Всеки втори българин кръшка! Ще прости ли?

Отговорът от Иванина Анчева, която разказа пред Tialoto.bg
25 май 2017 19:54, Екип на Tialoto.bg
20
Всеки втори българин кръшка! Ще прости ли?
Източник: Reuters

Иванина Анчева е български психолог и консултант по сексуални проблеми от немедицински характер. През 2004 г. завършва психология във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Второто си висше образование тя получава в руския Санкт-Петербургски държавен университет. Към днешна дата тя е докторант на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Докторската й дисертация е на тема "Промяна в нагласите към секса в ранна зрялост" и включва любопитно социално изследване.

В непредставителното проучване на г-жа Анчева са участвали 280 души, сред които 200 жени и 80 мъже. От тази съвкупност 79% са заявили, че са с хетеросексуална ориентация. Останалите 20 на сто са или бисексуални, или хомосексуални. Трудът на българския специалист по интимното поставя акцент върху най-често задаваните въпроси, що се касае до секса.

Българинът губи девствеността си преди да навърши пълнолетие. Първият полов контакт за 55% от анкетираните се е състоял между 15 и 18 им година. За 19% от респондентите първият секс е бил на 19-20 години. Само 9% са "го направили" преди 15-тата си годишнина.

Изследването на психолога Иванина Анчева показва още интересни факти за сексуалния живот на българина. Проучването показва, че според обществото нормалната бройка на сексуалните партньори при мъжете е под 15. При дамите пък бройките са категорично фиксирани – не повече от 10.

Оказва се обаче, че българинът е започнал да напуска традиционното поле на секса. 16% от анкетираните споделят, че през интимната си кариера са правили групов секс (тройка или оргия). 39% пък смятат, че биха пробвали полигамните ласки. За 30% от респондентите идеята е категорично абсурдна.

По въпроса полигамия или моногамия, българинът е склонен да бъде толерантен. Настроенията у нас са ясни. 72% от анкетираните предпочитат половото им общуване да бъде с постоянен партньор. Но въпреки това същите тези хора нямат против околните да прескачат от легло на легло, стига разбира се то да не е тяхното.

Социалното изследване на психолога Иванина Анчева разкрива още:

47% биха простили физическа изневяра, но 39% не биха приели нито емоционална, нито физическа изневяра

56% от участвалите в общественото допитване биха правили секс на публично място.

47% от българите смятат, че сексът с постоянен партньор може да бъде без презерватив.

74% от анкетираните смятат, че в интимен план е допустимо да има насилие или агресия, стига и на двамата партньори да им харесва.

3,9% от българите смятат, че булката трябва да е девствена до сватбата си...

78% от анкетираните смятат хомосексуалността за съществуваща сексуална ориентация.  

Изследването на консултанта по интимните въпроси, Иванина Анчева, е непредставително и показва само настроения. Данните от него не могат да бъдат генерализирани и отнесени към всички българи.

Подготви: Александър Градинаров

Повече любопитна информация може да намерите на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
до dp преди 6 години
Руските слуги незнам дали ги ужасява, ама тебе май идеята за половопротивоположна сексуалност ти харесва твърде много, а? ;)
8
5
 
2
 
! Отговори
dp преди 6 години
3 - геният дето си си сам нацъкал плюсове като за последно - това руските слуги до един сте обр.атни, толкова ви ужасява мисълта за това, че само за тия или ония паради мислите.То и какво друго да очаква човек от смачкани слуги като вас.
7
14
 
7
 
! Отговори
решението е в преди 6 години
суинга , групов секс с друго семейство , с размяна на партньорите .Ако не приемате суинга рано или късно ще започнете да си изневерявате взаимно , тайно ,зад гърба на партньора .
6
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3 Искаш да кажеш 80 % от русофилите са импотентни пенсионери. Защото останалата част от мъжкари те , не да русофили . Може да пробваш в някой зала :)) Ако ти стиска ...Ама надали червен плазмодии.
5
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жените изневеряват повече. Доказано е. Мъжете имат повече морал и честност. Не случайно мъжете имат здрави приятелства и компании, а масово жените са сами и от клон на клон.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само неуспех да прочета, къде пише че 50% от българите са изневерявали?
3
8
 
26
 
! Отговори
Поредната преди 6 години
Поредната глупава статия написана от драскач в първи клас. Българите са си много добре и все още се е съхранила тази ценност, като вяра, семейство, и т.нЕлате да видите в САЩ, семейните ценности почти несъществуват, 55% от браковете завършват с развод, за една нощ е много популярно и повечето новородени са в семейство от един родител. При черните е още по зле, 80% от семействата са само с един родител...
2
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да се резюмира така: 80% от българите са с нормална сексуална ориентация, тоест русофили. А останалите 20% са участници в гейпаради и фенове на Запада.
1
3
 
6
 
! Отговори
несъгласен преди 6 години
Чакайте,чакайте на теория е така и може да се каже,но забравяте,че на българина му писва биберон