджаба ще му отговорят. Ама в нацинален ефир и на живо да бъде. Аре, НОЩ, стиска ли ви, а?Айде, нали цирк прайте, айде да ви видим тогава? Човека го казва в прав текст, вие ни говорите че ако не се ваксинираме - чувалите идат и камионите.Аре
34
3
 
21
 
! Отговори
скептик преди 3 години
Дано фармацевтичните компании си намерят друго поле за огромни печалби-не за сметка на цялото човечество и безчовечните му управници-и тогава да въздъхнем спокойно и да заживеем нормално както преди Пфайзер,Модерна ,АстраЗенека и всички останали.НЕ НА ФАЛШИВИТЕ ВАКСИНИ!
33
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
те някои държави в ЕС вече забраниха една от ваксините, но режима в софия се прави на ударен
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече и неделите на са както едно време. Сега всеки се къпе и мие ръцете когато си иска заради тоя вирусПълна ваксинация на народа и да върнат Мелодия на годината на живо.
31
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е като ще остане завинаги сред нас вирусът, ваксините няма да се справят, призовават рестрикциите да не се отпускат, а напротив, това ли ще е животът? Просто това е ужасно и напълно неприемливо, ще изтрещим тотално!
30
5
 
22
 
! Отговори
123 преди 3 години
Признават че това не е ваксина, някаква отрова.
29
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Израелците пропищяха. Колкото повече ваксинират повече болни се появяват. В момента са не само първи по ваксиниране ами и по скорост на разпространение. Стаден имунитет също не е възможен. И кво прайм сега? Вместо да търсят лечение те бодът хората с вируси. Цял живот ли в ограничения ще живеем
28
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно си мислех, че ваксината, създадена от сюнетиран "доктор" с анадолски произход, чийто баща още гони козите по баирите, заедно с кадъната му с къносани вежди ще отърве света от пандемията, а то виж какво стана...
27
4
 
14
 
! Отговори
БИЛ ГЕЙТС преди 3 години
отрича, че има нещо общо. Но няма дим без огън. Ако не е пряко замесен е подучул нещо, което обиковените хора не знаят
26
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е ясно. И този вирус ще си вирее, като хиляди други, какъвто си е, дано хипохондриците го схванат и проумеят, че политиците само използват наивността и психичните им проблеми. Останалите нормални хора го знаем от вече година.