За денонощие - 2223 нови случая на заразени с коронавирус в света

Броят на починалите в Китай надхвърли 3000 души
5 мар 2020 07:20, Анисия Иванова
29
За денонощие - 2223 нови случая на заразени с коронавирус в света
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация е регистрирала за едно денонощие 2223 нови случая на заразяване с новия коронавирус в света, съобщи ТАСС, като се позовава на публикуван вчера информационен бюлетин на СЗО.

В Китай са потвърдени 139 нови случая, а извън пределите му - 2103.

В света досега са потвърдени общо 93 090 случая на коронавирус, от които 80 422 в Китай и 12 668 в други страни.

Броят на починалите от коронавируса в континентален Китай надхвърли 3000, след като властите днес съобщиха за нови 31 смъртни случая.

Най-малко 3012 станаха жертвите на коронавируса в Китай /без да се броят Хонконг и Макао/ от избухването на епидемията през декември в град Ухан, столица на централната провинция Хубей. Повечето от смъртните случаи /2305/ са регистрирани в Ухан.

През последното денонощие в Китай има 139 нови случая на заразяване, малко повече от предния ден /119/, с което общият им брой достигна 80 409, уточниха здравните власти. Само пет нови случая са регистрирани извън Хубей. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
3
 
! Отговори
Салаххадин Еййуби преди 4 години
До Анонименза първи път виждам в света някой да се хвали с окупаторите си Римляни. Но така е да като си боцкали бабаите римляните нека се мислите че сте римляни хаха то и османците боцкаха 600 години
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наследиле сме здрави гени от римляните. Когато те са мешали водата с вино, китайците са пиели зелен чай. Как беше теорията на Дарвин за естествения подбор?
20
0
 
9
 
! Отговори
24 преди 4 години
В Китай не лекуват болните, а ги оставят да умрат или ги убиват. Другото, което е, че лъжат за данните. Заразените и умрелите са много повече са много повече със сиг.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ей АбборигенниВухан отдавна е под карантина, заваряват на хората вратите да не могат да излизат от тях, патрулират по улицата с автомати, затрупват изходните пътища с багер на не може никой да напусне. Взимат много сериозни авторитарни мерки да ограничат разпространението. Нормално е там да има в моемнта много по-малко заразени за едни ден отколкото в страна където заразата тепърва започва е не са взети такива строги мерки.
18
2
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
Азиатците са най-вероломно поразени от вируса и разбира се произвеждат най-много вируси. Най-вероятно е да се заразиш там и огнищата на картата го доказват. Европеския вариант е по-слаб, макар и заразен, явно не е толкова смъртно опасен.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом Китайците са на път да го преборят,значи не е толкова черен дяволът!
16
1
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 4 години
Народната медицина отдавна знае за настинка и болки в гърлото: греяно вино с черен пипер и греяна ракия с мед.КоронаВирусите атакуват първо горните дихателни пътища и се размножават първо в гърлото - така каза лекарят от клиниката в Швабинг.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знам само, че в някои държави алкохолът е забранен със закон и там болните и жертвите нарастват светкавично. Всеки трябва да реши сам за себе си, как да се справя със ситуацията.
14
5
 
8
 
! Отговори
kris преди 4 години
До АнонименТи си ***!! СЗО обяви - смъртност от Covid-19 - 3.4%, смъртност от обикновен грип - 0.5%. Освен ако не си бил в кома в часовете по математика, мисля трябва да ти светне?!
13
6
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Бегай тогава купувай консерви и едно родопско одеяло да се завиеш и всичко ще мине.Какъв е процента на заразените в Китай? На фона на населението май далече след десетичната запетая отива.Каква е средната възраст на умрелите от него? Май повечето са в доста преклонна възраст или с някакво заболяване.Аз предпочитам да си ям и пия пък ме чакайте да умра от коронавирус.Другото ми любимо е, че разбираш ли има заговор, управниците знаят нещо ама не казват.
12
1
 
11
 
! Отговори
Барман преди 4 години
БГ беше първата (и единствената) държава да отпусне 100000 л спирт от държавния резерв, за да се направят различни препарати и продукти и най-главният есперт каза официално по телевизията, че спиртът убива вируса ...Това бяха ясни сигнали, че знаят какво трябва да се прави, но не искат окрито да кажат- яжте и пийте и не се хабете.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук си имаме контра вирус - домашна ракия
10
6
 
13
 
! Отговори
Do някой долу преди 4 години
Смъртността е 3.4%. Това е в ДЕСЕТКИ пъти повече от грип.
9
4
 
16
 
! Отговори
Нат Гео Уайлд преди 4 години
Защо в супер модерната Южна Корея вирусът тръшна толкова много хора за толкова кратко време, а в мижавите алкохолизирани държави жертви няма?
8
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само за денонощие в България над 20000 *** изкупиха ориза, боба и консервите в големите магазини.Нищо че миналата зима само в Сащ има 14000 умрели по статистика ние ще се борим срещу вирус в пъти по малко смъртоносен от обикновенния грип.Това, което ме успокоява е, че и в Австрия супермаркетите са изкупени така, че прости хора има на всякъде не само тук
7
1
 
18
 
! Отговори
Нат Гео Уайлл преди 4 години
Управниците премълчават, че ензимите разграждащи алкохола в кръвта трепе вируса, защото не е политкоректно да се насърчава населението към алкохолизъм или пък расизъм. Мълчат и чакат, но фактите говорят.
6
0
 
22
 
! Отговори
язе преди 4 години
Интересното с този бацил е какво точно премълчават управниците, щот ако беше толкоз заразен и маските помагаха, всеки щеше да ходи принудително с по 3 маски едновременно?! Нещо не е много читава цялата тази плява която се бълва около вируса.
5
3
 
14
 
! Отговори
Нат Гео Уайлд преди 4 години
Прилепите имат имунитет, защото ядат ферментирали плодове, които съдържат алкохол. - fruit bat alcohol-> в търсачката.Същия вид прилепи го има на видео със супата която беше набедена за разпространението -> fruit bat soup coronavirus Ензима ALDH2 в кръвта на прилепите блокира вируса. Това може би е най-вероятното обяснение, защо азиатците са повече в статистиката.
4
9
 
17
 
! Отговори
Факт преди 4 години
По данни на СЗО от грип в световен мащаб умират по 250 до 500 хил души годишно. Коронавирусът има доста да догонва, а сезонът му е към края си. Факт.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, 2.2 хиляди заразени по целия свят??? Нищо не е. Преди бяха по 2500 болни на ден само в Китай. Има разлика. Китайците бяха тежко болни, които отиваха в началото в болницата. Сега кихне някой два пъти и вече го тестват, без да се е разболял с пневмония. Германците си ги ледат у дома, да не щъкат по болниците и заразяват другите.

Спонсорирани публикации