По традиция: "Евровизия" в "акомпанимент" със звучен скандал!

Вида Пиронкова убедена, че комисията не е чула проекта й
Обновена: 14 мар 2018 12:59 | 14 мар 2018 11:15, Петя Славова
53

Песента "Bones" ("Кости") ще представя България на тазгодишното издание на конкурса "Евровизия". Тя е в изпълнение на Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.

Скандали около конкурса не липсват и тази година. Композиторът Вида Пиронкова обяви пред Bulgaria ON AIR, че ще се обърне с писмо към Комисията за култура в парламента. Тя твърди, че нейният проект изобщо не е чут от комисията, която избира песента победител. Вида Пиронкова попита и защо чужденци преценяват и обсъждат песните, а не българи.

Още по темата

"Не считам, че нашият проект е бил чут от българска комисия. Аз избрах Жана Бергендорф и направихме голям и интересен проект - "Rebirth". Вчера махнах гласа ѝ от записа. Защо въобще уведомят композитори и музиканти да се включват - за бройка, за пълнеж?", попита Пиронкова от ефира на "България сутрин".

Според нея са предложени само 3 еднотипни парчета на комисията, в която има по думите ѝ има само един човек с музикално образование. Тя подчерта, че всички страни правят концерти, където да изберат песента си за конкурса, а само у нас и в Австрия комисия избира еднолично.

Иначе композиторът смята песента "Bones" за много хубава, но не смята, че "Евровизия" е конкурс за песен, където авторите показват нов продук. Това е борса за изпълнители и продуценти, убедена е тя.

Музикантът Стоян Михалев е на мнение, че песента "Кости" е издържана в съвременната стилистика на поп и рок сцената. Той уточни, че няма проблем с песента, но има такъв с конкуреса, защото според него самата форма е социалистическа.

"Не стимулира пазарни качества, насочен е към това да се мери геополитическа настройка. Не виждам този фестивал да ражда изпълнители, които да станат фактори в музикалната индустрия", отбеляза Михалев.

"Неслучайно няма да видите Елтън Джон или Мадона на този конкурс. Хубавата песен е хубава, не е нужно да се състезава с други. Системата с SMS-ите е силно компрометирана", каза още музикантът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Песента е уникално яка.И къде точно е общото с песните на Sia и Риана?
42
2
 
0
 
! Отговори
Моли преди 6 години
Много е смешен този разгорещен диспут за един напълно смешен, евтин, кичозен конкурс като Евровизия, в който някой може да стане популярен за кратко само за това, че е бил показван по телевизията, но не може да стане фактор в музиката, както казва Ст. Михалев. Всичко е буквално "чудо за 3 дни". В UK напр. конкурсът има изключително лоша репутация и никой от големите им звезди не иска да участва, з/то това значи край с кариерата им. Обаче тази година Англия има страхотен представител и това за мен е песента победител - The Storm, ако все още е останал един човек с усет за ХУБАВАТА, ЗАПЕВАЕМА п
41
1
 
0
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Четох коментари на чуждестранното жури, оценило 13те песни. Всички са на мнение, че освен трите избрани всичко останало е било трагично... Да напомня само на г-жа Пиронкова, че ние не можем да гласуваме за себе си, тоест мнението на тези, които трябва да гласуват за нас, някак ни вълнува доста.Чух нейната песен. Много нежна и бавна, също както и около 20 други песни на евровизия тази година. Отлична за Златния орфей и миналия век. До 43 АНОНИМНА- да не включваме расизъм в родолюбието, а.
40
6
 
9
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 6 години
Кои са Джони Манюел, Трей Кембъл?Te що са включени в Евровизия за България?Нещо не ми звучат като българи,български паспорти ли имат?Жана Бергендорф нали се е развела с немеца,защо му носи фамилията? Както и да е..Песента на мен звучи прекалено монотонна,без припев,имитира транс,но има нещо дразнещо и депресиращо. Сякаш,ще се самоубият след конкурса.След като я чух помнех само I love your bones.Повече ми харесваше песента на Поли Генова If love was a crime.Там и текстът и мелодията звучаха добре
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво общо има Гери-Никол, която въобще не е подавала документи и неиздавана песен за участие в конкурса? Елица и Стунджи може да нямат много гледания, обаче ги избраха, защото с "Вода" се бяха класирали пети. А да се избере непознат изпълнител, примерно от Х Фактор, е обичайна практика на много други държави. Поне 3-4 от конкурса миналата година нямаха нито една издавана песен преди него, за разлика от Поли и Кристиян.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 41Елица и Стунджи имат по-малко от милион гледания - потърсих ги в Ютюб.Кристиян Костов има една хубава песен и тя е с Павел и Венци Венц.Ако небеше Евровизия никои нямаше да е чувал за Поли Генова в България.На песни на Гери Никол много чужденци правят реакции без да е участвала на Евровизия.
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най бездарните и надути псевдо певци си плащат (...) да заминат на безплатна екскурзия...Назови по име ЕДИН, който бил бездарен и бил си платил и го докажи! Кристиан и Поли, най-успешни до сега, с купища фенове в чужбина. Софка, избрана заради гласовия диапазон. Елица и Стунджи, заради минало успешно участие. Ако ставаше с пари, щеше да ни представя Мария, докато още беше Гущерова, или на Делян Пеевски жена му Цветелина. Да не говорим колко е смешно някой да си плати за безплатна екскурзия.
36
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези от филм на ужасите ли са? Пълни *** без дарба на изпълнители,а тая *** за нищо не става,куку бенд.
35
3
 
12
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 години
Какви хитове има Потонкова, ме да държи сметка и тон? Никакви. Една песен им к орева орталъка с нея. Симфоникс ни изстреляха на 2 и 4 място. Аман от бг естрадни композитори, които си мислят, че светът се върти около естрадата им.
34
1
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 6 години
Сравнението е нелепо. Не можете да сравнявате конкурс между 20- Ина държави и сегашния му геополитически формат. Ни не можем да сечелим с геополитика- съседите ни дават малко гласове, не сме били и от СССР, не дме скандинавска страна, не сме и стари членове. Остава ни единствено да разчитаме на песен, вървежна, модерна, ксто за публиката там и тук. И то не на някоя високоодухотворена или фолклорна творба- това младите хора не го разбират, не го харесват. Искат да се забавляват.
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Песента е страхотна, много по-оригинална от тази на Пиронкова, която не спря да се излага по телевизиите. За съжаление, защото също има талант. На Евровизия се търси различното и мисля, че с красиво сценично представяне има голям шанс за победа. Но тази година сцената наистина е важна и там трябва да се вложи много работа.
32
2
 
5
 
! Отговори
11 преди 6 години
Тоз бълвоч още ли се коментира? Откакто брадатата Кончита с големия Вурст го спечели, нищо не става от тая пoмия.
31
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Добре де, тая жена верно ли пита "Защо въобще уведомят композитори и музиканти да се включват - за бройка, за пълнеж?" - да, точно така, за пълнеж.Това е стара изпитана схема за източване на: еврофондове, бюджети на общини, спонсорства от близо и далеч и т.н.В нашата Родина така функционира системата: ако имаш познат и бутнеш пари - печелиш "конкурса", в противен случай обикаляш медиите да се оплакваш, че те били ползвали за "пълнеж". Като знаете каква е системата защо се натискате?
30
1
 
5
 
! Отговори
Lavazza преди 6 години
То братче всичката ни е наред, че сме се засилили и Евровизия да печелим...
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не можеш да сравняваш 1974 година със сегашната култура заменила политиките на конкурса.ЖИВЕЕМ В ЕРАТА НА SJW културата -социалните войни за справедливост (иронично наречени така) налагащи толерантност към болното и абнормалното .Едно време хората са се отпускали от тежкият живот с леки песни ,ДНЕС МУЗИКАТА И ФИЛМИТЕ ТЕ ПОУЧАВАТ КОЙ И КАКВО ДА ХАРЕСВАШ !
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това с елтън джон изби рибата от тъпня ... АББА са печелили Евровизия, кво правиме сега
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Израел с лигавата девойка с наднорменото тегло и кокошите звуци може да се окаже букмейкърски спукан балон като Италия миналата година. Друг фаворит - Чехия - пълна имитация на Молдова от миналата година с тромпет вместо саксофон, никога. Естония - единствиният сериозен кокурент със страхотно класическо пеене, но с такава мащабна балада наскоро победи Кончита Вурст, а тук интересният политически фактор липсва. Освен тях и България НЯМА друг фаворит за победата. Нито един, сериозно.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата работа е че най бездарните и надути псевдо певци си плащат или по скоро им плащат музикалните фирми за да се класират и да заминат на безплатна екскурзия до някоя страна(платена от БНТ- ТОЕСТ НАРОДА).И да песента е много гепена като мелодия и стил от Сия .То и световните композитори крада *** поне го скриват някак поизменят две три ноти,тук направо с индигото и ПРАЗ- МЕХА ХИТ , НЕЧУВАН ПРОЕКТ Вече не се казва да построим ***, вече се казва да реализираме ***! имаше такъв лаф
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами избират я и чужденци, защото после ще я оценяват чужденци. България беше аутсайдер, а откакто се работи с този екип хора от куп държави говорят за българското качество и България като новата Швеция. Това е най-сериозната, издържана и модерна продукция от всички и България печели уважение. Софт пауър, както се казва. А който твърди, че била боза, не е слушал останалите 42. И че България нямала музикална продукция, е несериозно, точно от последните години има.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен трябваше да се яви 100 кила с песента - няма такава жена. Може да я изпее на английски и да има същия смисъл. Тази песен е една от малкото истински бг песни.