Акад. Трайков: Причините за ниската ваксинация са многолики

Психологически трябва да приемем, че вирусът няма да си отиде изведнъж
29 ное 2021 22:40, Нели Христова
69

"Дойде ли нов вариант на Ковид-19, трябва да имаме едно наум. Психологически трябва да приемем, че няма да мине изведнъж тази вълна и да се върнем пълноценно към стария начин на живот. Основните въпроси, на които трябва да отговорят експертите са колко е заразен и ваксините вършат ли работа. Независимо какво ще установят лекарите - един апел към всички, които ще продължат да съобщават новини, свързани с Ковид-19 - трябва да бъдем изключително честни към хората и да не се премълчават истини. Като че ли в тези три-четири вълни се нагледахме на всякакви нюанси на истината, което не е добре", коментира ректорът на Медицинския университет в София акад. Лъчезар Трайков в "Денят ON AIR".

Той поясни, че причините за ниската ваксинация са многолики и добави, че една от тях е, че дълги години е имало опит да се унищожи авторитета на лекарите.

"Направи ми впечатление, че по време на преговорите за кабинет всички се обединиха, че авторитетът на лекарите трябва да бъде гарантиран. Колегите отчетоха, че системата за контрол не функционира много правилно. Правилно е да излезе от Министерството на здравеопазването и да стане орган, който действително работи", заяви още акад. Трайков пред Bulgaria ON AIR.

Ректорът на МУ подчерта, че в много от нещата, които са се обсъждали на тези срещи, е имало рационално зрънце. Той настоя, че статутът на болниците е свързан с много други теми като например заплащането на медицинския труд.

"В момента в така наречената клинична пътека няма една стотинка труд. Защо останахме неми и се съгласихме да гледаме гузно пациентите? Не приемам, че е наша вината. Нека един път завинаги да приключим с тази фрустрация", обърна внимание акад. Трайков.

"Нека след като подпишат споразумението, се върнат на някои теми и да разработят една стратегия, която повече да не се пипа. Нека остават нещата да се подредят. Нека преди да кажем дали да се вдига здравната вноска, първо да се опитаме да използваме правилно тези десет милиарда лева. Много вярвам на тези млади хора", каза ректорът на МУ.

"Ако има едно кътче от цялата здравна система, което е продължило да функционира добре в последните 25 години, това е обучението на здравните кадри. Те продължават да са изключително добре подготвени. Ние създаваме прекрасно подготвени лекари", изтъкна акад. Трайков


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Причините са че в началото започнаха да се изказват и то лекари които организираха ваксинацията имам впредвид щаба ваксините са неподходящи за хора с алергии и автоимунни болести и хората се отдръпнаха това е Недейте сега да обвинявате хората които се съмняват в страничните действия като тромбози и алергиии просто се страхуват
53
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 1 месец
Нищо не работи както трябва.Медицинското образование почна да загива още след 10-ти ноември 1989.Знам го от първо лице.Авторитет при докторите няма,защото не го заслужават.доверие също.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Махайте го тоя откачалка. Накарайте лекаря на годината кунчу мунчев да ни обясни как ваксините пазят от тежко каране на вируса.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората не се ваксинират. Защо? 1. Ваксините не работят, както обещаваха. 2. Хората не вярват на нещо непроверено и неодобрено от нито една агенция по лекарствата на планетата. Това, че разрешиха да ги правят поради "спешност" не ги прави безопасни сами по себе си. Ако бяха минали всички одобрения за нормален медикамент и имаха одобрение за масово приложение по стандартна процедура, тогава на БАС, че много повече хора щяха да си сложат.
50
1
 
4
 
! Отговори
Майстора преди 1 месец
Причините за ниската ваксинация са многолики - 1. Изключителната безполезност на експерименталните терапии, която изглежда дори надминава 100%, понеже води до влошаване във "ваксинираните" държави; 2. Изумителната, невиждана досега вредност на експерименталните терапии; 3. Свръхнастойчивата, лъжлива, манипулативна и унизително елементарна кампания за маркетинг и реклама на експерименталните терапии; Има и още, но това е основното.
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"дълги години е имало опит да се унищожи авторитета на лекарите" - тук има предвид действията на самите лекари, нали?
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правителството трябва да построи поне три ковид центъра за лечение, извън откритите досега ковид-отделения. Центрове за инфекциозно болни с белодробни усложнения. Болестта се лекува, но са нужни болнични грижи. Баламосването с ваксините може да продължи паралелно, макар да е ясно, че никоя ваксина няма да покрие всички букви от гръцката азбука. В момента върви договаряне на политическите групи, за това как да яхнат народа и да го доят, не за друго.
47
6
 
1
 
! Отговори
Краси преди 1 месец
Причината е една:% на простите хора в РБ е три пъти по-висок от колкото в развитите държави.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Причината е че лесно се разбира кога някой лъже. Първия път една лъжа може и да мине но всеки следващ път се усещат все повече хора. Лъжата че препаратите доказано спират вируса беше последното което прекърши доверието. За това сега на много места има протести против ограниченията и ваксинацията.
45
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Причините за ниската ваксинация са липсата на функционална грамотност в повечето граждани на страната ни. Разбира се когато обвиниш някой, че е неспособен да взима правилни решения, той се оправдава, че лекарите, адвокатите и философите са виновни за неговата зла участ.
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На лекарите им бепе платено с извънредни бонуси и бяха направени герои и тюлените им пляскаха с плавниците си от балконите на килиите си. Затова си мълчат като дупета сега. Вече са съучастници в престъплението за налагане на отровни дози на стадото.
43
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако те ухапе змия и не взмеш противоотрова навреме има голяма вероятност за летален изход. Ако не те ухапе змия има голяма вероятност да оспорваш действието на противоотровата и да се съмняваш в качеството на обучението на здравните кадри.
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз вече се съмнявам в качеството на обучение на здравните ни кадри след като агитират за ваксинация по време на пандемия
41
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Причините за ниската ваксинация са нелицеприятни и трудно се възприемат от хората. Как да кажеш на някой, че е необразован и има ограничени възможности за мисловен процес
40
6
 
26
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Ей, не разбрахте ли, че колкото повече се ваксинират, толкова повече ще се разболяват. Ще ви бият експерименталките докато сте живи. Спрете се!
39
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Англия всичко е итворено и върти оборот на 200 без задръжки, вируси - невируси и новости от Африка. В РБ продължават с разни ми ти съчинения от пусто в празно.
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мафията ГЕРБ-ДПС ще саботира Държавата до последно. Затвориха им кранчетата и ги изритаха от Държавната цици на, от която те за 12 години изсмукаха милиарди.
37
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щото в ЕС се пускат само експерименталки - Пфайзер и Модерна. Които ни работа вършат, нито са безопасни. Докато има нормални класически ваксини, но не се предлагат от световните мастодонти, решили да купят официално света.
36
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-вече защото тук хората са лъгани дълго и много и от далеч разпознават лъжити. А решението с игли на пландемиятае все по-ясна и груба лъжа. Тя лъсна ясно последните месеци.
35
4
 
38
 
! Отговори
Додо преди 1 месец
Хм..многолики били причините за ниската ваксинация! А сред тези "многолики" причини фигурира ли тази, че така наречените Ковид "ваксини" са доста по-зле от напълно безполезни? Защото едно, че не предпазват от заразяване, второ, че не предпазват от разпространяване на Ковид от заразени ваксинирани, и трето, че намаляват драстично естествения имунитет, чрез така наречения ADE Syndrom, като по този начин правят "ваксинираните" много по-уязвими към нови, мутирали Ковид-щамове и други вируси? Потрес!