Moderna грабна приза за най-добра ваксина срещу COVID-19

Увеличено търсене на препарата в редица страни
71
Moderna грабна приза за най-добра ваксина срещу COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Американската компания Moderna бе обявена за най-добрата ваксина срещу COVID-19 в света на видеоконференцията на Световния конгрес по ваксини във Вашингтон 2021 г. в сряда.

Още по темата

Moderna беше отличена и с наградата „Най-добра нова технология/платформа за ваксина“.

Компанията увеличи с 4,3% - до 19,2 млрд. долара - прогнозата за приходите от продажби на ваксината си за COVID-19 за 2021 г., съобщи Ройтерс.

През февруари компанията прогнозираше печалба от продажбата на лекарството в размер на $18,4 млрд.
Причината за промяната в очакванията, както беше посочено, е увеличеното търсене на ваксината на компанията в редица страни.

Друга американска компания, Pfizer, която произвежда коронавирусна ваксина съвместно с германската BioNTech, прогнозира печалба от продажбата на лекарството си тази година от 26 милиарда долара.

Според уебсайта на Конгреса по ваксини, лекарството, разработено от Pfizer и BioNTech, „е получило много висока оценка“.

Краткият списък включва още “Спутник V“, както и лекарството, разработено от британско-шведската компания AstraZeneca в сътрудничество с Оксфордския университет. /БГНЕС/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
1
 
! Отговори
:):) Смехорани преди 2 години
"Световния конгрес по ваксини във Вашингтон" - а-ха!сигурно руснаците са сакнкционирани а имато на "Спутник V" се споменава да не е фрапиращо 'лобирането' /шуро-баджанащината по нашенски/работат ясна!
59
0
 
0
 
! Отговори
Борис Джоунс преди 2 години
"Добре че е алчността и капитализма..."
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
64, трябва да си силно заслепен от алчност и безотговорност непрофесионалист, за да връчиш приза на една на практика експериментална ваксина. Сериозна научна оценка на ефективността на тази модерна ваксина ще може да бъде направена едва след около 10 годишно практическо прилагане.
57
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия загуби и войната на ваксините. Това не пречи ни най-малко на глашатаите на руския свят да ни промиват мозъците чрез медиите и социалните мрежи.
56
3
 
1
 
! Отговори
Слиипинг овце преди 2 години
Навсякъде има повишаване броя на смъртните случаи... Единственото общо нещо е увеличения брой ваксинирани! Събудете се, стига спали
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да , ваксините имат странични ефекти. От как си сложих Файзер ваксината ми се повеши сексуалността. При мен действа като виагра. Жената не издържаше. Пратих я на зелен коридор и тя да си сложи същата ваксина и сега е много доволна, а гоним 70-те. Другият страничен ефект бил пристрастяване към хазарта. Добре че изгониха черепа и няма къде да изтъркам едно билетче...
54
2
 
1
 
! Отговори
мхм преди 2 години
Приатели, ако имате много здравословни проблеми, диабет и т.н, модерна е ваксината за вас, и като цяло! Тя е най-щадяща и наистина е най-добра. Американците са си изчислили хилядите болести и затлъстявания, тъй че най-подходяща е за нормалния човек и доказано с най-малко странични ефекти от одобрените!!! Пфайзер за справка е с 5 пъти повече странични ефекти % и е много силна и трови, затова само модерна
53
1
 
10
 
! Отговори
Световно по Ваксини преди 2 години
Дайте им медал, като са "грабнали приз". ФАРС!
52
2
 
10
 
! Отговори
. преди 2 години
Що? Да не би с ваксината да вървят и ковчег, венец и място??
51
17
 
6
 
! Отговори
Бразил бани Спутник преди 2 години
защо ли бразилзките медици забраниха най-добрата ваксина в света против Ковид? Предполагам империалистите са ги излъгали, че всичко що е руски е лошо, но като сравним Москич с Мерцедес ще се убедим, че руските автомобили са с превъзходно качесто нали другари?Слава и вечна дружба с руските друзя и главатарите им!
50
19
 
6
 
! Отговори
сПутник V печели преди 2 години
наградата за най-висока смъртност в света. Унгарците решиха да я ползуват и смъртността скочи драстично.Бразилия реши да ползува руската ваксина и веднага смъртността измежду населението скочи. Бразилското министерство на здравеопазването забрани сПутник да се позува в страната като установи че руските хитреци използували жив КОВИД вирус, който в голяма част от случаите заразява пациентите с вируса от което голяма част от тях умират.Потърсете по интернет "Brazil Sputnik vaccine" и ще разберете
49
1
 
28
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Победи най-скъпата ваксина, която е Модерна. На второ място е Пфайзер. Те дори казват първо колко са спечелили, а после колко е ефективна. Отврат
48
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четете повече за историята на Модерна. От десетилетие се опитват да създадат ваксина, и все не успяват или не са одобрени. Сега, заради бързането, са позволени но все още само за извънредни обстоятелства.
47
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е шефа на Моде РНА? Арменче , несретниче, пък работи с военни, Цру и дрЦиркъ
46
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще обявим призовете за най-смъртоносна "ваксина" , и за "ваксина" осакатила най-много овце.
45
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са молюбивите американци сами се награждават за поредното менте )
44
2
 
7
 
! Отговори
Пловдивскьи Ливент преди 2 години
Мноу фешън въксинъ
43
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодаря на всички ваксинирали се и тези които тепърва ще се ваксинират,че благодарение на вас ще отпаднат всички мерки!!Прости сте и нямате нищо в главите,но ви благодаря от сърце!!
42
6
 
9
 
! Отговори
Bili преди 2 години
модерна иде от военните - от хората иде...3Д принтене на оръжие...избирай...и се готви :-)
41
5
 
19
 
! Отговори
Bili преди 2 години
има логика...УЧЕНИТЕ разработват ваксини във военните лаборатории...за био-ЗАЩИТА.за да може при пускане на оръжието да не действа на наш'те....иде икономиста при военнните - и ОООО! уружай, бате. Бизнес модел....ПУСКАЙ!и оп - операция, "уарп спийд"милиарди в джоба, роби под контрол - УИН-УИН