От 1 май карантината при COVID в Германия става доброволна

Изолирането остава "силно препоръчително"
5 апр 2022 07:27, Нели Христова
14
От 1 май карантината при COVID в Германия става доброволна
Снимка: Pixabay/vperemencom

Германия вече няма да налага задължителна карантина на хората, заразени с коронавирус, от 1 май, съобщи днес федералният министър на здравеопазването Карл Лаутербах.

Изолирането остава "силно препоръчително", каза Лаутербах, но добави, че от следващия месец то ще се извършва "на доброволна основа".

"Настоящите правила работят, но (това) не е необходимо в дългосрочен план", каза той.

Единственото изключение са служителите на лечебни заведения, които трябва да продължат да се изолират в продължение на пет дни, ако се заразят с вируса, допълни германският министър на здравеопазването.

Броят на заразените в Германия остава висок, но се съобщава, че повечето случаи са леки и болниците не са претоварени.

В резултат на това най-голямата икономика в Европа облекчи ограниченията за коронавируса, като отмени изискването за носене на маски в магазините и училищата.

Междувременно правителствената комисия, работеща по предложението за въвеждане на задължителни ваксини за лица над 18 години, което едва ли щеше да получи одобрение от парламента, преразгледа амбициите си за задължителна ваксинация за лица над 50 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
5
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Медицински комунизъм!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забрави да напишеш и че Земята е плоска, а не кръгла и че трябва да мислим и за това.
10
4
 
18
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Отпускат малко юздите на Ковид ИЗМИШЛЬОТИНАТА, че хората станаха много нервни и много взеха да се противят. Където не могат да се противят- измишльотината си върви. Вижте Китай. Наесен отново с пълна сила ще подновят тормоза, лъжите, пропагандата и опитите да изнасилят максимално количество хора да се инжектират с безполедните псевдоваксини. А какво толкова има в тия "ваксини"? Със сигурност не е нещо, предпазващо от ковид? Защо е ТОЛКОВА ВАЖНО да ни инжектират многократно с тях? Мислете за товa
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това не е нормално-преди 5 месеца слагаха в някои области само със сертификат да се пазарува дори храна,а днес вече няма нищо...Дано само на есен не дойде нов щам...Не съм за ваксините,но някои ограничения е добре да има,че хората бързо забравихме.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За последните седем дни в Германия от Ковид-19 са починали 1607 човека, средно по 230 на ден. Какво е за тях всеки ден да умират по 230 човека в повече, нищо работа.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А у нас? Откога???Нали все гледаме да сме с ЕС???
6
5
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Засега, в ЕУ може да се пътува с "трета доза".Засега. Предплатените ваксини са 20 пъти повече от сегашното население на континента.Вариантите са: увеличение на населението в пъти, или на набождането в пъти. И двата се случват под благия поглед на НАШИТЕ правителства.
5
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинацията прави разликата в тежестта на протичането. Европа не може да си позволи повече локдауни. Който се ваксинирал, ваксинирал. Другите горят .
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е възможно! Нещо става доброволно ... Това си е разпад на ценности!
3
6
 
14
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
Да ама другарите китайци арестуваха 26 милионен град по подозрение че има хора позитивни на Ковид, а у нас телевизионните глави не спират да повтарят мантрата че пЛандемията не е свършила... тъй че дупи да ни е яко!
2
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има хипохондрици, за тях ще е доброволна и вечна.
1
8
 
10
 
! Отговори
Пепи Костов преди 2 години
Хайде и в България така!