Фитнес през есента - как да горите повече калории?

Увеличете физическата си активност
28 сеп 2022 20:40, Дарена Найденова
5
Фитнес през есента - как да горите повече калории?
IStockphoto

Лятото вече официално приключи и е време да се завърнем към стария си начин на живот. Това включва правилно хранене, отказване от вредните напитки и храни, повече движение и включване на тренировки в ежедневието ни. Горенето на калории винаги е била една от основните теми след летните почивки, като всеки от нас търси начин по-бързо да се отърве от излишните килограми.

Вечният въпрос обаче е кога точно се горят повече калории – сутрин или вечер?
 
Всеки от нас има различна рутина за тренировки, като някои успяват да станат рано преди работа, да направят упражненията си, да се изкъпят и да тръгнат към офиса. Други обаче са върли противници на ранното ставане, оставяйки тренировките за вечерта. Независимо от кой тип сте, важното е да се движите и да увеличите физическата активност, особено ако работите на бюро.
 
Ако обаче искате да горите максимално повече калории, ново проучване ви препоръчва да тренирате сутрин. Според учените, тогава жените губят повече мазнини около кръста, като в същото време подобряват кръвното си налягане.
 
Изследователите са тествали показателите на здравето, силата и издръжливостта при мъжете и жените, разделяйки ги на две групи. В едната група участниците са тренирали четири пъти седмично сутрин в часовете между 6:00 и 8:00, а в другата са тренирали вечер между 18:30 и 20:30. От 65 участници, половината са били жени.
 
Тренировките били еднакви, състоящи се от вдигане на леки тежести, интервална тренировка за 35 минути, йога или пилатес, тичане или аеробни упражнения. Проучването продължило 12 седмици, като в края му всички участници се завърнали с по-добра форма, независимо от начина на трениране.
 
Но голямата разлика е била при дамите. Тези, които са тренирали сутрин, са забелязали спадане на мазнините със средно 3% повече от тези, които са правили вечерни тренировки. Първата група също така описва със 7% повече намаляване на мазнините около корема и значително спадане на кръвното налягане.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Спиртулина преди 1 година
Повече горене с Българси Боб.Ядеш Газифицираш и фактически с малко гориш повече.Няма студ.
3
0
 
6
 
! Отговори
Спрете да плюскате преди 1 година
Спрете да плюскате и ще отслабнете . *** !
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някаква нова звезада почна да списва. Чудесата нямат край в днеста.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Лятото вече официално приключи и е време да се завърнем към стария си начин на живот. " - Не, сериозно ...