18-годишен обвинен, споделил запис на стрелбата в Крайстчърч

Новозеландецът публикувал снимка на джамията с "улучена цел"
18 мар 2019 11:30, Елка Василева
15
18-годишен обвинен, споделил запис на стрелбата в Крайстчърч
Снимка: Reuters

18-годишен новозеландски младеж е бил обвинен за споделяне на запис от стрелбата в две джамии в град Крайстчърч миналата седмица, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.

Още по темата

Младежът, чието име не се съобщава, беше доведен в окръжния съд в Крайстчърч. Повдигнати са му обвинения, че е споделил предаваните на живо от стрелеца нападения и че е публикувал снимка на една от джамиите с текст "улучена цел", съобщи в. "Нюзилънд хералд", цитиран от БТА.

Младежът публикувал и други съобщения, "подбуждащи към крайно насилие", информира вестникът. Той е бил арестуван в петък. Полицията уточни, че не е бил замесен в нападенията.

Задържаният не е бил пуснат под гаранция и на 8 април отново ще се изправи пред съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето това е прословутата демокрация и свобода на словото ! Значи за споделени клип или снимка те съдят !Там е работата, че вие сте "кастpирани" от реална оценка за това, кое е допустимо и кое не!Или си мислите, че имате свръх право да се гаврите с нормалните и инакомислещите хора. Вие не допускате някой друг да мисли различно от вас. Всеки такъв според вас и подлежи на изтребление. Вие сигурни ли сте, че вашата семка е най - качествена?
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето това е прословутата демокрация и свобода на словото ! Значи за споделени клип или снимка те съдят ! Да ви ... евроатлантическите ценностни идеали. От евроатлантическите ценности обичам и приемам само евробанкноти от10,20,50,100,200,500 евро а идеалите да си ги слагат там където не огрява слънцето
11
3
 
2
 
! Отговори
до Ха-ха преди 5 години
Ама ти спиш още. Или си се пробудил? И кво сега? Ще ме разстреляш ме с клавиатурата ли?Въздух под налягане от бастунстанската порода.
10
3
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Слугите на ислямизацията действат!Щото пробудят ли се белите-край с плановете им!
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дай им на либералите да налагат цензура
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** либерални *** правят точно това което е искал терориста...На тях им дай само причина да репресират всеки който не прави какво те искат.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ви казвам, че вие (крайно десните) сте yвреdeni изначално и вместо да се вслушате в разумно мислещите и да се корегирате, вие се джавкате. Виждам ще летите към Рая!
6
8
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Ще го съдят за това, че споделил в Facebook видеото на живото излъчване и е написал:"Целта е прихваната....". Когато подстрекаваш към тероризъм, това какво е? Вашият роден брат или сестра бъде убит от радикален десеномислещ ХРИСТИЯНИН, вие как ще наречете дози екземпляр?Това не е "Днес.бг" където можеш да си постваш коментари подстрекаващи към насилие!
5
2
 
18
 
! Отговори
шматка преди 5 години
За какво ще го съдят.Нито е стрелял нито е снимал
4
7
 
9
 
! Отговори
cenzurast преди 5 години
видеото е абсолютен фейк. няма кръв, няма гилзи които да отскачат, нема викащи хора, теката стоят на едно мято, стрелеца пука ли пука, нищо не помръдва. сега дори е забранено да се гледа видеото защото и с просто око е видно че компютърните игри от преди 10 години са по реалистични от тази евтина инсценировка. поредната след чарли ебдо, ница, берлин, американската санди хуук и т.н. жасинда от доста време им е дигнала око на оръжията на ново зеландците, все пак елита на света се изнася натам за предстоящото рестартиране на света. да не земе некой да ги подгони я.
3
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво ще го съдят? Тия са ненормални заслужават да са роби на мюсюлманте 500 години.
2
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всичките леви страни клонят към жив тоталитаризъм. Запушват устите на всеки който има различно мнение от олигарсите.
1
4
 
8
 
! Отговори
Хм, преди 5 години
дааа...