Проф. Витанов за COVID-19: Картата е зелена за пръв път от година, отивайте на море

Обхватът на заразата се очаква да продължава да се свива, убеден е той
11 юни 2021 13:27, Анисия Иванова
107
Проф. Витанов за COVID-19: Картата е зелена за пръв път от година, отивайте на море
Снимка: Facebook

Всички области на страната са в зелената зона по отношение на разпространението на COVID-19, тръгвайте на море -  безопасно e. Това съветва във Facebook математикът на закрития НОЩ проф. Николай Витанов, който редовно пубикува актуални данни за епидемията.

Eто и целият му пост:

"Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 11 юни 2021 г.

Днес ще започна с една много добра новина. Обикновено не показвам картите на риска, защото хората в областите с висок риск могат да се притеснят. Но днес картата е такава, че може да се покаже без притеснения. Ето я. Такава карта не се беше появявала от около година. В момента в страната рискът от COVID-19 е поносим. По морето е много нисък, тъй че - който може и иска, да отива да почива на българското море.

Още по темата

Базовото репродуктивно число днес е 0.716. Обхватът на заразата се очаква да продължава да се свива. Както писах, броят на активните случаи върви надолу и се очаква да продължи да върви така към 12 500.

Здравната система се разтоварва, положението в София - град и в другите големи градове е добро, медицинска помощ ще има за всеки нуждаещ се без проблеми.

Ваксини също има, но както казах през януари (когато нямаше): Ще дойде време да има ваксини и да няма кой да се ваксинира. Е, дойде това време. Не е добре, че ваксинацията върви бавно. Което е добре, че новите варианти на вируса ни заобикалят засега.

Индикаторите за смяна на тренда имат много ниски стойности, както вече писах, ще си изкараме спокойно почивните дни в края на седмицата. Наближаваме точката на шарана - едната карта стана вече зелена, ще стигнем, когато и другата стане зелена. Тогава пак ще кажа: Дръжте шарана. Но тоя път наистина го дръжте, защото видяхте, че не е шега работата.

Това е за днес. Желая спокойни почивни дни. Следващата кратка информация ще бъде в понеделник", завършва Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не се спря. Може, не може, ходете, не ходете, срещайте се, не се срещайте...пък аз ще го посъветвам да си направи генерални изследвания, понеже никак не изглежда здрав. Бъка от *** с тези папиломи и бледа кожа .
78
3
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Като прочетох новината и веднага си представих коментара на българина "Тоя ли ще ми каже да ходя" и воала ето го под номер 15! Някакъв уникален индивид е българина, без аналог не само по света, но вероятно и в галактиката!
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този изтрезня ли?
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
смешници. всички управляващи по света. червейчета
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много доктори и професори ,където ни плашеха всеки ден,ни плашеха покриха ,къде сте бря ,къде е вируса ?
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пишман математик още ли не е уволнен?! Нали закриха измисления щаб, да ходи да си решава задачки по математика за децата в 5-ти клас, докога ще се прави на врачка и ще дава акъл по вирусология?!
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари ниЕ сме голяма работа дойдохме на власт и вируса изчезна
72
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев от Шипка се провикна- Другари Вирус Няма и този го е Чул
71
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Я!...Аритметика сай преквалифицирал на бояджия?!...Добре е вапцал в зелено картата.../Въх!..Да му имам тенекиените очила на тоя!../
70
1
 
0
 
! Отговори
Ще се разберем за... преди 2 години
Принципни позиция - а принципната позиция е, че сте отишли твърде далече с тоя списък и с това те ми казват да не гледам, ама аз поглеждам - и те тоя с поглеждането - два метра отдолу ... и да се не повтаря... И ще разбереме за принципни позиции за храма на българските владетели и държавници ... и ще се разберем, кой не иска да е от вас да го пускате да си ходи, а не да става каквото става ...
69
1
 
0
 
! Отговори
Има една поговорка: преди 2 години
Ваша е - к'во и да направиш все ще сбъркаш, друга ваша поговорка е кой бърза бърка, трета ваша поговорка е - няма две добри (особено тая е много гадна), а мойта поговорка е - не гледай у чуждата работа или у чуждата паница - освен ако не ти позволят ....
68
1
 
0
 
! Отговори
Друго ме притеснява: преди 2 години
Че такива хора като мене са в някакъв списък - и са под наблюдение, защото се считат за опасни и са под наблюдение за да бъдат спънати когато това е в интересите на статуквото - и наказанието е тоя списък да го изядеш или да си го завреш отзад .... че ти нали в *** *** ни натика, трябва да ни изкараш от там ... Това ти е наказанието , а за кьоравия дето гледа в енергийното поле какво някой можел да направи, ама не го е направил, затова той му е направил - два метра под земята!
67
1
 
0
 
! Отговори
За ударите под ... преди 2 години
кръста и над кръста не искам да си говорим, че ако почнем да си говорим ще стане саморазправата и нема да я спечелите, ама после мене ще ме псуват .... И въпреки всичко каквото сте удряли под и над кръста и каквото сте спечелили сте го откраднали, което налага решение на тоя дето се разправя със саморазправата - да го върнете всичкото дето сте взели от институцията ми - и не говорим за това дето използвам да ви държа под прицел ... и проектите и финансирането - знаеш за к'во говорим ...
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Беди Тоест, като отчетем, че 2.56 милиона е за година, а 3.77 милиона е за година и половина, с ковигрипа има точно същата смъртност, както и преди ковигрипа - както и коментираме от доста време.
65
2
 
0
 
! Отговори
Лошо е друго: преди 2 години
Тоя вълк в овча кожа - едно е примерно някакви реклами да ми изпъкват и примерно да реша да видя какво е това, но така и да не се регистрирам ... а тоя вълк в овча кожа да каже че съм се регистрирал и да да направи така, че да знаят всички - и да се налага аз да вадя документа, че такова нещо няма ... Те тва е притеснително - едва ли не ще ми каже - мога да те изкарам по-лош и от дявола за нещо дето не си направил ... Те затова ти казвам, че е по-опасен от вас ...
64
1
 
0
 
! Отговори
Нали знаеш: преди 2 години
Че и у невидимия свят - саморазправата не е добре приета ... но понякога е наложителна, само не моем да разберем с какво съм заслужил да се саморазправяте с мене преди време ... и требва да се знае, че ония дето ходи бос и тия като него имат общо с тая работа ... Тъй щото вълците сред вълците в *** кожи - трудно се ловят ... Сега можем да го решим тоя проблем по грозния начин или по още по-грозния начин ...
63
1
 
0
 
! Отговори
Че съм ви изпял ли? преди 2 години
А кажи честно заслужавате ли си го? Кога имаше държава не можехте да си го помислите да направите к'вото сте направили - миряните у невежество, ама те не са черния бог на тъмнината - сети се кой е! Кога един човек държи друг човек у невежество - не говори добре за него ... обаче тоя босия свещенник да знаеш, че е по-опасен от вас .... щото е прекрачил една граница съзнателно или не ...
62
1
 
0
 
! Отговори
Дедо попеее... преди 2 години
Богомил и Исихия кога влязат във вулгарен *** и кога и с вас неще да си има работа ... много белъ може да сътвори. А голяма беля иде от факта, че кога исихазма е дошъл тука е дошъл от друго място пък вие сте искали на служи на вас ... не е хубаво какво правите! Исихията уважава държавата, богомила не ... а тоя не уважава ни държава ни вас!
61
1
 
0
 
! Отговори
Стария ми каза: преди 2 години
Вържи попа - е успях да го напсувам и да го наплюя .... и го знаете кой е .... свестния го знаете кой е бившия барабанист на Ахат, ама и гадината я знаете коя е - циничен е, вулгарен е - не гледа ни кръв ни к'во ще направи, само и само да служи на Локи!Ще си го хванете и се си го трупясате вие!
60
1
 
0
 
! Отговори
Аз съм му казал преди 2 години
Казах им и на владиките - вие к'во сте направили да закриляте нациста е едно , нема свестни хора между вас, ама особено един много ама много сте го изпущили вие ...