Локална карантина въвеждат в Гърция на места?

Налагат солени глоби за заведения, които не затварят в полунощ
5
Локална карантина въвеждат в Гърция на места?
Снимка: БГНЕС, архив

Има риск за въвеждане на локална карантина на места в Гърция заради утежнена епидемиологична обстановка.

Броят на заразените за ден е 196 с основни огнища област Атика и Солун, предаде БНР.

Полиция следи навсякъде за спазване на мерките.

Още по темата
Полицейски екипи проверяват за спазване на вечерния час от заведенията. Налагат глоби от 10 000 евро на собственици, които не са затворили ресторантите в 12 часа вечерта.

Кметове на туристически райони, слабо засегнати от заразата, съобщават, че клиентите на заведенията след полунощ се събират в парковете, където вирусът много по-лесно се разпространява.

Собственици на барове и заведения от остров Миконос съдят правителството, че необосновано е въвело вечерен час за заведенията.

Доказано в огнища на заразата се превърнаха сватбените тържества. Много от гостите дни след тържествата са със симптоми на коронавирус. Глобен с 15 хил. евро е организатор на сватба в Ксанти.

Увеличават се заразените в област Атика, където се намира Атина след завръщане на гърците от почивки по островите. Все повече са случаите сред хората на възраст до 40 години.

Вече има случаи на заразени във всички райони на Гърция, съобщават от Министерството на здравеопазването. Маски, дистанция и хигиена препоръчват специалистите, които съобщават за вероятна локална карантина следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
7
 
! Отговори
Пепеляшко преди 3 години
Мда, вирусът тотално се преобразява в различни часове и има предпочитания кого да зарази, кого да усмърти. Някакви налудничави симптоми се съобщават - опадали коси, други пък хълцали постоянно. Едно е сигурно - МНОГО хора, а най-много политиците, луднаха тотално, гръцките политици са противни и без вируси.
4
13
 
14
 
! Отговори
откачиха вече преди 3 години
Поредните напълно безумни, базполезни и налудничави мерки... Да затварят в 12 часа заведенията? Какво става после, този вирус да няма някакъв вид пепеляшковизъм, след 12 часа става нещо с него? Като бие часовника на кулата? А преди това, всичко е ок?
3
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не е точно така ама...Този вирус го разпространяват нарочно по света.Където намалее или изчезне,веднага носят още.Щом дадена страна обяви,че се е изчистила след няколко дни пак обявява че има,значи някой умишлено го разпространява.Това е бизнес,нов бизнес рекетьорски.Бизнес на 21 век!Нито един политик от известните не е починал все още,а колко време мина?!Как става така?!Има или лекарство или ваксина,но за богатите,бедните ***!
2
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайда да се затварят там и толкоз.Циркаджии.
1
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм.А нас искат тестове , кодове и тн.