Русия отряза от Мондиала виновник за допинг скандала

От Хайо Зепелт тръгнаха разкритията срещу руските спортисти
12 май 2018 08:57,
87
Русия отряза от Мондиала виновник за допинг скандала
Снимка: Reuters

Русия отказва да издаде виза за Световното първенство по футбол на изтъкнатия германски спортен журналист Хайо Зепелт, от когото тръгнаха разкритията за огромен допинг скандал с руски спортисти, предадоха ДПА и Франс прес.

Работодателят на Зепелт, германската телевизия А Ер Де съобщи в изявление, че е научила, че журналистът е в списък на нежелани лица, но Русия не е уточнила защо той е в този списък.

"Според А Ер Де това е уникален случай в нейната история на спортна журналистика и безпрецедентен пример за атака над отразяването на големи спортни събития като Световното първенство по футбол", заяви телевизията, цитирана от БТА.

Неправителствената организация "Репортери без граници" също изрази възмущението си и призова международния футболен управитилен орган ФИФА да осъди решението на Русия и да предприеме стъпки Зепелт да бъде допуснат в Русия.

Зепелт е известен с разследванията си на допинг скандали от 2009 г. След негов документален филм Международния олимпийски комитет замрази олимпийското участие на Русия през декември м.г. за допинг практики и системна манипулация на антидопинговата програма на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г. Това принуди руските спортисти да участват като неутрални на тазгодишната зимна олимпиада в Южна Корея.

МОК отмени наказанието на Русия през февруари.

Германското външно министерство съобщи, че работи по изясняване на ситуацията с Хайо Зепелт и при необходимост ще се обърне към руската страна, предаде ТАСС.

Държавният секретар по парламентарните въпроси в министерството Щефан Майер призова руските власти да преразгледат решението си. Обективното и независимо отразяване на Мондиала означава, че "в страната трябва да се допускат и журналистите, които критикуват страната и допинговите й нарушения", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
ХАХАХАХ преди 5 години
ЗЮЛЕР ЗЕЛЕР ДОЙЧЕ МОРКОВ -ПРОПАГАНДА В СТИЛ РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО.ПРАВИЛНО НЕ МУ ИЗДАВАТ ВИЗА НА ЕДИН ЛЪЖЕЦ ПИСАЛ ДОНОСИ ПО ДОКЛАД "ЕДНА ЖЕНА МИ КАЗА В ТРАМВАЯ,ЧЕ...ВСИЧКО С ТОЗИ ДОПИНГ ЦИРК БЕШЕ ОПРОВЕРГАНО ОТ МЕЖЗ.СЪД В ЛОЗАНА И СЕ ОТСЪДИ : РУСТИТЕ СПОРСИТИ-НЕВИННИ И СПЕЧЕЛИХА ВСИЧКИ ДЕЛА.ФАКТ.
65
2
 
5
 
! Отговори
Гогето преди 5 години
Бен Джонсън,Карл Луис,Джойнър-Кейси и съпругът и,Ларс Армстронг.Странното е че ги разкостват след време просто за да им вземат паричките,но защо не забраниха участието на американските зомбита на олимпиадите?В САЩ отговорността била лична,но цялата руска общественост е виновна.ТОВА Е РАСИЗЪМ.
64
4
 
23
 
! Отговори
А преди 5 години
ТОЗИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА НАРУШЕНИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА,АМА КОЙ ЩЕ ГО НАПРАВИ,ТЕ САМО ГЛЕДАТ РУСНАЦИТЕ ДА НАГЛАСЯТ,ЩОТО ТЕ СА ГОЛЕМИТЕ ДЕМОКРАТИ,НАС КАК НИ ТАКОВАХА МАЙКАТА С ЩАНГИТЕ.ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КЪДЕТО Е ОЛИМПИЯДАТА,СЕ ПРОВЕРЯВАТ ЕДНИ И СЪЩИ,ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ.
63
5
 
31
 
! Отговори
а другите как са преди 5 години
ИНТЕРЕСНО КОЛКО НЕРУСНАЦИ Е "РАЗКРИЛ" ВЪПРОСНИЯ, КАТО И НА ДЕЦАТА Е ЯСНО КАК ВСИЧКИ АМЕРИКАНЦИ И ЗАПАДНОЕВРОПЕЙЦИ ИЗЛЕЗЕ ЧЕ СА С РАЗРЕШИТЕЛНИ ДА ВЗИМАТ ЕДНИ ОСОБЕНИ ЛЕКАРСТВА , ЩОТО БИЛИ МАСОВО МНОГО БОЛНИ!? ЕГАТИ СПОРТИСТИТЕ, АМА ЗА ТЯХ СИ ТРАЯТ?
62
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей го и Анонимен 62 - бърза да оплюе някой, разкрил корупция, да не би някой да си помисли, че корупцията е нещо лошо и ненормално. Колко жалък човек трябва да си, да оплюваш някого, че е разкрил измама и да се кефиш, че безпричинно този човек не бива допуснат до събитие?! Всъщност, с това решение само доказват, че са виновни и не са очаквали да ги хванат.
61
17
 
9
 
! Отговори
Мамашок преди 5 години
Защо никой не коментира гълтаха ли казаците допинг с лопатата и имаха ли подкрепата на ГАСУДАРСТВЕНИ институти,които се опитаха да заблудят света - официална държавна подкревпа- е ,няма такова нещо по света!!!Виновен бил тоя,който разкрил истината?!Типично по руски ,а бай *** няма как да не се разцвили от кеф...!
60
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На "изтъкнатия" германски спортен журналист Хайо Зепелт, му го натъкнаха.Има много български поговорки за случая:"Каквото повикало, такова отговорило";"На каквото си постелиш, на такова ще легнеш";"Каквото посееш, такова ще жънеш".И още: "Да би мирно седяло, не би чудо видяло".А, иначе, Щефат Майер нека си призовава ...
59
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как разследващ журналист, разкрил корупция, е "виновник"?!
58
19
 
8
 
! Отговори
123 преди 5 години
Злорадството на родните мужици е потресаващо. Излиза, че според вас виновен е не този, който върши престъплението, а този който се осмели да го изобличи? Жалка картинка. Нищо чудно, че сте се окопали в блатото, без никакво намерение да излезете от него!
57
8
 
19
 
! Отговори
ЗАЩО ЛИ? преди 5 години
ЗНАЕТЕ ЛИ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО НА КОЛКО МНОГО ВЛЮБЕНИ В АМЕРИКА БЪЛГАРИ ОТКАЗВА ВИЗИ.ТОВА Е НОРМАЛНА ПРАКТИКА. НЕ ТЕ ХАРЕСВАТ НА КОЗЯК, НЕ ТИ ДАВАТ ВИЗА.
56
3
 
8
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 5 години
кЪсметлия..този път оживя..
55
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
заглавието е 1:1 взето от путински вестник и е пълна идиотия.
54
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо на журналистите им е позволено да нанасят масови щети на много хора едновременно докато получават дребни рушвети, а не бива да бъдат административно или наказателно отговорни за делата си? На мястото на Русия щях да забраня на агенцията за която работи да стъпва в държатата.
53
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този не е критикувал. Изказал е позорящи твърдения, които нито едно следствие не можа да докаже. Защо са го блокирали да не влиза в страната? Трябвало е да го пуснат и като влезе да го арестуват и съдят за уронване престижа на държавата. А както е вътре в затвора пострадалите руски спортисти да започнат всеки поотделно индивидуални искове за нанесени материални и морални щети. И така докато не изплати всичко на всички. И да не се пуска под гаранция, понеже може да се укрие или избяга.
52
8
 
33
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 5 години
Така , нека сега да направим малко физическо сравнение между Мария Шарапова и Серена Уилямс. Като ги гледате така,една до друга, коя според вас се зоби яко? Сега втори въпрос - кога хванаха с допинг?** въпросите са риторичниМафията във спорта се управлява от хамериканците. Точка по въпроса.
51
8
 
30
 
! Отговори
НЕ Е преди 5 години
До АнонименЗЛОПАПЕТЕН ПУТИН-А ТОЧЕН И ПРАВДИВ--ДОНОСНИЦИ НА СПЕЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ НЕ МУ ТРЯБВАТ--А И ТОЗИ ГОСПОДИН Е ДОКАЗАНО НА ЧУЖДА ЯСЛА--АГЕНТ-ПРОВОКАТОР..ТОЧКА!!!!
50
6
 
2
 
! Отговори
bkz преди 5 години
Не се карайте, а вижте прогнозите за СерияБ на bookiez.info/bg/ и изкарайте някой лев! ? поредни седмици са на печалба!
49
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жоже явно очень злопаметное...
48
6
 
29
 
! Отговори
ЗАЩО преди 5 години
Телевизията да прати друг екип . Този не е желан в Русия , добронамерените хора са добре дошли . Това е идеята и на Шенген .
47
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Матушка забавя, но не забравя... А тоя просто не ми е симпатичен, ARD да пратят някой друг... Така де, незаменими хора няма....