СЗО: Пандемията не е приключила, мерките трябва да продължат

Случаите на заразяване и жертвите намаляват в световен мащаб
1 юни 2021 10:32, Анисия Иванова
56
СЗО: Пандемията не е приключила, мерките трябва да продължат
Снимка: БГНЕС

Коронавирусната пандемия далеч не е приключила, предупреди генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус след края на годишното заседание, което се състоя онлайн заради болестта, предаде ДПА.

"Реалността е, че ни предстои още много работа за прекратяване на тази пандемия", подчерта той.

Гебрейесус определи като окуражителен фактът, че случаите на заразяване и жертвите намаляват в световен мащаб, "но би било монументална грешка за която и да е държава да мисли, че опасността е отминала". Той подчерта, че е важно да продължи спазването на социална дистанция, миенето на ръцете, носенето на маски за лице и гарантирането на справедливо разпределение на ваксините.

СЗО вече е критикувала факта, че богати страни закупиха големи количества ваксини. В тях вече се ваксинират млади и здрави хора, докато бедни страни нямат достатъчно дози дори за здравни работници и изложените на повишен риск.

"Един ден - надяваме се скоро - пандемията ще е зад нас", подчерта Гебрейесус. "Но психологическите белези ще останат за тези, които са загубили близки, здравни работници, натоварени отвъд точката на пречупване и милионите хора от всички възрасти, подложени на самота и изолация".

Участниците в заседанието се споразумяха да се срещнат отново през ноември, за да започнат работа по пандемичен договор, който да гарантира, че всички страни ще бъдат по-добре подготвени за следващата пандемия, включително чрез по-добро международно сътрудничество, отбелязва ДПА. (БТА)


56
Още от Коронавирус
Какво мислят китайските двойки за позволението да имат трето дете?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
3
 
! Отговори
Дo БАУ/ обективно преди 2 седмици
Ако наложите графиките на ковид случаите и тая на ваксиниране на населението,ще забележите,че намаляването на случаите на заразение / и мъртвите/,предхожда началото на ваксинирането.След започване на ваксинирането ,случаите се увеличават и след време започват да намаляват
24
2
 
14
 
! Отговори
славянин преди 2 седмици
СЗО - ваксините работят, но .......................................................мерките остават!? Това днес се диагностицира като ''биполярно разстройство'', някога се наричаше ''ш.з.фр.ния''!
23
2
 
7
 
! Отговори
СЗО преди 2 седмици
Нашият шеф Тедрос Гебреиесус / нищо че няма медицинско образование!!/ каза, че джобовете ни са почти празни и трябва да се продължи с " мерките",та и ние да се облажим със свежи парички! Ясно??
22
1
 
21
 
! Отговори
1234 преди 3 седмици
Пандемията ще приключи на 31.03.2025г, според разчетите на Световната банка.Ваксините са в експериментална фаза до 2023гИ Ковид - паспортите бяха, уж, Теория на конспирацията!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ейй не се наядоха тия...
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Лилиянаколко вземаш на час?
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
СЗО се сдоби с репутацията на ББ - мафиая, лъжа, кражби... Никой не и вярва, особено служителите и.
18
5
 
7
 
! Отговори
фигуранто преди 3 седмици
абе нема вирус , ква пандемия ?
17
4
 
9
 
! Отговори
Лилияна преди 3 седмици
Моите мерки са 95-62-89
16
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мерките оставят завинаги. Честито на печелившите
15
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е че таз епидемия-пандемия така им хареса, че няма никаква причина да спре, на управляващите даже два пъти повече от на СЗО, щото могат да контролират хората като насаждат страх, тоз щам, онзи щам, ба си, и старите пандемии са имали щамове ама на кат не са ги знаели са я карали поедин и същи начин, пък всичко е приключило. Май пандемията ще приключи кат им теглим майната!!!
14
1
 
19
 
! Отговори
българин преди 3 седмици
До: номер 9 Пандемията от "Испанския грип" се причинява от грипен вирус от щама H1N1. Същият този щам го има и сега, само че макар още да умират хора, те са съвсем малко. Да, тогава не е имало антибиотици. Хората не са пътували със самолети като сега. Обаче са били във война по целия свят. Полевите болници са претъпкани от ранени войници, хигиената почти е липсвала, а много са умирали от окопните си рани, защото войната се е водела предимно от окопите.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези санитарни норми на днешно време много народ са ги изучавали по много причини и по професионални направления по форми на инструкции,проектни социално-битови,професионално-технически битови по видове производства,услуги как задължения на персонал по обекти тъй,че защо това СЗО само туй четат как инструктаж,като че ли за туй са създадени,а не да отговарят на въпроси защо ппстоянно има изложени на риск хора при толкоз дълга по срок пандемия с карантина и криза,която не е била в историята такава
12
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Спрете да вкасинирате=заразявате хората и ще отмине всичко, то не може да е вечно, всеки вирус си има цикъл, но ако наново ваксиниратезаразявате стартирате процесът наново с ваксините на различни хора! Така се поддържа степен на заразява е а не на "излекуване"!!!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези санитарни норми на днешно време много народ са ги изучавали по много причини и по професионални направления по форми на инструкции,проектни социално-битови,професионално-технически битови по видове производства,услуги как задължения на персонал по обекти тъй,че защо това СЗО само туй четат как инструктаж,като че ли за туй са създадени,а не да отговарят на въпроси защо ппстоянно има изложени на риск хора при толкоз дълга по срок пандемия с карантина и криза,която не е била в остприята такава
10
3
 
26
 
! Отговори
Demonaz преди 3 седмици
Ама разбира се ! Мерките до живот. Стей хоум,сейф лайф марш на ваксинация,че гушите и джобовете на фарма-мафията трябва се напълнят. А,бъдете и отговорни родители заведете и децата си.
9
1
 
20
 
! Отговори
Газдов продължение преди 3 седмици
Освен това всички дето сравняват с "Испансия грип", макар че тогава говорят за 50 млн. жертви за 2 години при 1,8 млрд. население 1918, умира 1 % от населението на земята за 1 година, освен това тогава няма такъв транспорт, който да свързва света, както сега, разпространението е много бавно и въпреки това без ваксини и без лекарства които борят бактериалните усложнения (няма антибиотици още), по естествен път отнема 2 години да отмине пандемията. Ще е доста странно ако тази не отмине за 2 г.
8
3
 
24
 
! Отговори
Газдов преди 3 седмици
До До БауВаксините работят, защото и с тях и без тях, това не е тежка болест, както се видя, каквито и стъкмистики "от Ковид", "с Ковид" да се правят, за година и половина вече почти, 3,56 млн. души са починали, което определено не доведе до никаква реална промяна в смъртността в света. Населението се увеличи с 80 млн. миналата година, тази година до момента почти 34 млн. сега се правят 10 пъти повече тестове в световен мащаб от миналата година.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дали ще приключи или не ... Не знам но умират хора ! А това е лошо.Пазете се и се лекувайте, но не ходете припроф. Николай Габровски - Пирогов или доц. Зафер Оркун Токташ - Медикал Караджъ от болница Медикал парк.Това са изключително арогантни, нахакани, некадърни, интересуващи се само от парите ви.Ще ви осакатят.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЕДНОВРЕМЕННО ОРЯЗАХТЕ ДОБАВКИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ. ЯСНА Е РАБОТАТА.