Повреда в крилото довела до разбиването на самолета в Оризари

Загиналите мъже са на 45 и на 18 г., от спортен клуб
20 апр 2019 15:15, Елка Василева
19
 Повреда в крилото довела до разбиването на самолета в Оризари
Снимка: архив, Булфото

Крилото на малкия спортен самолет, който тази сутрин се разби в района на стадиона на пловдивското село Оризари, се е прекършило във въздуха и е паднало на игрището.

Това заяви областният управител на Пловдив Здравко Димитров, който е посетил местопроизшествието, пише „24 часа“.

По думите му, след като крилото е паднало, машината с пилота и спътника му се е разбила зад стадиона, на дигата на река Марица.

"От самолета нищо не бе останало. Всичко е смачкано. Телата на жертвите бяха отвън", описа потресаващата гледка Здравко Димитров.

Още по темата

Според него 45-годишният Стефан е собственик на спортния самолет. Машината е излетяла от Белозем, където е базиран авиоклуб.

Другият загинал при инцидента е на 18 години.

По думите на кмета на Оризари Йордан Тотев жертвите не са местни, а принадлежат към спортен клуб.

Малкият им спортен самолет е прелетял над стадиона в селото, за да поздрави участниците в празник, който се е провеждал там.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Navigator преди 4 години
До 65 Научи се да пишеш неграмотен ***. Тия които сглобяваме самолети си имаме съответните лицензи. Не РАЗРЕШИТЕЛНО както им викате на село а лицензи. Като не разбираш не коментирай, нещата са различни.
11
0
 
4
 
! Отговори
65 преди 4 години
В Дир.бг. прочетох ,че сам си го е сглобил .Това ми звучи абсурдно.Това да не са части от битака.И кой му е дал разрешително за летене. И от години лето с друг човек.Ужас.Каквото човек сам си направи -това ще е.Дигурно накой дървен филосов ще е бил.Това да не е от вестник лястовица да сгънеш,както правят децата.
10
1
 
3
 
! Отговори
Не стига, че преди 4 години
нечестно забогатяха, накупиха си самолети, а вече започнаха и да ни трепят. Какво търсят да летят над населеното място, няма ли поляни за тях? Ами ако тази "гарга" беше паднала върху къща, кой щеше да поеме вина? Значи за един парад трябва разрешение от кмета, а да хвърчат над града, може без разрешение!? Един дрон да пуснеш трябва разрешение, а за самолети не!?
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прелетял над стадиона да поздрави....... е, поздравил е!Това е като провинциалист спрял по средата на улицата да си поговори със съселянин.
8
2
 
19
 
! Отговори
Доста хвърчила... преди 4 години
..втора употреба се накупиха в последните години, стана престижно да имаш частен самолет, но някои хора не правят разлика между поддръжка на стара кола и стар самолет, въобразяват си, че разходите по летяща машинка са горе-долу колкото за БМВ седмица на старо / а не са!/ и......май подобни случаи ще зачестят...Жалко за хората!
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12 Ти фаянса го къртиш със главата си направо, на какъв принцип сравнявш самолет със автомобил ?
6
1
 
17
 
! Отговори
qwe преди 4 години
"Малкият им спортен самолет е прелетял над стадиона в селото, за да поздрави участниците в празник, който се е провеждал там."По скоро пилота е решил да се покаже какво може пред приятелите му долу.Направил е нещо, за което самолета не е изчислен. Не може да правиш фигурен пилотаж с ултралайт претоварен.
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой контролира ли ги тия въобще, летят със всекакви щайги забива се в гората избухва пожар страдат всички, дето се убиват още едно зло. Спорта убива.
4
6
 
27
 
! Отговори
Влади преди 4 години
Аман от милиционери-бизнесмени с яхти, самолети и евродепутатски амбиции!
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такова чудо да се счупи крило не бях чувал. Крилата трябва да са най здравото място в един самолет. Те носят цялата тежест и налягане от въздушното течение. Някой контролирали им техническото състояние на тези хвърчила. Жалко за младото момче утрепаха го без време.
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия кои двама крадльовци са били. Пак ли са от Шайката. Специалист по точене на ДДС
1
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква е ползата от тоя "спорт" ама честно ? Eй заради такива дишаме мръсен въздух. Cпорт е, когато идеш да бягаш атлетика, фитнес нещо ,а да седиш в един самолет и да държиш геврека не е спорт аз значи мога да спортувам и като седя на една пейка в парка.