Саркози: От 2011 г. живея в ада на тази клевета!

Твърди, че е обвинен без никакви веществени доказателства
22 мар 2018 14:30, Елка Василева
11
Саркози: От 2011 г. живея в ада на тази клевета!
Никола Саркози. Снимка: Reuters

Бившият френски президент Никола Саркози заяви на разпит пред магистрати снощи, че е жертва на клевета, предаде Франс прес, цитирайки в. "Фигаро".

"От 11 март 2011 г. живея в ада на тази клевета", заяви Саркози, който подчертава, че няма веществени доказателства за отправените срещу него обвинения.

63-годишният бивш френски президент беше разпитан снощи по обвинения в пасивна корупция, незаконно финансиране на предизборна кампания и незаконно получаване и притежаване на либийски публични средства. Обвиненията по този случай бяха повдигнати преди пет години.

Още по темата

Саркози заявява, че е обвинен без никакви веществени доказателства, въз основа на изявления на бившия либийски диктатор Муамар Кадафи и негови приближени, както и на френско-либийския посредник Зиад Такиедин. "Неведнъж е доказано, че той е получавал пари от либийската държава", добави Саркози, според когото Такиедин не е доказал, че се е срещал с него в периода 2005 г. - 2011 г.

Саркози подчерта също, че в 24-те часа на задържането си е опитал с всички сили да покаже, че не съществуват тежки и убедителни улики срещу него, които са условие за повдигането на обвинение. Според бившия френски държавен глава документът, който е послужил като повод за разследването срещу него, е неубедителен, а на обвинилия го Такиедин не може да се вярва поради миналото му.

"Осъзнавам, че това, в което съм заподозрян, е тежко", заяви Саркози, призовавайки магистратите да преценят каква несправедливост би било да бъде съден поради манипулация на Кадафи или негови приближени. 

/БТА/
 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 3 години
Един от основните виновници, заедно с Обама, Хилари, и разбира се, британските пудели, за агонията на демократизирана Либия. Военнопрестъпници, убийци!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След Кадафи Либия е като лунен пейзаж...............само войни и хаос!!
8
1
 
9
 
! Отговори
ужас преди 3 години
Това е облика на западните управляващи корумпирани убийци,убиха Кадафи за да не разкаже колко милиарда им е дал.
7
1
 
3
 
! Отговори
Хайде, моля ви се... преди 3 години
И Мишел Платини е невинен....
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кадафито направи голяма грешка................да повярва на тая френска гадина!
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав си е Саркози. То и ген. Киров каза , че и той е дал на Кадафи милиони да се освободят доктооа и мед. сестрите. Но техната партия атака на льо Пен мъти водата до дупка.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кадафи го бил клеветил...както самия Саркози наклевети Кадафи, че стрелял по протестиращи с вертолети. Камиларя сега се смее от гроба, а на Малкия Никола вече му топлят решетките. Карма, bitch.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Саркози, а защо убихте Кадафи да би да е за да изчезнат подходящите доказателств и зощото имаше да му връщаш едни пари от изборите. Дали и на тебе не ти е виновен Путин .
2
2
 
17
 
! Отговори
Andreshko преди 3 години
Кадафи си е поискал парите дадени на Саркузи за предизборната му кампания,а Саркузи му прати самолети без да чака разрешение от НАТО или ООН. Той трябваше да построи на Либия атомна електроценърала,но и това не стана. Преждевременното нападение на Либия показва,че има нещо вярно в думите на Кадафи...
1
1
 
29
 
! Отговори
отрепка преди 3 години
Взе парите на Кадафи а после се включи в нападението над Либия и убийството на Кадафи....типичен западен лидер.