6 растения, с които да намалите влагата в дома

Красиви и лесни за отглеждане
3
6 растения, с които да намалите влагата в дома
Снимка: Istock

Как се грижите за въздуха в дома си? Той съвсем не е за подценяване. Редовното проветряване и използването на етерични масла за прочистването му са малка част от грижите за по-добър въздух. През студените месеци рискът от появата на влага, мухъл в дома се увеличава. Обикновено това се дължи на твърде високата влажност в дома.

В комбинация с високите температури от печки, климатици, радиатори и неподходяща дограма, това излага допълнително на риск нашето здраве. Въпреки че можем да ползваме влагоабсорбатор, има някои стайни растения, които обичат влагата и дори могат да премахнат част от нея. Вижте кои са.

Спатифилум

Красиво растение, което помага за намаляване на нивото на влажност в дома, тъй като неговият вид е такъв, че въпреки че се напоява с вода, то обича влагата и си я взима чрез наситенозелените си листа. Нуждае се от малко слънчева светлина, за да вирее добре. Също така се смята, че допринася и за прочистването на въздуха от замърсители.

Палма

Палмите за отглеждане в саксия също са предпочитани стайни растения. Те растат в по-влажни, тропически райони, така че също ще абсорбират влага през листата си. Без значение дали ще изберете палма арека, бамбукова палма, тръстикова палма или друга, всички те са чудесни в това да ни помагат да се отървем от замърсителите на въздуха на закрито, особено от формалдехида. Освен това палмите са сравнително лесни за отглеждане.

Тиландсия

Тиландсията се чувства добре, когато се държи на закрито, на светло място в дома, за да може да поема много слънчева светлина, но не и пряка. Важно е да я поливате 2-3 пъти в седмицата, за да ви радва дълго с прекрасните си цветове. Повече за отглеждането ѝ може да прочетете тук.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Ко? преди 1 година
Не виждам 6 вида, а само 3
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер ще сложа 2-3 саксии в спалнята .. моята много мокри котиту
1
2
 
0
 
! Отговори
Пришълеца преди 1 година
Забрави:)))