Pfizer прогнозира скок в приходите и печалбите си

Приходите от ваксината за 2021 г. ще са 26 млрд. долара
4 май 2021 22:12, Анисия Иванова
37
Pfizer прогнозира скок в приходите и печалбите си
Снимка: БГНЕС

Pfizer рязко увеличи прогнозите си за приходите и печалбите през 2021 г. във вторник, като се позова на много по-високи продажби на ваксини срещу COVID-19.

Понастоящем производителят на лекарства прогнозира, че приходите от ваксината за 2021 г. ще са 26 млрд. долара, в сравнение с 15 млрд. долара преди това и отразяват 1,6 млрд. дози, които се очаква да бъдат доставени тази година по договори, подписани до средата на април.

Pfizer сега вижда печалби между 3,55 и 3,65 долара на акция за годината, което е с 45 цента повече от предишния диапазон. Както при другите ваксини срещу коронавируса, Pfizer разработи ваксината си с изключително бързи темпове и в момента проучва допълнителни популации, които биха могли да я получат. Това включва изследвания за предоставяне на ваксината на здрави деца на възраст от шест месеца до 11 години.

Нетният доход се е увеличил с 45% до 4,9 млрд. долара. Приходите също са скочили до 14,6 млрд. долара, включително 3,5 млрд. долара от продажбите на ваксини срещу коронавирус. Производителят на лекарства заяви, че е постигнал споразумения с Израел за доставка на милиони дози през 2022 г. и с Канада за доставка на 125 милиона дози през 2022 и 2023 г., съобщи БГНЕС.

Компанията и партньорът й BioNTech имат и значителни споразумения за доставки със САЩ и Европейския съюз. Към 3 май Pfizer и BioNTech са доставили около 430 милиона дози от ваксината до 91 страни по света. Акциите поскъпнаха с 1,7% до 40,49 долара преди откриването на пазарите.


 


37
Още по темата: ваксиниприходиPfizer
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунизмът направи ваксината за ковид безплатна за всички граждани на комунистическия Евросъюз.Каролев и Красен Станчев не харесват това и препоръчват да бъдем като Индия, Африка и Латинска Америка - с истинска пазарна икономика, либератианска икономика, без безплатен обяд.
11
0
 
23
 
! Отговори
Bili преди 1 месец
Бурла каза че ще ни трябва трета ваксина...и после годишна...а на гърка може да му се вярва - той няма конфликт на интереси...20 млн му беше заплатат преди ковид...сега...100?
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вярно ли бе?
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано да горите в ада бал ден дане видите неви искаме никакви ваксини и няма да се ваксинират хората стига забрана за всички ваксини
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американците минаха на следващото ниво на консумеризма. Досега вземахме кредити и давахме пари за ***, но това е нищо в сравнение с новата търговия с ЖИВОТ!
7
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато са замесени такива пари- всичко е възможно! Как да вярваме, че ваксините са за да ни отърват от вируса, а не едни хора да се сдобият с безмелна власт и пари?
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато има балъци, ще има и тарикати.
5
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милиарди балами чакат в най голямата измама на света. Нека им е зле.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хората са цели филатропи, бе...какви печалби. Те ни спасяват заедно с БилБил разведения от днес...Джурналя, излагате се...Спасяват ни, поправете се, бе. От таз план-демия чувалиииииииии, малиии
3
2
 
29
 
! Отговори
Loopianix преди 1 месец
И какво говорихте за стаден имунитет след масова ваксинация, а???Честото на печелившите, а стадото през 6-12 месеца ще е под ножа, пардон ще се боцка...
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи брой я тая пандемия няма да свърши скоро - договорите за доставки са до 2025-та. Значи към 2027-ма да очакваме да спрем да слушаме за тая пландемия, дето е толкова свирепа че средната възраст на починалите е над средната продължителност на живота в България. Да се смееш ли, да плачеш ли?
1
2
 
33
 
! Отговори
Специалист преди 1 месец
Няколко хиляди умрели от инфаркт и инсулт след ваксинация с Пфайзер са нищо. Важна е печалбата. Платиха кавпанията срещу най достъпната и евтина ваксина на Астра Зенека и сега броят пачките.