С нови правила: Какви проблеми срещнаха пристигащите у нас

На границата с Румъния част от пътуващите са изненадани от допълнителните изисквания
29 юли 2021 21:29, Красимир Ангелов
16

Нови правила за пристигащите от страните от "червената зона". Какви са те и имаше ли проблеми в първия ден от влизането им в сила?

Емануил Толев от години живее в Лондон. В България е от няколко седмици. Влиза в страната с представен документ за ваксинация. Разбира за нововъведените изисквания за пристигащи от чужбина на летището.

Още по темата
Макар и нововъведените мерки допълнително да затрудняват пътуващите, Ори от Израел е съгласна с новите изисквания, защото я карат да се чувстват по-сигурна. "Съгласна съм, защото в сегашната ситуация, ако си ваксиниран, пак можеш да се заразиш с коронавирус. Затова смятам, че ограниченията са наложителни", сподели тя.

Други обаче са на мнението, че няма смисъл ваксинираните и проболедувалите да представят допълнително и PCR тест .

"Няма абсолютно никаква логика за мен, защото по-голямата част от хората, които са ваксинирани, смятат, че са ваксинирани точно за това - да не трябва да плащат PCR тест и да могат да пътуват по-лесно", коментира Жулиета Колева.

"Да се твърди, че ние едва ли не имаме някакви много строги мерки и много пречим на хората, не го приемам. Не говоря пък за Китай, Австралия и други страни, където включително гражданите на страните не могат да се приберат", заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

На границата ни с Румъния част от пътуващите също са изненадани от допълнителните изисквания.

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
баба Яга преди 2 години
Умът ми не го побира, че има хора, които са се ваксинирали, не против вируса, а за да могат да пътуват...Ама гледам ги събудиха от дълбокия сън, че няма да са превилегированата част от обществото и правилата ще важат и за тях.
12
1
 
9
 
! Отговори
Аз пък си мислех, преди 2 години
.. че хората трябва да се ваксинират, защото имало вирус убиеЦ .. те се ваксинирали, защото искали да:-пътуват по-свободно -да не плащат за тестове Проблемът явно не е здравословен, а политически. Всички мерки в цял свят са политически, преследващи Агенда, която няма нищо общо със здравето на хората.. за пръв път в човешката история, човек трябва да доказва, че е здрав. Явно здравите нямат място в това болно общество ...
11
0
 
8
 
! Отговори
?? преди 2 години
''Няма абсолютно никаква логика за мен, защото по-голямата част от хората, които са ваксинирани, смятат, че са ваксинирани точно за това - да не трябва да плащат PCR тест и да могат да пътуват по-лесно.''Те били смятали?? Да гледат фактите, че ваксинираните също разнасят вируса.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МомоВлизаш ама от къде? От червена зона ли?
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами навсякъде на идващите от червена зона им искат ПСР. Що са изненадани не мога да ги разбера! Като са набодени хем мутации разнасят и се разболяват. Задълнително е при тях тестването!
8
0
 
6
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
вакси са най опасни, те се юркат без пср, и точно те разнасят щамовете.Изобщо не е правилно, а страшно опасно, ваксите да вървят къде си искат без тест. Те и затова пламнаха наново и франсета и англета и еврета.Браво на Кунчев, че им иска тестове на влизане. Да иска и от Гърция, защото точно там са пламнали пак. Но цената на теста трябва да спадне драстично. Четох, в Германия е 15 евро, които държават дава, а не богатия немец. Защо винаги богати плашат малко.
7
7
 
0
 
! Отговори
Момо преди 2 години
А във Франция, ако си ваксиниран влизаш без тестове...
6
1
 
13
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Абе пср тест трябва да е безплатен или поне 10 лв. да е? За какво плащаме данъци и здравни осигуровки: За да може лапачите политици да лаааапат ли? Теста не е повече от 5 лв. Освен ако не надуят цената.Така хем няма да влизат щамове, хем хората ще се движат спокойно, че никой няма да ги зарази в самолета.Време е стадото да усети е го цакат с тестоввте и да заблее на вълчови двери!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Делтата е най-лекия вариант, силно заразен, но е сополи и зачервено гърло. В англия 1,5 млн. Случая няма и 2000 умрели.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Порнографията е пълна, да искат тестове, а буквално аз съм единствения с маска в магазина, нищо че има табела, задължително носене на маски. В България има правила на хартия и това е доказателството, че без мерки, пак няма да свърши света. Нито има маски нито дистанция, за лична хигиена да не говорим, всеки си бърка по дупките и пипа храна, никой не се мие. Не става дума за Ковид а за ГНУС.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То далавераат стана голяма - един път вземат пари от ваксината а втори път за писиар теста.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Учен: Антителата не спират Делта варианта, неизбежна е нова вълна" е за кво се ваксинираха страхливите?
1
2
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
А по какво е доцеееент доцееентът?